Opskriften på Maschas fødselsdagskage

Jeg er inviteret til fødselsdagsfejring, og jeg har naturligvis tilbudt at bage kagen (Maschas fødselsdagskage)… Vi bliver en lille håndfuld piger (eller kvinder, siger man vel!) så derfor er kagen ikke så stor. Den passer til ca. 6 pers. Jeg glæder mig til fejringen, og jeg håber at kagen falder i god smag. Det var ikke mange ting jeg kunne få ud af fødselaren, da jeg spurgte til yndlingssmag og kage…haha. Men jeg fik da at vide, at kagen skulle være frisk, og at den skal fungere til champagne, så her er mit bud. Godt nok er der chokoladeovertræk på denne kage – men den er SUPER frisk med smæk på passionsfrugt og citron.

Få også opskriften på Hollie Nolias fødselsdagskage fra 2016.

Maschas fødselsdagskage passion chokolade

Maschas fødselsdagskage snit

Maschas fødselsdagskage:

Moussekage med passionsfrugt og chokolade på knasende cookiebund

6-8 pers. (kommer lidt an på hvor sultne I er!)
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 1 time 45 min
bagetid: ca. 13 min
frysetid: 1 time
køleskabstid: 3 timer – mindst (gerne natten over)

Bag kagen i den rækkefølge, som den listes herunder. Så når du i mål nemt og ubesværet 🙂

Cookiebund med hasselnødder

75 g koldt smør, i tern
80 g hvedemel
50 g flormelis
1/2 tsk vaniljesukker
et nip havsalt
40 g hasselnødder – blendet groft

Chokoladeindlæg

50 g god mørk chokolade 70%
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl piskefløde

Mousse med passionsfrugt

3 blade husblas
5 passionsfrugter
1 stor øko citron
90 g hvidt sukker
120 g skyr
2 dl piskefløde

Chokoladeganache som overtræk

200 g god mørk chokolade 57%
2 dl piskefløde
1 spsk glukosesirup

Pynt

Skovsyrer vendt i guldstøv

Sådan gør du:

Cookiebund: Ælt alle ingredienserne sammen i en skål. Pres dejen ud i en bageform/bagering med en diameter på ca 16-18 cm. Sørg for at have bagepapir på bunden. Bag cookiebunden ved 200 grader varmluft i ca. 13 min til den er let gylden på overfladen. Pas på ikke at bage den for længe, så kan den ikke skæres i skiver ved serveringen. Køl bunden af. Skær bunden fri langs kanten af formen, og kom den derefter tilbage i formen.

Chokoladeindlæg: Hak chokoladen og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen. Tilsæt æggeblomme og rør det sammen til en ensartet glat masse. Pisk fløden til luftigt flødeskum og vend det ad et par omgange i chokoladen. Lav en ring af kageplast, – som er lidt mindre end cookiebundens fulde diameter – og placer denne ring af kageplast centreret ovenpå cookiebunden. Hæld chokoladecremen heri. Sæt kagen i fryseren i ca 1 time til chokoladecremen har sat sig. Tilbered i mellemtiden passionsmoussen.

Mousse med passionfrugt: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom kødet fra passionfrugterne i en lille minihakker. Blend det ganske kort, så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Passer det igennem en sigte for at udskille væden. Kasser passionsfrugtkernerne. Kom passionssaften op i en lille gryde sammen med lidt fint revet citronskal fra ca 1/2 økologisk citron og saften fra hele citronen. Tilsæt sukkeret og giv det et opkog. Lad det småsimre i ca. 8 min til en tyk passionslage. Tag gryden af varmen og lad lagen svale i 10 min. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og rør det godt sammen. Lad det stå til det er håndvarmt – altså, på ingen måde varmt! Kun meget lidt lunt!

Rør skyr i passionslagen. Pisk fløden til let skum og vend den ad to omgange heri.

Tag kagen ud af fryseren og skær frosigtigt kageplasten fra, der sidder rundt om chokoladeindlægget. Læg et stykke rent kageplast ned langs siden på kageringen, langs cookiebundens kant. Nu har du en kagering med en cookiebund nederst og et chokoladeindlæg, der har lidt afstand til kanten. Hæld passionsmoussen henover kagen, bank kagen let mod bordet og sæt den igen på køl i mindst 3 timer – eller endnu bedre – til næste dag.

Inden servering befries kagen for formen og kageplasten ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv.

Chokoladeganache som overtræk: Tilbered den flydende ganache ved at hakke chokoladen mellemfint og kom den i en dyb skål. – du kan alternativt anvende chokoladeknapper, men af ordentlig kvalitet. Varm fløden og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet i en lille tykbundet gryde. (ca 80 grader, tjek evt. med termometer). Hæld den varme fløde direkte over chokoladen ad to omgange samtidigt med, du rører i små cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dejskraber, indtil du har en glat ganache. Hvis ganachen skulle skille, så bevar roen. Varm den lige kortvarigt op over vandbad og rør den glat igen. Prøv evt. at blende den med en stavblender, det kan også være med til at samle den igen. Placér kagen på en rist over en bradepande og hæld chokoladeganachen ud over kagen uden at tøve for meget ved manøvren. Bank risten mod bordet så ganachen flyder på plads. Det kan være en god idé at have et stykke kagepap under lagkagen for at kunne flytte den nemmere bagefter.

Lad ganachen sætte sig lidt inden kagen forsigtigt ved hjælp af en palet flyttes over på et fad. Dekorer med skovsyrer vendt i guldstøv… eller hvad du selv føler for.

Kagen smager virkeligt syrligt, med en fed, bitter chokolademidte og en meget sprød smørbagt cookiebund.

Hermed: Maschas fødselsdagskage 2017 – Nyd den 🙂
Husk nu at dele billeder af jeres bagværk med #sweetcakekarma og #annemettevoss, TAK 😉

Maschas fødselsdagskage passionsmousse chokoladeganache

Sidste år holdt Mascha fødselsdag i Las Vegas...jeg håber godt nok at min kage til hende kan være mindt lige så stort et festfyrværkeri af en oplevelse som Vegas, baby! 😉 (Jeg tvivler, men jeg har gjort mit bedste…haha) 

21 reaktioner

  1. Jeg skal lave kagen til min fødselsdag på lørdag, men skal lave dobbelt portion – hvor stor en springform ville du så bruge? ?

  2. Hej Annemette. Er det muligt at lave noget af kagen nogle dage i forvejen ???? Tænkte at det godt kunne blive lidt svært når der er fløde i men keg tænkte at du alligevel måtte have et godt fif

      1. Tusind tak for hjælpen!!! Skal nemlig bage til min fødselsdag fredag, men det hele er lidt presset 👌🏻❤️ God dag

    1. Kagen skal jo være helt kold, når du hælder ganachen over.
      Hvornår du efterfølgende serverer den, er sådan set helt ligegyldigt.
      God bagelyst

  3. Hej Annemette, Er i fuld gang med kagen og håber det bliver godt:) Du skriver kagen skal tilbage på køl efter passionsfrugtmousse er kommet på og så bliver jeg i tvivl for ind til da har den kun været på frost. Skal den tilbage på frost eller blot på køl?
    Vh Maria

  4. Den er så lækker!! Har bagt den til mine kolleger og den er godkendt!
    Spørgsmål: kan jeg erstatte citronen med mere passionsfrugt? For at intensivere passionsfrugten? Citronen træder meget igennem….

  5. Den ser så lækker ud! Kan man lave mere af chokolade delen og så evt droppe kageplasten? Jeg elsker chokolade og mindre mousse nemlig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop