Et særligt øjeblik med oldeforældrene

img_4447

Reklame for Nestlé/Nescafé GOLD

Jeg vil blive endnu bedre til at tage mig tid til dem jeg elsker…

Det er én af de ting, som jeg har valgt at fokusere på i 2018 – en slags nytårsforsæt, som jeg har tænkt mig at holde fast i. Og det går egentlig meget godt. Man kan sige, at midt i alt flytteræset, så er det jo ikke ligefrem tid til familien, der har været mest af – men det er alligevel lykkedes at holde både fødselsdag for min mellemste og tage en smuttur til Jylland for at besøge drengenes oldeforældre i Vejle og bedsteforældre i Århus. Det er da meget godt.

img_4452

kaffekage-nescafe-gold9

Jeg medbragte ALT, for de skulle ikke røre en finger.

Drengenes oldeforældre er 90 år gamle. De er friske, – altså så friske som man kan være på den alder – men jeg ville trods alt ikke kræve af dem, at de skulle stå klar med det helt store traktement i anledning af mit besøg. Jeg ville så gerne bare forkæle dem lidt, så jeg medbragte både kaffe og kage. På den måde, så var det eneste de skulle, lige at sætte et par tallerkener på bordet.

Og det sjove var, at selve Nescafé GOLD kaffen bragte minder frem. Så oldemor og oldefar begyndte at fortælle om rejser de havde været på, hvor de havde drukket Nescafé i sin tid. Historier som jeg aldrig før har hørt om. Det var et totalt tilfælde, som jeg jo ikke havde regnet med, da jeg sagde ja tak til denne kampagne. Men hvor er det fedt, når mit arbejde på dén måde giver mening og fylder mig med kærlige oplevelser. De fortalte og fortalte og kaffen røg ned med stor begejstring.

Oldefar var i øvrigt så vild med kagen, at han spiste næsten halvdelen – uden hjælp fra os andre. Som han sagde: Den smager fandeme godt, jeg har godt nok spist meget – jeg tror næsten ikke jeg kan spise aftensmad. I kan vel forstille jer hvor glad jeg blev over reaktionen. Når man har stået og bagt en kage til nogen man holder af, så betyder det jo meget, at de tager godt imod den. Og det må man sige, at de gjorde.

Her finder du opskriften på denne saftige kaffekage med saltkaramel

Vidste du, at Nescafé Gold er klar med en ny og forbedret kaffe-blend? Der er tilføjet friskristede Arabica-bønner som er dyrket i bjergene, og malet ti gange finere for at frigive en finere og fyldigere smag… hvis ikke, så ved du det nu 😉

img_5294

img_5285

img_5257

Det er så vigtigt at finde tid til at “connecte”

Som sagt, så har vi at gøre med nogle, ja, virkeligt gamle mennesker at gøre. Min mormor – altså hende vi kalder Oldemor – har simpelthen 9 liv, hvis ikke flere. Hun har i hvert fald været ind og ud af sygehuset i en årrække, men intet kan tage livet af hende, og det er vi jo mange, der er utroligt glade for. Men det skaber en bevidsthed om, at tiden er knap, og at jeg virkelig skal nå at nyde, at jeg stadig har mine bedsteforældre og at drengene har deres oldeforældre. At de har haft mulighed for at møde Micky og lære vores lille Luca at kende er mere end jeg havde turde drømme om. Det betyder bare alt i verden, at de ser, at jeg har det godt og er kommet igennem en svær tid i mit liv.

Derfor skal jeg simpelthen også være god til at huske at afsætte tid til dem. For de starter jo ikke lige bilen (de har slet ikke en bil) og besøger mig. Sådan fungerer det ikke. Det er op til mig, når vi skal ses. Men jeg véd også, at jeg skal ikke forvente for meget af dem. De bliver hurtigt trætte, så det her med en enkelt kop kaffe og et styk hjemmebag, det er lige i den ånd, som de synes bedst om. Og I kender det jo – man kan sagtens altså vende hele verdenssituationen over en god kop kaffe.

img_5256

Luca hyggede sig og gik på opdagelse

At tage Luce med ind i mine bedsteforældres hjem er jo som at sætte ham i en helt ny verden. en verden, hvor der ikke eksisterer mobiltelefoner og hvor den eneste lyd, der bryder tavsheden er den konstante taktfaste tikken fra uret på væggen. Læderstolen har den samme farve som en efterårsvåd græsplane og lyset, der trænger ind gennem vinduerne er på mærkværdig vis mere gulligt end jeg ellers oplever det. Sådan er det bare. I mine bedsteforældres hjem står tiden stille. Og jeg elsker det.

img_5325

img_5279

img_5274

img_5314

Jeg håber mine bedsteforældre bliver 100 år, mindst!

Så længe de er raske, så håber jeg virkelig at vi har dem i mange år endnu.

Er I andre ligeså heldige som jeg, at have jeres bedsteforældre stadigvæk?

img_5246

 Vind en fantastisk middag for op til 6 personer!

Nescafé Gold giver dig muligheden for at vinde en privat middag for op til 6 personer. Her kommer en professionel kok hjem til vinderen og kokkererer en gourmet middag. Konkurrencen bliver afholdt på Nescafés Facebookside, hvor du i øvrigt kan deltage. Ikke dårligt… Just saying! Ønsket med at sætte denne præmie på højkant er, at du vil mindes om, at du skal tage dig til til de mennesker, der betyder noget særligt for dig i dit ellers travle liv. Det er vigtigt at vi, i den verden vi lever i, finder små øjeblikke, hvor vi reconnecter med dem, vi holder allermest af. Konkurrencen løber indtil d. 25/3.

2 reaktioner

  1. Mistede desværre min mormor for et par måneder siden men heldigvis nåede begge mine børn at få kærlige kys og kram af hende – det er godt med en reminder om at nyde øjeblikkene med de gamle 😊

    – helt pjattet med mad gik jeg straks ind for at deltage i konkurrencen, men der står at den slutter den 11/3-2018… sååå deeeet er da lidt ærgeligt 😉

  2. Jeg har stadig min mormor, morfar og bedstemor, min bedstefar mistede jeg desværre sidste år, selvom det var ham jeg troede, jeg skulle have i længst tid. Jeg bliver meget rørt, når jeg læser dit indlæg, for hvis der var noget min bedstefar elskede, var det kaffe og kage rundt om bordet med venner og familie. Indlægget vækker gode minder frem <3

    Vi skal virkelig nyde de bedsteforældre, vi stadig har tilbage, for vi er meget heldige <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN