Modige farvevalg og istandsættelse af lejlighed

Indeholder Reklame for Primacol

Skal man bruge penge og energi på at istandsætte en lejlighed, hvis man kun lejer den? Det er et spørgsmål jeg er blevet stillet en del her på det sidste. For mig er svaret ret enkelt. Hvis man skal bo i lejligheden i længere tid (dvs. mere end 1 års tid, hvis jeg skal vurdere), så ser jeg ingen grund til at holde sig tilbage.

Vi bor til leje – hvilket vi altid har gjort, – og vi har lige lejet en ny lejlighed i vores elskede Charlottenlund. Lejligheden er præcis som vi kunne drømme om på alle måder. Der er de rette kvadratmeter, der er altan, der er have – ja, den har det hele. Lige bortset fra, at lejligheden er ret slidt. Der er (eller skal jeg skynde mig at skrive ‘var’) væv på væggene og en masse gamle installationer fra telefoner, stikkontakter, der ikke virker, et gammelt køkken og et ret slidt badeværelse med afløb i udu. 

Så hvad gør man?

For det første aftalte vi med den lejer, der skulle flytte ud, at der ikke var nogen grund til at spilde hverken tid eller penge på maling af lejligheden, da vi alligevel ville komme og ændre på det hele (Husk lige det, hvis I skal leje – der er ingen grund til at male mere end højest nødvendigt!). 

Derudover lavede vi en god aftale med vores udlejer. Han var naturligvis med på at istandsætte den del, der ligesom var på hans kappe (som badeværelset, der ikke rigtig fungerer optimalt pt.) og vi var med på at bidrage med den del, der betyder særligt meget for os, som at få filt på væggene og på sigt et nyt køkken. Alle er glade. Nogle gange skal man bare turde sige det højt, – altså det man drømmer om – og så begynde at snakke sig frem til en løsning. Det har vi gjort, og det er jeg super tilfreds med. Vi har virkelig fundet en god balance mellem os og udlejer med fordeling af opgaver og økonomi ifbm. istandsættelse af lejligheden. 

Første step handler om at få ordnet de elektriske installationer og væggene i de stuer, hvor vævet skal fjernes. 

Primacol leverer maling

Jeg har naturligvis allieret mig med Primacol, der har leveret maling til væggene… og nu er håndværkerne gået i gang med at sætte filt op. Jeg glæder mig helt sindssygt til at se det færdige resultat og vise jer flere billeder – og naturligvis af det færdige resultat. Jeg synes selv, at jeg/vi udviser forholdsvis stort mod mht. valg af farver i vores kommende hjem. Både lofter og vægge skal males i farver (ikke bare hvid), og jeg er virkelig spændt på om der opstår den fine harmoni, som vi drømmer om, når vi er færdige… 

Primacol er et dansk firma, der leverer maling med super dækkeevne og meget høj kvalitet. Det er også primacol, der har de dér ret fede decorative-malinger (glimmermaling mm…), som jeg selv er super begejstret for.

Vi har nøje udvalgt og planlagt en farveskala til vores hjem, der strækker sig fra grå/beige toner til blålige nuancer for så at piftes op med lyserøde/røde toner og nogle detaljer i indretningen med pangfarver. Jeg har haft et væld af farveprøver hjemme og vende, og alle er blevet testet på væggene for at være helt sikre på, at vi valgte de rette toner. Ej, hvor er det spændende. Jeg skal ærligt sige, at jeg er pissenervøs, for det bliver ret vildt. Men Micky virker super afslappet, og det har jeg valgt at lade smitte lidt af på mig.

Farvekoder…

Jeg lover, at jeg nok skal skrive farvekoder ned i et af mine næste indlæg. Men først skal det hele lige stå færdig, så jeg er 100% sikker på, at alt er som det skal være, og at jeg selv elsker farverne ligeså meget, som jeg regner med.

Træværket skal males i en helt højglans hvid maling. Og entréen males også hvid, da der ikke er særlig godt lys i gangen. Det er vigtigt, at den hvide maling er med til at lyse op i de to lidt mørke gangarealer i lejligheden. Og for nu lige at blive lidt teknisk, kan jeg fortælle, at det godt kan betale sig at vælge kvalitetsmaling som Primacol, hvis man skal male hvid (eller hvilken som helst anden farve) for at undgå at skulle påføre maling ad mange omgange. Har vi ikke allesammen prøvet det? Det dér med at købe billig maling, og så skulle male samme væg to-tre gange før malingen bare tilnærmelsesvis dækker? Jeg har i hvert fald prøvet de nogle gange, da jeg var ung. Det undgår du, når du vælger danske Primacols maling. 

Jeg har samarbejdet med Primacol førhen – og har ikke en finger at sætte på hverken kvaliteten af malingen eller samarbejdet. Det er Primacol, der har leveret den dér meget populære glimmermaling, som jeg har malet i flere lokaler i den gamle lejlighed, og jeg er 100% sikker på, at jeg også nok skal finde en væg i vores ny lejlighed, der egner sig til lidt glimmereffekt. Måske i køkkenet?! Hvad tænker I? Jeg overvejede også at male vores soveværelse med glimmermaling, men måske Micky alligevel ville synes det er lidt for ‘kastrerende’?! Hmmm…

2 reaktioner

  1. Det glæder jeg mig til at se ,jeg flyttet 1 april , jeg har i mange år haft sande farvet vægge indrettet i landstil , jeg er lidt farvet forskrække…. ikke mere jeg har fået mørkegrå og mørkgamle rosa , er vild med det ,❤

  2. Kæmpe tillykke, er vild med en ide om, en glimmervæg i jeres køkken ????Derudover er god maling virkelig at anbefale, noget min Far lærte mig tidligt. Hellere købe god malling, end betale for vand med kalk i, sagde han altid. Glæder mig til at se den færdige resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN