Lagkage med bær // Min fødselsdagslagkage fra Go’morgen Danmark

Lagkage med bær, min fødselsdagslagkage 2018

Vaniljebunde (3 stk)

1 polynesisk vaniljestang 
125 g hvidt sukker
6 æggeblommer
105 g hvedemel
1 tsk bagepulver
6 æggehvider
2 spsk hvidt sukker

Mousse med bær 

6 blade husblas
1 polynesisk vaniljestang
200 g hvidt sukker 
400 g blandede bær (må gerne være frosne)
4 spsk limesaft + fintrevet limeskal fra 1 øko lime.
4 spsk creme fraiche 18%
4 dl piskefløde

I øvrigt

4 spsk god hindbærmarmelade
200 g marcipan
lidt frugtfarve (en lyserød/rød/lilla nuance)
6 dl piskefløde
et par håndfulde friske bær
Knuste marengskys
sukkerpynt

Sådan laver du min lagkage med bær:

Vaniljebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på bordpladen. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, – på hovedet i formen. Dernæst skæres den forsigtigt fri fra formen og frigøres fra bagepapiret under bunden og flækkes den i 3 lige tykke bunde.
Mousse med bær: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, bær og limesaft samt fintrevet -skal op. Husk at skumme af undervejs. Lad bærrene simre i ca. 5-10 min., men ikke for længe for så mister de sin smag og syrlighed. Fisk vaniljestangen op.
Blend bærrene til en tyk grød og smag til. Husk at tjekke om der skal tilsættes mere sukker eller citron- eller limesaft. Der skal være knald på smagen. 
Tilsæt den afdryppede husblas til den varme bærlage og rør det sammen. Lad lagen svale i ca. 15 min. og rør creme fraiche i. Pisk fløden til en luftig og letpisket flødeskum. Rør en fjerdedel af flødeskummet sammen med bærlagen. Vend nu halvdelen af bærlagen sammen med alt flødeskummet. Afslut ved at vende resten af bærlagen i. Moussen er nu klar til brug. 
TIP: Tilbered aldrig din mousse før du er klar til at anvende den direkte i kagen. Den må nemlig ikke sætte sig i skålen eller i en sprøjtepose på køl, da det vil ødelægge moussen, når den efterfølgende skal lægges sammen med kagebundene. Denne mousse kan godt tåle at vente i måske 30 min, men så heller ikke længere. Den har nemlig den helt rette bløde konsistens, som gør at du kan hælde den ned i formen, hvorefter den vil sætte sig og forblive lækker, cremet og luftig. 
Sådan lægger du lagkagen sammen: Rengør springformen. Læg et stykke kageplast ned langs siden. Læg den ene vaniljebund ned i formen og smør bunden med et par spiseskefulde hindbærmarmelade. Fordel halvdelen af moussen herpå. Gentag med bund, marmelade og mousse og slut af med at lægge den sidste bund på kagen som “låg”. Giv kagen et let tryk med flade hænder, bank formen mod bordet et par gange for at undgå luftbobler, og sæt kagen på køl natten over. (Alternativt 3 timer i fryseren)
Dagen efter: Befri kagen fra formen og placer kagen på det fad, som du vil servere på. Skær forsigtigt kageplasten bort. Pisk de 6 dl piskefløde til sprøjtefast flødeskum og smør overfladen af kagen med et tyndt lag. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, Indfarv marcipanen med lidt frugtfarve og rul den ud til en tykkelse på ca 2 mm. Placer marcipanen på kagens overflade og skær til så den passer med kagens omkreds. Dekorer kagens sider med flødeskum. Pynt toppen med bær, knuste marengskys og sukkerpynt. 
Prøv også mine teboller, som er helt perfekte til fødselsdage…
lagkage-med-baer-annemette-voss-1
lagkage-med-baer-annemette-voss

39 reaktioner

  1. Hejsa dygtige Annemette!
    Super fed måde med prægede kageruller men hvor Dan får man fat i sådan en??? Kan ikke finde det nogle steder?? ☺️

  2. Kære AnneMette.tillykke med fødselsdagen i fredags .. super flot og indbydende kage . Den skal helt sikkert serveres snart. Hvor kan man købe sådan en kagerulle med eget mønster ??
    Kh Camilla

  3. Hej
    Kan du ikke skrive et indlæg om de gange du boede i udlandet? Hvad du lavede og sådan. Jeg vil i hvert fald gerne høre mere om det!

  4. Denne lagkage kunne jeg tænke mig at lave 😉ser fin og lækker ud.men marcipanen skal der ikke flormelis og glukosesirup i før frugtfarven?? Fint med print

    1. Hvor dejligt at du har mod på at lave den. Næh, jeg ser ingen grund til glukose og flormelis, når det ikke er et overtræk, som skal være elastisk. Sålænge det blot drejer sig om et “låg” kan man nøjes med den rene rå marcipan.
      mvh
      Annemette

  5. Jeg var også vild med kagerulle-ideen. Har set at de også forhandles hos “tjoy.dk”

  6. Jeg skal i gang med denne kage, men vil gerne udrulle marcipanen et par dage før pga tidsmangel på selve dagen.
    Hvordan opbevarer jeg den udrullet marcipan bedst?

  7. Først, hvor er det fantastiske kager, opskrifter mm du laver; fortsæt det gode og spændende arbejde 😉 Chance for du vil hjælpe mig med hvilken kagerulle du valgte på etsy.com? Har ledt og ledt, kan bare ikke finde den med samme txt som Fkagen og måske det er mig, Pft 🙂

      1. 1000 TAK for hurtigt svar. Ok, sød kæreste du har 🙂 Prøver at lede videre, så kommer den nok. Du og I, må ha’ en fantastisk weekend, og måske der kommer nye spændende fristelser herind 😉 knuz

  8. Hej Annemette.
    Jeg er meget interesseret i at vide, hvor/hvordan du har fået din kagerulle? Hvis det er noget du vil dele selvfølgelig 😉

  9. Hej Annemette.
    Jeg skal til at lave den her lagkage i en større udgave som overraskelse til min mands 50 års fødselsdag. Jeg har set, at den skal stå natten over med moussen, inden fløden kommes på. Vil høre, om jeg kan gøre det tirsdag aften, og så lade den stå til onsdag aften, hvor jeg så vil sørge for at flødeskummet komme på. Den skal først bruges torsdag formiddag/eftermiddag. Mit spørgsmål er nu, kan den tåle at stå så længe, inden den skal bruges? Takker på forhånd for hjælpen, og de skønne opskrifter som vi andre får god gavn af.

    Mange hilsner
    Dorthe

  10. Hej Annemette
    Jeg er igang med at lave bunden, men jeg synes der er voldsomt meget dej til en kun 20 cm bageform. Har nu smidt det over i en 24 cm springform. Er der skrevet forkert mål i opskriften?
    Super lækre ting du laver, bliv ved med det🌸
    Hilsen Tina

    1. Hvordan gik det. Faktisk var formen også 23 cm… står der 20 cm på deres hjemmeside, så er det en fejl 😉

  11. Hej Annemette.
    Kan man evt lave dem til chokoladebonde ved at komme lidt god usødet kakao i? Min datter ønsker sig nemlig chokolade bunde i fødselsdagskagen😊
    Mvh louise

  12. Hej Annemette.
    Lige et spørgsmål mere😊
    Kan man bage bundene dagen før kagen skal lægges sammen og altså to dage før servering?
    Og kan man bruge marcipan der har været frossen?
    På forhånd tak for svarene.
    Mvh Louise

  13. Super lækker bund. Luftig og ja perfekt.
    Havde æblemos og flødeskum m makroner i som fyld.
    Tak for fin opskrift 🙂
    Mvh majbritt

  14. Jeg kan se man kan bygge kagen op direkte på et fad. Tænker, at bage en stor, altså bundene i bradepande. hvor mange gange skal opskriften ganges op? Og hvor mange personer er den så til?

  15. Åhhh nej, kagen er sat sammen men nu opdager jeg at jeg har glemt at komme creme fraiche i moussen :/ kan den reddes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN