Lakridstærte med hindbær

Lakridstærte med hindbær

8 personer
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time
køletid: 3 timer
bagetid: 30 min

Lakridscreme
1 blad husblas
100 g hvid chokolade
2 dl fløde
3 stjerneanis
2 tsk lakridspulver

Tærtebund
125 g blødt smør
250 g hvedemel
70 g flormelis
1 æg, str. M/L
100 g mørk chokolade

Mazarinfyld
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
2 æg, str M/L
2 spsk mandelmel

I øvrigt
100 g god mørk chokolade
250 g friske bær (her er brugt hindbær)
2 spsk æblegele
1 spsk usaltede pistacienødder

Lakridscreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i en halv time. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde, stjerneanis og lakridspulver op til lige under kogepunktet. Lad fløden trække lidt i et par minutter inden den sigtes og hældes direkte over den hvide chokolade ad to omgange. Rør grundigt i chokolademassen når fløden tilsættes indtil en jævn masse opnåes. Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme chokoladefløde og rør til husblassen er opløst. Dæk cremen til med husholdningsfilm og stil på køl i minimum 3 timer eller til næste dag.

Mazarinfyld: Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en helt jævn masse. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Rør til slut mandelmel i blandingen.

Tærtebund: Bland smør, mel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time. Udrul dejen i et tyndt lag mel og beklæd en tærteform med løs bund (ø18) med dejen. Tryk godt fast langs kanterne. Fyld mazarinfyldet i bunden og bag den midt i ovnen i ca 25-30 min ved 190 grader til den er gylden og fast i det. Lad bunden køle af i formen.

Smelt chokoladen ved middelvarme over vandbad. Smør mørdejsbunden med at tyndt lag smeltet chokolade. Kom en smule chokolade i et kornet og dekorer kanten med en fin bølget blondekant. Lad chokoladen størkne, – kom den evt. i fryseren for at give den et chok, så den sætter sig straks.

Pisk lakridscremen stiv med en elpisker og fordel den over kagen i et jævnt lag. Placer hindbærrene smukt. Smelt æblegeleen ved medium varme i en lille gryde og pensl overfladen af kagen med geleen. Drys til slut med finthakkede pistienødder.

kagen blev serveret på Politikens forlag – i anledning af forlagscrawl for Arnold Busck. Følg Politikens Forlag her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN