Har du styr på jeres nytårsmenu? Ellers se her

Sidste års nytårsaften blev fejret sammen med vores besties

Reklame for DinnerBooking

I år bliver mit nytår en slags Bagedyst-Reunion med min ven Nils (fra sæson 2, hvor jeg selv deltog) og hans familie og nogle fælles venner. Det bliver så hyggeligt, og jeg værdsætter altid det venskab både Micky og jeg fik ud af, at jeg mødte Nils i Bagedysten. Vi har lige været i Hamborg med Nils og hans kone Malene, og vi kender efterhånden hinanden rigtig godt, og vores børn er gode venner. Det er måske i virkeligheden den største gave, jeg fik ud af at medvirke. Og nu står den altså på nytårskalas med selv samme venner.

Og nu ved jeg jo ikke, men I troede måske om mig, at jeg var sådan én, der selv stod for desserten til nytårsaften – men sådan er det altså ikke. Jeg plejer at ‘sætte mig’ på kransekagen, og så lader jeg meget gerne nogle andre om at servere både forret, hovedret og dessert. Og ofte er det blevet sådan, at vi (altså os, der har fejret nytår sammen) har købt mad udefra, som så bare lige skulle varmes inden servering. Det er nemt og bekvemt og fjerner en stor del af nytårsstressen.

Du kan f.eks. bestille nytårsmenu fra DinnerBooking – der er muligheder i hele landet.

nytår i New YorkDengang jeg var i New York omkring nytår

Stort udvalg af Nytårsmenuer, både ud af huset og i restauranten

Hos DinnerBooking, hvor vi selv har bestilt både miniflødeboller og dessertkager til vores nytårsaften, kan du finde adskillige nytårsmenuer, som både kan hentes ud af huset eller nydes som en unik oplevelse på én af de mange restauranter, der er at finde på DinnerBooking. Selvom det ikke er mig, der bager kagerne til desserten, så var det alligevel mig, der valgte dem ud, og derfor faldt mit valg på lækre chokoladerkager og miniflødeboller fra det udsøgte konditori Cakenhagen i Tivoli. 

Jeg havde egentlig tænkt, at vi også ville booke selve menuen gennem DinnerBooking, men vores venner, der afholder nytåret, har denne gang valgt selv at stå for hovedretten, – og det er da bare dejligt. Så jeg sender Micky i byen for at hente de søde sager fra Cakenhagen, som vi har bestilt via sitet, og så tager jeg op og laver kransekagetop med vores venners bageglade datter om dagen. Det bliver alletiders. Hvis du er mere til hjemmebagte klassiske kransekagebrød, er der også råd for det – der er mange opskrifter på kransekage under menupunktet ‘opskrifter’ her på bloggen.

vinterbadningMin ældste søn og jeg har en slags tradition – vi vinterbader d. 31 december om morgenen – tør du?

Nytårsmenu: Torsk, sushi eller noget helt tredje?

Jeg selv er til oksemørbrad, længere er den ikke. Og det er Micky i dén grad også. Jeg vil gå så langt som at sige, at vejen til Mickys kærlighed går gennem hans mave, – altså så længe der er oksemørbrad på menuen. Jeg kan lige vove på at bage en kage til ham, – det gider han ikke sætter tænderne i…haha, er det ikke sjovt? Nåmen, tilbage til oksemørbrad, – nu hvor vi har sat ja til at nedsætte vores kødforbrug med 50% i løbet af det næste år, i forbindelse med kampagnen for Danmarks naturfredningsforening, og i øvrigt virkelig tager den udfordring seriøst, så er det vel helt okay, at vi lige nytårsaften slipper hæmningerne og nyder et godt stykke kød, – hvis ikke dén aften, hvilken da? 

Og til min store glæde har jeg ladet mig fortælle, at der også er mørbrad på menuen hos vores venner nytårsaften. Yay!

Mine top tre menuer hos DinnerBooking:

  1. Hvis jeg helt selv havde fået lov at vælge nytårsmenuen i år – det vil sige helt uden omtanke for de andre gæster og hvad de måske havde lyst til – så havde jeg booket en fuld menu fra 56°, bestående af Jordskokkepuré, Beder, Oksemørbrad og mazarinkage. Menuen fangede virkelig mit øje, da jeg sad og surfede rundt på DinnerBooking, og jeg synes det hele ser så lækkert ud. Pris: 450,- pr. Pers
  2. Alternativt så havde jeg nok valgt en ud-af-huset menu fra Charlottehaven, hvor jeg er kommet igennem mange år – deres mad har aldrig skuffet. Og menuen lyder på Torsk, Dildvaffel, Oksemørbrad og Chokoladefondant. 450,- pr. Pers.
  3. Sidst men ikke mindst, hvis jeg havde skulle spise på restaurant (uden børn, that is), så havde jeg sgu flottet mig, det kan jeg ligesågodt tilstå, og booket bord til os alle på Almanak, hvor menuen lyder på Hummersuppe, Rimmet torsk, Oksemørbrad, Osteudvalg, Chokoade & sorbet og dertilhørende vinmenu. Pris: 2200,- pr. pers

Mulighederne er som sagt virkelig mange – altså der er flere hundrede restauranter at vælge imellem og ligeså mange prisniveauer, så jeg er sikker på, at du også finder noget, der matcher dit behov og dine nytårsønsker. Der er jo nogle, der virkelig mener, at nytårsmenuen, koste hvad det vil, skal bestå af noget med torsk, og så er der andre, som jeg, der i virkeligheden er ret ligeglad, så længe det er lækkert og en del ‘lettere’ en julemaden, man lige har tygget sig igennem hele december. Men mon ikke du finder lige dét, du søger?

Hvordan går I nytårsaften? Laver I selv nytårsmenu eller henter I også udefra?

Er du klar?

2 reaktioner

  1. Har passet børn i 17 år så glæder mig til at kunne holde nytårsaften igen. 😁 Nytårsaften skal jeg altid ud og skyde krudt af med børnene så har været pinligt ædru de sidste

  2. Har passet børn i 17 år så glæder mig til at kunne holde nytårsaften igen. 😁 Nytårsaften skal jeg altid ud og skyde krudt af med børnene så har været pinligt ædru de sidste 17 år. 😏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN