Ølkage med hvidtøl

Reklame for min bog KAGEBOGEN

Hvad er mere passende end en ølkage på øllets dag? Opskriften er fra min bog ‘Kagebogen’, som udkommer d. 1/10 2020. Jeg er så spændt på, hvordan I kommer til at tage imod den. Øllets dag er en tilbagevendende begivenhed, som faktisk bliver etableret hvert år af danske ølentusiaster, som vil sætte fokus på øl og ølkultur i Danmark. I år er Øllets dag aflyst grundet Corona, og så passer det jo godt med at bage en ølkage derhjemme.
Ølkage skal spises som brød og gerne med smør på! Det er en krydret kage, som passer godt til eftermiddagskaffen!

Ølkage

Til 16-20 skiver
Sværhedsgrad: let
Størrelse: brødform, 10 x 30 cm
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 1 time 30 min.
Ølkage:
500 g brun farin
500 g kagemel (eller alm. hvedemel)
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1 flaske hvidtøl (33 cl)

Sådan gør du

Ølkage: Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Bland brun farin, mel, kanel, ingefær, kardemomme og bagepulver i en skål. Rør det godt sammen, så krydderier og bagepulver fordeler sig jævnt i melet. Tilsæt øllet og rør dejen jævn.
Fyld dejen i en brødform, der måler ca. 10 x 30 cm, og som er beklædt med bagepapir på både bund og sider. Dæk formen til med et stykke løstliggende stanniol. Bag ølkagen med stanniol over i den varme ovn i 1 time og 15 minutter – fjern stanniolen og bag kagen i yderligere 15 minutter.
Lad kagen køle af i 10 minutter i formen og løft den dernæst ud af formen ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle helt af, inden du fjerner bagepapiret.
Ølkagen skæres i skiver og serveres med koldt smør

Jeg har faktisk også en opskrift på pandekager med øl, som du jo også kan lave på øllets dag – se den her.
Følg med op @Sweetcakekarma på Instagram og del gerne billeder af dine kager med mig! Jeg elsker at se, når I bruger mine opskrifter.

Summary
Published On
Cook Time

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop