Min adventskrans og masser af juleinspiration

adventskrans-annemette-voss-26

Reklame for Ellos

Så blev det tid til juleinspiration…

…og min adventskrans i år er inspireret af nogle fantastisk fine billeder, jeg faldt over hos Ellos. Billederne fik mig nemlig i julestemning (måske lidt før tid), og som I nok kan se, er billederne lige i min stil med de farver, som jeg elsker allermest.

Inspirationscollage fra Ellos

Ellos kender I sikkert for alle mulige forskellige ting. De forhandler jo både tøj, ting til boligen osv. Super website, – men noget de er særligt gode til, synes jeg, er at inspirere med smukt billedmateriale. Det kan jeg godt lide, at det er en webshop med mere en kun shopfunktionen. Det er også lidt som at surfe rundt i et lækkert designkatalog fyldt med kreative indspark til at skabe sig et fedt hjem og en god stil.

Så jeg tager udgangspunkt i deres julefotos, der ligger til grund for den adventskrans jeg har fået bundet. Kan I se sammenhængen?

Blomster og stil

Jeg lagde mærke til eucalyptus, gran og både røde og blå blomster og bær… Farven på dugen inspirerede mig faktisk til at vælge den samme farve lys. Jeg havde ellers tænkt, at det skulle være hvide bloklys (måske skifter jeg dem ud midt i december), fordi jeg er ret vild med klassiske hvide lys. Men den farve dér – uh, jeg synes den kan noget.

Yndlingsitems på billederne:
Dug i hør, i den fineste røde nuance
Lysende julestjerne i vinduet
Hængende lysestage
Små røgfarvede lysestager

Farver

Dette er et lille udpluk af de billeder jeg faldt over hos Ellos. Det er særligt farverne på disse billeder, der optager mig, og det var disse farver, jeg gerne ville ramme.

Jeg hæftede mig ved, at julen hos Ellos i år er en god blanding af vintage og moderne stil – det passer godt til mig, som bor lidt i en god blanding af det hele. Farverne består af brændte nuancer af rød, orange og ferskenfarvet. Sammen med blålige toner, lilla og dyb grøn. Allesammen farver, som jeg elsker og som passer PERFEKT ind i vores hjem.

Yndlingsitems på billederne:
Juletræspynt – farverige glaskugler og ornamenter
Juletræskugler i rød, lilla og lyserød
Kæmpe lysende stjerne på væggen
Frostede lysestager (glas) på bordet
Den flotte klare glasvase

Otte yndlingsitems fra Ellos Christmas
– som jeg ikke kan undvære, nu hvor julen står for døren.

Lyskæde i hvid med glødepærer (så behøver det ikke være den sorte ledning man ser – men “bare” lysene)
Gavepapir i de flotteste nuancer
Hørservietter i hvid til julebordet
Dug i hør – mørkegrøn (åh den er pæn!)
Juletræspynt i forskellige farver og former
Juletræspynt i mintfarvet med guldmaling
Gavemærker til mine flot indpakkede julegaver
Velourbånd  i både rød og rosa, – også til at pakke gaverne ind med

Nå men, videre med den adventskrans dér…

Jeg er gået helt amok i blomsterbinding og dekorationer her på det sidste. Det har I måske set, blandt andet da jeg afholdt suprise middag for min veninde Anne-Irene og senere for min Mor. Jeg har altid været ret ferm til alt sådan noget, hvor man skal være kreativ og bruge hænderne, så det er ikke første gang jeg leger med blomster – men jeg kan mærke, at lige for tiden, der har det en ekstra stor interesse hos mig.

Hvorfor findes der ikke “Den store blomsterbinderdyst”? Så havde jeg tilmeldt mig straks…haha.

Jeg har i denne omgang kastet mig over adventskransen – og ja, jeg er ude i utroligt god tid. Men det er jo fordi jeg er blogger, og gerne vil dele det med jer i tide til, at I rent faktisk også får glæde af mine kreative sysler. Så må jeg bare binde endnu en adventskrans når december melder sig – det vil jeg da bare synes er sjovt. Så for mig, ja så starter julen altså tidligt i år.

Men måske det lige skal nævnes, at jeg faktisk har gjort mig særligt umage med at vælge blomster og grønt, der tørrer flot op, og som derfor højst sandsynligt godt kan holde helt indtil 4. advent.

Step by step-fotoguide til min adventskrans anno 2018

adventskrans-annemette-voss-1

Mine blomsterindkøb til kransen (fra højre mod venstre):

Gule ilægsbær (jeg ved ikke hvad de ellers hedder, – men det kaldte “damen” i butikken dem)
Blå manstro
Lyng
Mariebær / rosa multiflora (de røde)
Hortensia i dyb rød
Echeveria

adventskrans-annemette-voss-2

Det grønne (fra højre mod venstre):

Blød ene
Eucalyptus med “bær”
Nobilisgran

adventskrans-annemette-voss-3

Øvrige indkøb til at pynte med:

4 rosa bloklys
2 glimmerfugle
3 stk glimmerblade
10 små kunstige lilla blomster (ligner purløgsblomst)
1 rulle rosa ståltråd
6 grønne ståltrådspine i kraftig kvalitet
4 guldfarvede lysefødder til at stikke i kransen
1 krans af halm

adventskrans-annemette-voss-4

1) Start med at lægge gran på i små kvister på alle sider (dog ikke under bunden), og viklen ståltråden rundt om kransen stramt, så grannet danner en fast base for resten af pynten.

adventskrans-annemette-voss-5

2) Det gør ikke noget, at grannet ikke dækker hele halmkransen helt perfekt. Der kommer rigeligt andet pynt på, så den bliver ikke at se.

adventskrans-annemette-voss-6

3) Stik eucalyptusgrene ind under grannet hele vejen rundt.

adventskrans-annemette-voss-7

4) Supplér med blød ene og vikl den rosa ståltråd rundt om kransen så både blød ene og eucalyptusgrenene sidder fast.

adventskrans-annemette-voss-8

5) Stik nogle lynggrene ind i mellem de andre grene og vikle dem fast ved hjælp af ståltråden.

adventskrans-annemette-voss-9

6) Således har du nu en base for at pynte med blomster, bær etc. Du kan jo også stoppe her. Den er jo også fin som den er her!

adventskrans-annemette-voss-10

7) Nip jord og rødder af Echeveria, stik et lille stykke ståltråd ind i den lille del af roden, der er tilbage og stik dem fast i kransen.

adventskrans-annemette-voss-11

8) Pynt med de fine glimmerblade, som du skubber ind under nogle af de mere løstsiddende eucalyptusblade.

adventskrans-annemette-voss-12

9) Pynt med glimmer fuglene

adventskrans-annemette-voss-13

10) Klip stænglen af de små blå manstro og stop dem godt und under noget af ståltråden, så de ikke falder af. Du kan også fæstne med med små “nåle” af den grønne kraftige ståltråd, som jeg også brugte til at fæstne echeveria.

adventskrans-annemette-voss-14

11) Sæt lyseholdere og lys fast. Saml noge små bundter af den mørk røde hortensia og sæt dem fast med ståltråden.

adventskrans-annemette-voss-15

12) Kom lidt mariebær ind i mellem de andre blade og afslut med de små gule bær.

adventskrans-annemette-voss-16

Så er det bare at nyde synet 😉

adventskrans-annemette-voss-24

adventskrans-annemette-voss-25

adventskrans-annemette-voss-28

adventskrans-annemette-voss-29

 

 

 

5 reaktioner

  1. Hvor er den flot! Og sikke en god guide du har lavet, det er lige før jeg tør kaste mig ud i det. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN