Lev længere med 30 sek. kram

Der er forskning, der peger på, at folk, der er i parforhold lever længere – ganske enkelt fordi at de oplever mere fysisk berøring, – af den gode slags, that is. Det er da ret interessant.

Når vi krammer, kysser og nusser producerer vi mindre af stresshormonet kortisol, vi danner endorfin i hjernen, og mængden af stoffet oxytocin, der kaldes kærlighedshormonet stiger.

Så, det kan I godt se, ik?! Kram (!), for katten da også.

Jeg havde Joan Ørting i studiet i går, da vi optog Sådanmark. I kan se hende på lørdag, når udsendelsen er live. Men hun fortalte mig nemlig om de 30 sekunder, som et kram skal vare, – hvis det sådan skal være rigtig godt for vores sundhed. Naturligvis er det jo bare godt at kramme – sådan i al almindelighed, om det så varer 2 sekunder eller 2 minutter.

Men sådan gik det altså til, at jeg krammede Joan i 30 sek for åben skærm. Så nu satser jeg kraftigt på at have forlænget min levetid med et par minutter (mindst!). – Prøv det lige selv, hvor I tager tid. Det er virkelig et laaaaaaangt kram.

Og I kan tro, at den skal bruges som undskyldning over for ungerne, når de siger farvel i skolen om morgenen. Sådan lidt: “Jamen Hugo-Sander, du SKAL kramme mor i 30 sekunder mens alle dine venner ser på – for så lever vi begge to længere…” haha – ej, den går nok ikke. Men som godnatkram kræver jeg hermed lange, dejlige, varme kram.

Kram igennem derude.

God dag!

IMG_5766

IMG_5765

IMG_5764

IMG_5763

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop