Min kage til Hollie Nolia

Where do I start….

For lidt over et år siden, da Maschas datter Hollie Nolia blev 3 år gammel, blev jeg spurgt af Mascha om jeg ville lave kagen – altså om jeg ville lave sådan en Doktor McStuffins kage – med fondant og hele moletjavsen. Og dum som jeg var, sagde jeg nej. Måske mest fordi jeg tænkte, at sådan en opgave kunne jeg alligevel ikke løse, da jeg ikke er vild med de der (ellers meget populære) fondantkager, der skal ligne alt muligt andet end en kage. Heldigvis for lille Hollie Nolia, fandt mor Mascha en anden løsning – og I kan da lige tjekke ud her, hvad det endte ud med. Jeg må give mig, den er fin, dén kage – også selvom det ikke er min stil.

Men da hun i år igen skulle bruge en kage – og ydmygt kom til mig for at høre, om jeg kendte nogen, der måske var interesserede i at lave en Frozen-kage til fødselaren – så kunne jeg ikke holde mig tilbage. Jeg fik tålmodigt overbevist Mascha om, at smagen i kagen altså er det vigtigste, og at jeg nok skulle finde ud af at lave en rigtig yndig Frozen-kage med masser af frost, glimmer og lir – der 100% kunne leve op til Hollie Nolias forventninger. (Kan I lige forestille jer et pres, jeg lagde på mig selv?)

Jeg gjorde det klart, at jeg ville prioritere smagen og indholdet af kagen, og derfor måtte pynten også blive derefter – på en måde, hvor det kunne lade sig gøre at kagen var fyldt med cremet mousse og blød vaniljecreme. HELDIGVIS hoppede Mascha med på idéen, så jeg var i morgens en tur forbi Mascha med kage – og nu har jeg lige i dette sekund modtaget denne sms fra hende:  “Hollie har aldrig spist så meget kage før…” YAY – I kan tro, at jeg er glad. Hvem vil ikke gerne gøre chefen (for det er Mascha jo) og endnu bedre; chefens datter glad?

Kagen indeholder følgende:

Luftige mandelbunde på letsaltede mandler
Intens brombærmousse
Flødecreme på ægte vanilje
Grov kompot af æbler og nektarin

– kagen er i øvrigt smurt op i vaniljesmørcreme og betrukket med et tyndt lag fondant. Derudover dekoreret med vaniljesmørcreme, lidt hvid chokolade på toppen, ægte legetøj (yay!) i form af Frozen figurerne, og naturligvis glimmer og masser af iskrystaller.

Jeg glæder mig til at få skrevet opskriften færdig, så I alle kan få glæde af den.

Processed with Snapseed.

 

12 reaktioner

 1. Hold da op hvor er den flot og hvor lyder den lænkker. Og elsker dine tanker om hvad en kage skal være:) Veludført arbejde især med tanke på hvem modtagerne er:-)

 2. Den er SÅ flot! Stilet og stadig børnevenligt og helt sikkert mega gennemført frost tema men på den “pæne” måde. Jeg laver nogle gange frost kager med sådan en prinsessekage, altså en kuppelform hvor man så borer hul i kagen for at der kan være en Barbie, så dvs kagen er hendes skørt. Det fungerer ikke rigtig med mousse kager men jeg laver stadig feks ganache mellem lagene og så pynter jeg det hele med indfarvet SMBC, glimmer, perler you name it 🙂
  Men måske jeg skulle prøve din version til min datters fødselsdag 🙂

  1. Det har jeg selv lavet. Det er stuetempereret hvid chokolade som jeg hakker i en minihakker. Så kommer jeg det i en pose med lidt perlemorsstøv og ryster posen. Det er så nemt og fint!

 3. Okay, jeg indrømmer, at det måske er et lidt pudsigt spørgsmål som kommentar til dit opslag, men nu prøver jeg alligevel:-)
  Jeg står og skal have mig en springform, og jeg vil gerne købe noget virkeligt kram. Der er ikke den store diversitet på butikshylderne, så jeg har lidt svært ved at danne mig et ordentligt indtryk af hvad der holder, selvom Blomsterbergs grej egentlig virker meget fornuftigt. Hvad har du gjort af erfaringer med springforme (eller bare bageforme generelt)? Og hvad med materialet? Er det bedst med stål eller er det bedre med aluminium? 🙂

  1. Jeg er mest til kraftigt aluminium. Jeg synes blomsterbergs forme er rigtigt gode – ellers så har de mange gode hos HW hjørnet. Jeg vil sog altid anbefale dig en springform hvor der er den dér “drypbakke” langs kanten. Det er bedst. Knus

 4. WAUW hvor er det flot. Og hvor er det skønt at du holdt fast i dine principper om at kage først og fremmest skulle smage godt ?

 5. Kære Annemette,

  Den er så smuk! Og hvor er jeg fan af at du prioriterer smagen. Jeg skal bage kage til weekenden – er der en lille chance for at opskriften kommer nu her en af de kommende dage ? 🙂

  Bedste hilsner
  Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop