Mine anbefalinger til secondhandshopping

Jeg er på en mission. I forlængelse af, at jeg har sagt ja til en kampagne, der går ud på at indfri diverse klimamål (læs her), har jeg sat mig for at få så mange af jer – mine trofaste og naturligvis klimabevidste læsere – med på bølgen. Ét af de nemme og åbenlyse tiltag, man kan gøre for at skride til handling ifht. klimaudfordringerne, er at begynde at købe mere genbrug. Og faktisk også sælge sine egne brugte ting og sager, fremfor bare at smide det ud. Jo flere gange en vare kan skifte hænder og sprede glæde undervejs, jamen, desto bedre er det jo.

Vi er faktisk gået så langt, at vi har informeret vores tre børn om, at i år er der udelukkende genbrugsgaver under juletræet fra Micky og jeg. Og vi har lagt et budget på 500kr pr. barn, hvilket bør resultere ret mange gaver, faktisk! Man kan få MEGET for 500kr på genbrug. Tjek lige Reshopper-app’en – den er genial til køb og salg af både legetøj, cykler, tøj etc. til børn. 

Fordele ved genbrug! 

Har du egentlig overvejet hvor mange fine fordele, der er, når du handler secondhand?

Lad mig gå direkte til makronerne, og ridse det op for dig:

 1. Det er billigt og meget budgetvenligt. 
 2. En vare, som ellers bare var endt bagerst i skabet eller endnu værre i skraldespanden, får nyt liv i en ny ejers hænder. 
 3. Du kan selv tjene skattefri kroner på at sælge dine brugte sager på loppemarked og i genbrugsbutikker (jeg har fundet en artikel, der forklarer reglerne ganske godt!)
 4. Det er klimavenligt at genbruge – fremfor at bakke op om produktionen af nye varer ved altid at handle nyt. 
 5. Det er sjovt at gå på loppe-jagt! Find din indre krejler frem – det er nærmest en sportsgren.
  1. Du kan skifte meget mere ud i din garderobe og boligindretning, – for slet ikke at tale om børnenes legetøj. Det er jo billigere at købe brugt, og det kan sælges igen efter nogen tid, hvor du selv har haft glæde af varen. Jeg skifter selv ud i min garderobe løbende – altså nærmest hver anden måned. Det er fedt, så har jeg altid ‘nyt’ tøj.
 6. Du undgår dyre fejlkøb. Et fejlkøb fra genbrug kan som regel altid sælges videre til samme pris, som du købte varen for. 

Jeg handler selv masser af genbrugstøj – og andre genbrugsfund til køkkenet og hjemmet. Personligt foretrækker jeg ‘moderne og nyt’ tøj, som jeg finder på genbrug. Det vil sige varer, der måske ikke har mere end et par år på bagen. Det er sjældent, at jeg handler sådan rigtigt vintage-tøj, men det hænder. 

Jeg selv sælger jævnligt ud af mit tøj og mine boligsager på enten Gentofte Loppemarked (det BEDSTE loppemarked når det kommer til tøj) eller via min Instagramprofil @annemettes_goodies. 

Jeg har samlet en liste over mine bedste tips til, hvor du kan shoppe godt genbrug. Listen er under konstant udvikling, så jeg skal nok tilføje, når jeg finder nye skjulte perler rundt omkring i landet. 

PS: Dette er altså ikke en invitation til alle mulige vintage- og genbrugsbutikker om at bede mig kigge forbi. Jeg vælger helt selv de steder, som jeg oprigtigt foretrækker at fortælle om. 

klimaaftale-annemette-voss-16

Her shopper jeg selv secondhand

Loppemarkeder:

Gentofte Loppemarked 

Jeg både køber og sælger varer på Gentofte Loppemarked. Jeg synes primært du finder tæt her – og måske kan du være heldig at finde nogle lækre sager til boligen – vaser, krukker, hylder, keramik etc. Men Gentofte loppemarked er helt sikkert mest kendt for sit store udvalg af godt mærketøj til både børn og voksne. Priserne varierer jo helt afhængigt af, hvem der har standen og hvorfor de er taget på loppemarked. Jeg kan dog altid anbefale at man stopper på de stande, hvor man kan se, at de gerne bare ‘vil af med det hele”. Dér gør man sig gode kup.

Hvis du vil booke en stand til Gentofte loppemarked skal du være klar! Jeg mener “seriøst klar” det sekund de lægger stande til salg i starten af sæsonen. Det går nemlig lynhurtigt, og der er rift om pladserne.

Børneloppen

Hvis du ikke kender konceptet med Børnloppen, så synes jeg du bør høre om det nu. Det er genialt. Børneloppen er en række af fysiske butikker rundt om i landet. Her kan man som privatperson leje et stativ/en stand for en periode. Så hænger man tøj, legesager etc. frem på sin stand, prissætter det hele, og så kan man egentlig bare lade det være, mens det hænger der. Butikken står for al salget, og du skal ikke stå og bruge tid på at forhandle med loppegæsterne. Priserne er faste, og du kan bare vente på ‘opgørelsen af salget’ når din lejeperiode udløber.

Kvalitet og priser varierer naturligvis helt vildt meget, eftersom det er privatpersoner der hænger deres sager frem og selv prissætter. Og der er heller ikke en rød tråd i udvalget. Det er fuldstædig som et almindelig loppemarked – meget broget og blandet, men sjovt at gå på jagt i.

Vi har shoppet rigtig meget tøj og gode julegaver hos Børneloppen i både Valby og Slagelse.

Genbrugsbutikker:

Twentyninetwenty (2920)

Du kan udelukkende handle hos @twentyninetwenty i butikken eller via instagram. Jannie, der ejer butikken, præger udvalget med sin egen gode sans for stil. Hun håndplukker selv varerne, og derfor kan man tydeligt se og mærke, at der er en person med en holdning bag butikken. Stilen er sådan lidt “luksus boheme” med fede rockede detaljer. Du kan altid finde en lækker strik, en fed skindjakke, gode jeans og nogle smukke pumps hos Jannie, – og gerne noget med masser af farver og mønstre. Det er virkelig min yndlingsgenbrugsbutik! Du finder også smykker, hårpynt og de lækreste  tasker. Men det er altså ikke hos Twentyninetwenty at du finder genbrugt nålestribet jakkesæt og dén slags. Og det er heller ikke der du finder vintagetøj for 1970’erne.

Jannie forhandler også et stort udvalg af fedt genbrugstøj til børn – både drenge og piger. Jeg har gjort mange rigtig gode kup til ungerne. Og eftersom butikken ligger i hjertet af Charlottenlund (det er igen hemmelighed, at det er et velhavende område), og hun modtager varerne fra primært lokale, er der et beredt udvalg af forholdsvis dyre mærkevarer til gode priser.

Hos Twentyninetwenty er prissætningen ret fair, så jeg føler man handler godt genbrug til gode priser. Du kan i øvrigt også købe gavekort til Twentyninetwenty, så får modtageren jo meget for pengene!

Rag Studio Vintage

På Ordrupvej i Charlottenlund, kun et spytkast fra min egen bolig, ligger Rag Studio Vintage. Det er både en fysisk butik og en IG-shop. Find dem @ragstudiovintage.dk på IG. Dét, som jeg synes kendetegner Rag Studio særligt, er, at varerne er ekslusive, særligt håndplukkede og kvaliteten høj. Man finder ikke slidte genbrugsvarer her, og du finder heller ikke retro vintagefund. Der er primært tale om dyrt mærkevaretøj, der er i yderst god stand, som forhandles videre. Priserne er også derefter, og det er ikke vanvittigt billigt. Men, jeg gør alligevel mange gode køb hos Pia, der har Rag Studio Vintage, netop fordi jeg føler jeg faktisk får kvalitet for pengene og samtidig gør noget fornuftigt ved at købe genbrug. Særligt forhandler hun mange helt amazing tylskørter her op til jul og nytår (som i lige nu!) og mange smukke silkebluser, lækre frakker og smukke sko. Jamen, der er vel ikke dét, man ikke kan finde hos Rag Studio.

UpCopenhagen 2ndhand

Jeg stødte på @UpCopenhagen_2ndhand via instagram. Jeg synes varene var fede, og at en personlig stil skinende igennem. Det kan jeg godt lide. Mia, der ejer butikken, har en meget ambitiøs tilgang til bæredygtighed, og det gennemsyrer hele konceptet. Ligefra butikken, valget af forsendelse, indpakning etc. Derudover er Mia et skønt menneske, som man virkelig bare får lyst til at sludre med, når man besøger butikken. Hendes gode humør og smittende smil skaber stemningen i det lille lokale på Amager. Butikken er nemlig ikke stor, men til gengæld er der både mulighed for at handle via instagram og i butikken – varerne er dog ikke de samme. Så det kan sagtens betale sig både at smutte forbi butikken OG handle via webshoppen.

Det er vigtigt for mig at nævne, at i modsætning til de shops, der udelukkende handler via IG, så har UpCph jo en webshops, hvilket giver dig returret og faktisk går Mia meget op i, at man både kan købe julegaver med lang returreet, ligesom du kan købe gavekort til UpCph. Genialt.

Priserne hos UpCph er simpelthen SÅ gode. Jeg synes virkelig at man kan finde mange fede sager, og det er væsentlig billigere end at gå på secondhandshopping i mit egent nabolag i Charlottenlund. Hos UpCph, er der alle salgs mærker, og der er både ‘ægte retro-vintage’, ligesom der er ‘nye’ brugte varer fra både billige såvel som dyre mærker.

Moon, mommy & me

Jeg stødte på @moonmommyandme for ganske nylig på instagram, fordi rigtig rigtig mange af mine følgere begyndte at anbefale dem til mig. Så tænkte jeg, okay, lad mig tjekke det ud. Og de to skønne søstre Catharina og Christina, der styrer biksen, satser med Moon, Mommy & Me på at kombinere secondhand med nyt – fordi, som de sagde til mig, “hvorfor skal det være enten / eller?” Dén tanke kan jeg rigtigt godt lide, fordi intet her i verden er jo enten / eller. Så hos @moonmommyandme finder du både nyt og brugt, men altsammen er naturligvis tilvalgt fordi de selv kan lide det. Hop ind på moonmommyandme.dk og se, hvad de har at byde på.

Jeg synes, at deres priser på secondhand varer er yderst fornuftige. Og variationen af mærker er god. Der er ikke tale om sådan særligt luksus-prægede varer, men mere om moderne design (mange gode danske mærker) til fair pris.

Reshopfever 

Når jeg gerne vil købe nye glas, vaser, fade etc, så tjekker jeg altid @reshopfever. Jeg kender Christina, der drifter profilen, fra helt gamle dage, da vi begge var meget mere unge, end vi er i idag, og det er sjovt, at vores veje pludselig krydses igen nu som voksne. Hun har en fantastisk sans for at finde de helt rette genbrugsfund på loppemarkeder, og dem sælger hun så videre via sin IG-profil.

Priserne hos Reshopfever er meget fornuftige. Og du får varen tilsendt i forsvarlig indpakning – det er jo vigtigt, når man forelsker sig i en eller anden skøn glasvase, og man ikke lige har mulighed for selv at hente den.

Denne side er under konstant udvikling. Jeg vil tilføje secondhandshops undervejs, hvis jeg støder på nogle, jeg føler for at anbefale. 

2 reaktioner

 1. Kære Anne Mette
  Tak for dine mange gode råd og indlæg.
  Jeg har netop læst dine anbefalinger vedr second hand butikker. Min søn på 15 år køber genbrugstøj via Facebook grupper og dba, men vi erpå udkig efter.butikker med genbrugstøj, hvor han kunne prøve lidt forskelligt. Kender du til nogle genbrugsbutikker til unge mænd?
  Mvh. Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN