Kransekager med glasur

Kransekagetop, overflødighedshorn, kransekagekonfekt osv. Der findes et utal af forskellige varianter kransekage, som gør sig rigtigt godt til nytårfesten. Men egen simple favorit er faktisk disse små kransekager med glasur. De er mine favoritter, fordi de tager ikke lang tid at lave, de er i små portionsstørrelser, og så smager de bare skønt. At mine venner, som jeg holder nytår med, så har helt andre mere ekstravagante forventninger til hvad jeg disker op med (læs: den vildeste kranskagetop med pomp og pragt) – ja, det må jeg så se om jeg kan indfri 🙂

Opskrift på hjemmelavede kransekager / Klassiske kransekagebrød

ca. 20 stk
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 45 min
hviletid: 30 min
bagetid: 12 min

Kransekage grundopskrift

40 g æggehvider
130 g flormelis
430 g ren rå marcipan

Smagstilsætning / variation af kransekage

2 tsk fint lakridspulver (Lakrids by Johan Bülow)
eller
2 spsk frysetørret solbærstøv (Mill&Mortar)

Glasur til kransekager

1 pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis

Sådan laver du kransekagerne:

Massen til dine kransekager: Rør æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Ælt marcipanen blød og tilsæt lidt efter lidt glasuren mens der æltes. Når kransekagemassen er helt jævn kan du evt. vælge at tilsætte smag af lakrids eller solbær. Ælt smagstilsætningen godt ind i kransekagemassen. Kom kransekagemassen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den i fryseren i mindst 30 min. til den er helt kold. Den kan sagtens ligge i fryseren i flere uger, før du skal bruge den…

Del kransekagemassen i 20 lige store dele ved at veje stykkerne præcist af – 30 g pr stk. Form dem først til små pølser á ca 7 cm længde. Dernæst formes de til små brød, forsigtigt og omhyggeligt, så du får et flot resultat. Lidt smallere i enderne og tykkere og højere på midten. Placér brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i ca 10-12 min til de er gyldne og faste nok til at kunne håndteres uden at brækker i stykker.

Du kan evt. bage med to bageplader under bunden, for at sikre dig, at brødene ikke får for meget varme under bunden – det er et gammelt velkendt husmoderråd.

Glasur: Pisk æggehviden sammen til flormelissen til en tyk, blank og sej glasur. Anvend en elpisker til formålet.

Lad kransekagerne køle let af (de må gerne være en lille bitte smule lune) inden de dekoreres med glasuren, som fyldes i et kræmmerhus og lægges på i et klassisk smukt kransekagemønster.

Godt nytår!

kransekager-med-glasur-step-1

kransekager-med-glasur-step-2

kransekager-med-glasur-step-3

kransekager-med-glasur-step-4

kransekager-med-glasur-opskrift

kransekager-med-glasur-opskrift-annemette-voss

Se også mine opskrifter på Sprøjtevenlige kransekager eller Opskrift på kransekagetop 

 

img_2199

6 reaktioner

 1. Hej Annemette
  Jeg så dig i Go’ morgen Danmark i går og du så skøøøn ud – hvilket din kransekage bestemt også gjorde!
  Nu har du givet mig mod på at prøve, men… Hvad anbefaler du? At man laver kransekagen på dagen d. 31.? At man laver den nu og lader den stå? Eller fryser den ned?
  Godt nytår!
  Kh. Sandra

  1. Jeg laver selv massen i aften – d. 30. dec, lægger den i fryseren… og så laver jeg kransekagen i morgen formiddag 🙂

 2. Kære Annemette.
  Dit opslag kommer som kaldet, da jeg skal lave kransekage tårn for første gang. Men jeg har vildt meget lyst til at der skal nogat i midten. MEN kan man godt bygge et tårn så, eller bliver det for skrøbeligt ?? Måske du kan hjælpe mig … 😀🍾????🏻Godt nytår ❤️

 3. Måske lidt sent at spørge.. men hvad mener du med 1 pasteuriseret æggehvide til glasuren, når du til massen bruger gram? ???? Er det et helt bæger, eller? 😊

  1. Bare 1. Det står som regel på pakken, når du køber æggehvide, at der er 1,5 i hvert bæger. Så bare 2/3 af det. Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop