Lagkage med mokkacreme og hasselnøddebunde

Lagkage med mokkacreme 7

Lagkage med mokkacreme og hasselnøddebunde, – med revet syrligt æble.

1 kage, 8 pers
sværhedsgrad: medium
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 35 min

Saftige nøddebunde (ala christianshavnerkage)

100 g hasselnødder
70 g mandler
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
25 g Digestive fuldkornskiks
15 g Mariekiks
100 g æggehvider
200 g lyst rørsukker

Mokkacreme med nougat

2 blade husblas
100 g blød nougat (gem 25 g til drys)
1/2 dl stærk, friskbrygget kaffe
4 æggeblommer
et nip havsalt
3 dl piskefløde

Fyld og pynt

1 syrligt, dansk æble
spiselige blomster – f.eks. kornblomster og skovsyre

Lad os så komme i gang…

NB: Jeg har puttet frisk revet æble i kagen, det kan men sagtens erstatte med f.eks. frugtkompot, marmelade eller pocherede frugter – det må man gerne selv vurdere. 

Nøddebund: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille rund bageform beklædt med bagepapir på bund og sider (diameter 16 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 35 min til kagedejen har sat sig. Lad bunden køle af.

Flæk bunden i to lige tykke bunde, rengør formen og læg et stykke kageplast ned langs siden.

Mokkacreme med nougat: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Smelt nougaten over vandbad ved lav varme. Tilsæt friskbrygget stærk kaffe, æggeblommer og havsalt og rør det sammen til en homogen masse. Tilsæt den afdryppede, udblødte husblas direkte til den varme mokkacreme og rør det godt sammen til husblassen er opløst. Sæt mokkacremen til side og lad køle af til det er fingervarmt.

Pisk fløden til let flødeskum og vend den sammen med mokkacremen ad tre omgange.

Samling af kagen: Placer den ene nøddebund nederst i formen. Riv æblet på den grove side af et rivejern og fordel halvdelen af det på bunden med lidt afstand til kanten. Fordel halvdelen af mokkacremen herpå. Læg endnu en bund på og gentag med æble og mokkacreme. Glat overfladen og sæt kagen på køl til dagen efter.

Befri kagen fra formen og kageplast ved at skære den fri med en lille skarp (evt. varm) kniv. Placer mokkalagkagen på et fed og dekorer med spiselige blomster.

Velbekomme. Et styks lækker lagkage med nødder, æble og nougatfed mokkacreme. Bum.

 

Det kan være du også har lyst til at prøve min opskrift på Dessertkage med appelsin og hindbær?

Lagkage med mokkacreme 1

Lagkage med mokkacreme 2

Lagkage med mokkacreme 5

 

0/5 (0 Reviews)

13 reaktioner

  1. Hej
    Jeg kan ikke tåle svin derfor et der mange lækre kager jeg ikke kan lave pga husblas hvad kan jeg bruge i stedet for?
    Hilsen Mai

  2. Hej Annemette 🙂 Først tak for alle de gode opskrifter, jeg tror næsten at jeg har set alle dine videoer 🙂 Kan især godt lide at du kører en meget elegant stil på dine kager, uden alt for meget fondant pynt, der vidst ellers er dillen nu 🙂 nå, jeg ville høre hvor meget af denne smukke kage kan laves i forvejen. Kan bundene fryses? Hvis ja, hvor længe og skal de så bare tø op uden at man varmer dem op igen?
    Mvh. Rita

  3. Hej Annemette,
    Kan man bruge en god smeltet mælkechokolade til denne opskrift istedet for nougat?
    Mvh
    Birgitte

  4. Hej hej.
    Desværre er min mindste sprog form 24 cm., så kan du hjælpe med at beregne en opskrift således at det stadig bliver flotte høje bunde jeg får ud af det?

  5. Hej Annemette
    Den her kage er min nye yndlings kage, den er så lækker 🙂
    Jeg har dog lidt problemer med at dele bunden, fordi den er meget klistret. Har forsøgt at bage den lidt længere tid, men så bliver den brændt rundt i kanten, og det er ikke så lækkert. Har du et tip til hvordan man nemmest deler den?
    Kan man bage bunden et par dage i forvejen?
    Kærlig hilsen
    Marie

    1. Ja, og så skal man bare bruge en god, skarp savtakket kniv. Du skal være tålmodig og hele tiden “skære” frem og tilbage, når du deler bunden. Ikke noget med at “trykke” kniven igennem.
      Knus

  6. Hej 🙂
    Kan bunden fryses? Jeg overvejer den til en bryllupskage, og jeg vil gerne lave den et par dage i forvejen og så fryse den.

    Vh
    Sandra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop