Nu mangler vi bare, at jeg får én på tuden!

IMG_5610

IMG_5301

(Okay – jeg indrømmer det… – det var ikke udelukkende øko-æg, der røg i kurven…hah!)

Sponsoreret af Lidl, – et samarbejde med verdens bedste øko-æg-entusiaster 😉

Kan I huske den scene i “Blinkende Lygter” hvor de puster æg? Der hvor Sofie Gråbøl for en ordentlig én på tuden… Hvor har jeg grinet mig selv flad mange gange over den scene. Den er helt genial, hvis I spørger mig. Både filmen og scenen.

Men hvad, der også er genialt, er, at jeg igen tør at puste æg. Da jeg var barn gik jeg altid over og hentede æg og honning fra bondemanden, som boede lidt nede af vejen (yes, man er vel vokset op i provinsen) og jeg kan huske, hvordan min mor koncentreret viste mig, hvordan man stak en knappenål i ægget og efterfølgende pustede af sine lungers fulde kraft, – og til slut kunne man mærke den der svuppende fornemmelse, når de sidste klumper af æggehvide forlod ægget. Kan I selv mindes det?

IMG_5611

IMG_5613

Og eftersom der ikke længere er salmonella på færde i blandt de danske æg, så tør jeg godt sammen med mine unger at give den gas med pusteriet. Så nu hvor påsken banker på døren, så var det bare om at komme i gang.

Men her stopper vi ikke – der er mere genialt ved denne her sag. Fordi jeg sørger naturligvis for at anvende økologiske æg, der er købt hos Lidl, som i øvrigt var den første discountkæde i Danmark til at fjerne buræg fra sortimentet, og som nu også går forrest i at fjerne alle de skjulte buræg (dem, der er i produkterne) – så fra januar 2017 var der officielt ingen buræg i Lidls egne produkter. Jeg er fan!

IMG_5617

IMG_5628

Og så kan det godt være, at man tænker: “AAAAAARRRJJJJ (gyser-skrig-sound-effekt), slap lige the-f*ck-off-Annemette, det dér får jeg a l d r i g tid til selv…” Men tag det nu lige roligt. Det her projekt tog mig lige præcis 45 minutter. Drømmen er at have flere timer, hvor vi kan sidde og fordybe os med æggepustning, mens vi maler med særlige økologiske vandfarver, der er importeret fra en eller anden hellig bonde på toppen af et bjerg – men nej! Sandheden er, at Mor her har 45 minutter til rådighed, og så gælder det egentlig bare om at en-to-tre: PUST og HYG!! Og det gjorde vi. Vi hyggede os maks. Så kom I ikke her og sig, at man ikke kan finde fordybelse og mindfullness på rekordtid 🙂 Men hele pointen er jo, at jeg gerne vil have dig – ja DIG! – til at kaste dig ud i lignende projekt. Hav det nu sjovt med ungerne. Du behøver ikke investere i de dyre vandfarver og silkebånd for at få en æggesucces. Du kan nøjes med at finde tuscher frem fra skuffen og købe dine øko-æg – og hvorfor ikke prøve Lidl, når nu de har været så søde at sponsorere dette blogpost? Så kan du jo i samme omgang lige gøre alle dine andre økologiske indkøb dér.

Og se så gennem fingrene med, at du har tusch til op over begge albuer og æggeblomme i mundvigen. Det er bare sjovt og en dejlig oplevelse med dine børn. Nu mangler vi bare, at jeg får en på tuden – så er den i vinkel 😉

God påske!

(Pssst… hvis du har lyst til, som lige  knap 200.000 andre, at følge Lidls Facebookside – så er linket her)

IMG_5632

IMG_5651

Stolte dreng… Hans kommenter var: “Mor, jeg tror faktisk at jeg er ret tilfreds med mit æg”… 

IMG_5642

IMG_5641

Det behøver jo ikke være så kedeligt det hele. Man kan jo sagtens lege lidt med sjove udtryk 🙂

IMG_5640

IMG_5639

Ferdinand har tegnet lande på sint æg. Så hvis du skulle være i tvivl er den lilla plet Danmark.

IMG_5638

IMG_5637

Man kan meget nemt sætte snor i ved at stikke en lille knækket tændstik ind i ægget hvor der er viklet en snor omkring.

IMG_5634

Og ved I hvad, da jeg havde købt æggene så stødte jeg også på de her alt-for-farverige-glitter-indpakkede-chokoladeæg, som man kender fra påsken – og jeg kunne ikke dy mig. Det lille fairtrade-logo “had me at hello”, så der røg to kopper fyldt med æg ned i kurven, og jeg glæder mig SÅÅÅÅ meget til at gemme dem et eller andet sted og sende drengene på “påskeæggejagt”, som er lidt en tradition i vores familie. De skal nok bliver rigtig glade for forkælelsen – og jeg sover faktisk også helt okay om natten, når nu det er fairtrade – også selvom ungerne har proppet sig med chokolade og påskesnask – det er jo trods alt kun påske én gang om året 😉

IMG_5300

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN