Mazarinkage med rabarber

Privatfoto: Annemette Voss

Mazarinkage med rabarber og konditorcreme

Jeg elsker marcipan – og alle slags kage med marcipan. Derfor også særligt mazarinkage, og her i en sommerlig udgave med rabarber og konditorcreme. Denne rabarbermazarin er både fyldig og sød samtidig med at den er frisk pga. rabarberne. Den kan også bages som mindre mazarinkager, så kan du evt. anvende en muffinsform, dog skal bagetiden justeres. God bagelyst.

8 pers
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time 15 min
bagetid: 45 min
køleskabstid: mindst 1 time

Konditorcreme
1 polynesisk vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
30 g maizena majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
1,5 dl piskefløde

Mazarinbund med rabarber
100 g ren rå marcipan
100 g smør
100 g lyst rørsukker
60 g mandler
50 g hvedemel
et nip salt
2 æg, str S/M
200 g rabarber – (ca 3 stilke)

I øvrigt
friske små roser
lidt hakket mørk chokolade

Konditorcreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 3 spsk af sødmælken og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret. Rør det godt sammen, til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op, til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen og hæld cremen over i en ren skål, dæk den til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Lad cremen svale i mindst 1 time i køleskab til den er helt kold. Lav i mellemtiden mazarinbunden. Når cremen er kold piskes den lind med en elpisker. Pisk fløden til en fast flødeskum og vend den sammen med cremen af et par omgange. Opbevar cremen på køl indtil den skal anvendes på kagen.

Mazarinbund med rabarber: Kom alle ingredienserne foruden rabarberne i en foodprocesser og blend det grundigt til en jævn mazarinmasse. Fordel massen i en brødform beklædt med bagepapir. Rengør rabarberstilkene og skær dem i små stykker. Fordel dem henover mazarinmassen og tryk rabarberne lidt ned i dejen. Bag bunden ved 175 grader varmluft i ca 45-50 min til den er gylden. Lad kagen køle helt af inden den befries fra bagepapir.

Kom konditorcremen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt små toppe af creme ovenpå kagen. Dekorer med hakket chokolade og roser.

God bagelyst.

Hvis du bager min opskrift må du meget gerne dele billeder på de sociale medier, anvend #annemettevoss #bagelyst #kagekarma – tak 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN