Klar, parat, køkken – inspiration og drømme

Reklame for RotPunkt

Da vi flyttede ind i vores lejlighed i august 2020, var det et krav fra vores side overfor udlejer, at vi måtte sætte et nyt køkken i lejligheden. Jeg kunne simpelthen ikke leve med det eksisterende køkken – det kan lyde forkælet – men tro mig, køkkenet var faldefærdigt, og udlejer var naturligvis med på idéen. Vorees valg er faldet på et RotPunkt køkken. Jeg har set flere eksempler på køkkener fra RotPunkt, som jeg har været virkelig begejstret for – så valget var egentlig nemt.

Jeg vil rigtig gerne prøve at sætte jer ind i, hvilke tanker vi har haft bag vores nye køkken, da der er tale om et køkken, som skal fungere både i privaten men også som en arbejdsplads for mig. Vi har fået fantastisk vejledning hos Helle fra RotPunkt på Østerbro – og sammen er vi kommet frem til nogle gode løsninger, føler vi.

Vores ønsker og fokus har været følgende:

  • Mere reel, brugbar bordplads
  • Godt arbejdsflow
  • Mere fri gulvplads
  • Plads til gæster i køkkenet
  • Mere plads til opbevaring bag låger
  • Let at holde rent
  • Lyst og klassisk – med personlighed

Bedre arbejdsflow og bordpladeplads

I og med at jeg opholder mig utroligt meget i køkkenet i forbindelse med mit arbejde, har jeg haft nogle helt specifikke krav til, hvordan køkkenet skal kunne bruges. Der skal virkelig være et godt flow i køkkenet, og man skal kunne bevæge sig frit rundt, uden at en skabslåge lige blokerer vejen, eller køleskabet åbner op i den forkerte side og derfor besværliggør hele arbejdsprocessen. Sådan nogle ‘småting’ er pludseligt meget vigtige, når man er så meget i køkkenet som jeg. 

Ovnen skal være logisk placeret i køkkenet, med god plads omkring på begge sider, så jeg nemt kan hive bageplader ind og ud med rigeligt albuerum. Og med henblik på at vi også har en lille knægt på 5 år, så vil vi gerne have, at den er oppe i højden, så han ikke kan komme i nærheden af den i et uopmærksomt øjeblik. Se på mine små tegninger, hvor vi har placeret de forskellige funktioner. 

Jeg har ønsket at arbejdspladsen på bordpladen skal være i forbindelse med både vask og kogeplader, da jeg ofte står og hakker et eller andet, som jeg gerne vil kunne smide direkte op i gryden eller på panden, ligesom jeg gerne vil kunne skylle min kniv eller vride en klud op, uden at jeg skal skifte position i køkkenet. Derfor har vi samlet alle tre funktioner på én bordplade i ‘hjørnet af køkkenet’ i en vinkel, der peger ud mod vinduet, så vi også sikrer os godt lys og udluftning, der hvor jeg står og arbejder. 

Vi har valgt en helt fantastisk bordplade, hvor kogepladen er en del af selve bordpladen, så man ikke kan se kogepladerne – det fortæller jeg mere om senere. Men det er totalt smart. 

Mere gulvplads og hjerterum

Vi har drømt om, at vi kunne få mere gulvplads, simpelthen for at gøre plads til et lille rulle-/afsætningsbord, hvor vi kan sætte et par barstole til. Vi har rigtig ofte gæster, og det ender altid med at én af vores gæster sidder på en skammel i køkkenet, mens jeg render rundt og kokkererer. Den situation vil vi gerne opgradere en smule ved at skabe bedre forhold for ophold i køkkenet. Derfor har vi valgt at rive en del af køkkenet ned, og ikke sætte nyt op på den ene væg til højre for døren, der åbner op mod gangen. Simpelthen for at skabe luft. Se skitsen.

Den plads vi så kommer til at mangle, ‘køber’ vi ved at sætte overskabe op, der strækker sig fra væg til væg og helt til loftet langs venstre side af køkken over køkkenbordet. Alene denne detalje sikrer os næsten dobbelt så meget opbevaring som før. Så selvom vi river rigtig mange hylder ned og flytter rundt på det hele og slet ikke bygger samme areal op i gulvplan, så får vi alligevel mere opbevaring, fordi vi bygger skabene helt til loft. Det er en meget bedre pladsudnyttelse både i kvadratmeter – også rumligt hvis vi taler kubikmeter. 

Lyst, roligt og rengøringsvenligt

Jeg er ikke sådan én, der er specielt god til at holde hus, hvor der er styr på rengøringen og oprydningen. Det må jeg bare erkende. Havde du spurgt mig for 15 år siden, så havde jeg klart været sådan “Mig? Jeg elsker bare at gøre rent, rydde op og støvsuge!” – men sådan er jeg ikke længere. Jeg gider det ikke, så jeg leder altid efter måder, hvorpå jeg kan sikre mig mindst muligt besvær med rengøring og oprydning. Ergo; glatte overflader, der let kan tørres af og låger, der lukker alt mit rod inde, så jeg ikke behøver se på det. 

Derfor har vi valgt den helt vildt smukke, lyse grå nuance fra RotPunkt, der ikke er hvid (jeg vil virkelig gerne undgå et hvidt køkken, da jeg synes det bliver for sterilt), men som stadig er meget lys og rolig for øjet. Tidsløst, vil man måske kunne argumentere – det forestiller jeg mig, at vores udlejer også bliver glad for. 

Hvilken vægfarve skal vi vælge?

Sidst men ikke mindst skal vi vælge en vægfarve – og loftsfarve, som jeg forestiller mig skal være en tone mørkere end væggen – præcis ligesom i alle øvrige rum i lejligheden. Jeg er i syv sind. 

Skal vi gå med lyse jord-/cafelatte-agtige nuancer, eller skal jeg gå mere over i en rosa eller lavendel tone? Jeg er i tvivl. Kom gerne med input. Intet er fastlagte endnu. Bare svar i kommentarfeltet herunder 🙂

PS: I er mange, der spørger til, hvorfor i al verden vi vælger at sætte et køkken i en lejlighed, der ikke engang er vores egen, og det til kan jeg blot sige; – vores hjem er vores hjem, uanset om det er leje, andel eller eje. Vi har brug for at føle os hjemme her og vi har valgt, at vi gerne vil bruge både tid og penge på at denne bolig er ‘vores’.

En reaktion

  1. Jeg er SÅ spændt på at se det. Det bliver en drøm. Jeg fik nyt køkken for 2 år siden. Har dog malet hvidt, fordi jeg ikke er så modig????‍♀️????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN