Kommentaren der gjorde ondt!

Jeg får til tider mærkelige henvendelser fra fremmede folk. De fleste er rigtigt søde og helt uskyldige – nogle er ligefrem grænseoverskridende i form af diverse ægeskabelige tilbud – mens nogle af dem er direkte ubehagelige. Det skal dog understreges, at det er meget sjældent af henvendelserne bliver sidstnævnte. Som regel er de helt harmløse.

Men den anden dag fik jeg en besked, som gjorde rigtig ondt. Den fik mig til at tænke lidt over, hvordan det kan være, at man som komplet fremmed tillader sig selv at skrive ubehageligheder til et andet menneske. For man aner jo ikke hvilke knapper, der gør særligt ondt at trykke på ved den person, som man henvender sig til. Hvorfor lever vi i en verden, hvor distancen mellem ordentlig opførsel og udtrykt ubehagelighed er blevet minimeret til usynlighed? Jeg ville ønske, at der var flere, der huskede på, at “hvis man ikke har noget pænt at sige, så bare lad være at sige noget”. Det har jeg lært hjemmefra, og det forsøger jeg at lære mine børn.

Tænk dig om, før du taler. Sådan sagde min mor altid til mig. Og det gør jeg så. Men jeg føler, at verden har ændret sig – i dag skal vi i virkeligheden tænke os om før vi skriver, eftersom langt den meste kommunikation mennesker imellem foregår over digitale medier.

Bare fordi vi har retten til at udtrykke os, så er vi jo ikke tvunget til det, vel? Bare fordi vi kan sige, at manden på gaden er overvægtig, så behøver vi jo ikke råbe det efter ham, vel? For det ville højst sandsynligt gøre ham ked af det, – så vi tier stille. Ikke? Men sådan fungerer det ikke, når man sidder derhjemme bag skærmen. Når man mærker lyset fra computeren i ansigtet, – og pludselig føler sig noget så oplyst om verdenssituationen – at man føler sig draget til at tilkendegive ens mest ærlige (og ubehagelige) tanker om fremmede personer, og bare til tasterne. Jeg synes ikke det er okay.

Der var én, der skrev sådan til mig forleden: “Du er gudesmuk – men din “romerske” næse forstyrrer!”

Han pakkede sin “sviner” lidt ind i roser – og alligevel var jeg ikke i tvivl om, hvad han egentlig mente. Nok synes han jeg er pæn – tak – men couldn’t care less – dog får han lige pointeret at han synes min næse er grim (eller, forstyrrende). Det synes jeg faktisk også, så det gjorde mig ked af det. Han udpegede dén ene ting ved mig, som jeg hver dag kæmper med at acceptere ved mig selv. Jeg er godt tilfreds med mit ydre, mit indre, og hvem jeg er. Men jeg er ked af, at jeg har brækket næsen i sin tid, og at den sidenhen har været forstuvet, knækket og blå og grøn pga. diverse uheld. Jeg er født med en helt “normal” næse, og i dag må jeg leve med, at den er stor. Det tør jeg godt sige – jeg ved sgu’ da godt, at min næse er stor! Men det er nu engang min næse, og den er som den er. Den er fin nok, og den tjener sit formål.

Jeg ved endnu ikke hvad formålet var med at skrive den besked til mig? At gøre mig glad? At pille mig ned? Hvad, egentlig? – At sende mig til kirurg? (den beslutning behøver jeg ikke hjælp til, tak!)

Han kunne have skrevet til mig, at mine ører var store – og jeg havde været ligeglad. Han kunne have skrevet at min stemme var irriterende – og jeg havde været ligeglad. Han kunne have skrevet til mig, at jeg så træt ud, havde små bryster, lød dum, virkede uintelligent, var for tynd, for tyk, for lang, for smal, for meget – ja, faktisk kunne han stort set have skrevet alt andet til mig – og jeg havde været ligeglad. Men sagen er, han vidste ikke, mens han sad derhjemme og skrev, at lige præcis en kommentar om min næse, ville gøre mig ked af det. Men det gjorde den. Han burde ikke have skrevet sådan. Ingen bør skrive kommentarer om noget, man ser som “fejl” ved en anden (fremmed eller ikke fremmed) person. Det er helt unødvendigt!

Jeg har sagt ja til at være et offentligt ansigt. Med total og accepteret overgivelse til hvad end, der må komme. Så det er ikke ynk. Det er et ønske om, at få folk til at tænke sig om. For selvom du pakker det ind i roser og vat og påklistrer smileys, så gør det (måske) stadig ondt.

Så tænk dig om, før du skriver.

God dag!

Skærmbillede 2017-06-06 kl. 13.54.38

Fra dengang jeg var mørkhåret…men i øvrigt et billede, jeg stort set aldrig har brugt, fordi jeg var ked af vinklen og min “romerske” næse.

IMG_6190

Og solbrændt bliver den også – meget nemt endda 😉 Men jeg fyrer bare noget faktor 50 på (når jeg lige husker det!)

 

32 reaktioner

 1. Sjovt – har altid synes din næse var så flot fra siden, den har nogle meget elegante buer 🙂

 2. Din næse giver dit ansigt karakter. Du ligner ikke alle andre og det er et stort plus, når du er et kendt ansigt. Man husker dig.

 3. Jeg kunne næppe være mere enig. Bare fordi vi KAN sige noget, er det ikke ensbetydende med, at vi SKAL. Dengang Muhammed-tegningerne huserede, tænkte jeg meget over det her med ytringsfrihed. Og jeg er all for. Men; nogle gange får man den klare fornemmelse, at “nogle” udgyder rene provokationer i ytringsfrihedens navn. Og bare fordi vi MÅ sige noget, er det ikke ensbetydende med, at vi SKAL.
  Nå, men det var jo egentlig (lidt) et sidespring. Og nu kan vi jo sige nok så mange fine ting om din næse, men vi er jo indrettet sådan, at det er nemmere at tro på det “dårlige” og negative, vi får at vide om os, end det gode. Men for the record, så er din næse jo fin, som den er – fordi den er din!
  Ha’ en god dag ?

 4. Min datter på 10 år, har haft brækket sin næse to gange, og den er ligesom din, men jeg synes, hun er smuk, og det er du også, da det giver jer karakter. Husk, at det er de skæve sider der gør os smukke. Derfor ser dem, der har fået lavet alt perfekt med operation, så alt er helt lige, jo ikke smukke ud, for det gør de jo ikke. Længe leve skævhederne. God dag.

 5. Hej Annemette,
  Hvor ville jeg ønske, at der var flere som opdragede deres børn lige som din mor og lige som min mor, og som jeg også har opdraget mine egne børn: nemlig, hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold mund (eller kæft – for nu at tale lige ud af posen)
  Det er bare mere og mere brugt, at mange synes, at de skal give deres besyv med om alle mulige og umulige ting, selv om blogindlægget handler om noget helt andet.
  En ting var så gud da, hvis du havde spurgt, hvad folk egentlig synes om din næse !
  Jeg tror slet ikke, at folk som sidder hjemme “bag skærmen” ved hvordan deres ord sårer, og jeg fatter slet ikke de folk, som følger med i en blog bare for at komme med nedsættende kommentarer.
  Du er sød og smuk, som du er – det ved du forhåbentlig også godt selv!
  Og en dejlig blog du har – skid på hans kommentar.
  God dag til dig Annemette

 6. Annemette du har det flotteste smil og den flotteste perlerække af tænder 🙂 jeg har været misundelig på det lige siden du stak dit smukke ansigt frem i medierne 🙂 PYT MED DEN ONDSBOLLE !!!

 7. beauty lies in imperfection 🙂 Perfektion er simpelthen så kedeligt, det er de små skævheder der gør mennesker interessante. Jennifer Grey var hottere end hot i dirty dancing perioden.. men valgte desværre at få en næseoperation, og med et forsvandt den skævhed som gjorde hende så interessant. Selvom hun også efter næseoperationen er utrolig smuk, så er hendes udseende blevet lidt intetsigende og desværre et ansigt man nemt overser i mængden.

 8. Jeg kiggede længe på billedet af dig og tænkte “Hvad KAN det dog være, nogen har kommenteret”.
  Fandt intet at “udsætte” på dig og måtte jo så læse mig til det.
  Du er rigtig pæn, og det er din næse også.
  Der er mange, der skal lære at holde fingrene fra tasterne/munden lukket, når de ikke har noget pænt/relevant at sige.
  Tænker det må være en person der har lavt selvværd, der har behov for, at udtrykke sig om andres udseende.
  Kan se der er flere der tænker som jeg, så vi har nok ret.
  Du er pæn, og det er din næse også. Basta! 🙂

 9. Sjovt du nævner dette.
  Jeg har jo set dig i mange programmer
  og tænkt at du var en smuk kvinde.
  Forstår ikke at du ser et problem.
  Men sådan er det når man stirrer sig blind på noget.
  mvh

 10. Du er pisse dejlig! Fantastisk smil!! Lad aldrig en kommentar slå dig ud. Der findes et utal at tåber i denne verden, men ligeså mange fantastiske mennesker 🙂

 11. Hej Annemette – Har aldrig set Bagedysten og så dig første gang, da jeg ved et tilfælde zappet ind på dit program på TV2, hvor du havde Christian Bitz i studiet. Jeg blev hængende, da du er very attractive 😉 og også en meget behagelig vært. Jeg skænket aldrig din næse en tanke, og synes selv jeg har en ret god smag, når det kommer til kvinder – du ligger klart i top-kategorien som både sød, sexet, smuk, intelligent.. Så din næse’s størrelse er totalt underordnet ! Kh Erik

 12. Kære Annemette.
  Min næse er også stor. Som barn blev jeg drillet med den. Min mor var sej og sagde: ” sig til dem, at du har den fra din far “. Det hjalp lidt, men svært når onde drenge mente jeg lignede en heks. Svært, da jeg tilfældigvis så skolens flotteste dreng signalere til en anden dreng, at jeg havde en stor næse. Det gjorde ondt som 14 årig. I en alder af 38 år har jeg efterhånden lært at gøre grin med den. Min mand og jeg joker med bores næser. Og det er okay. Men stadig svært ved at gå uden briller, da de kamoflerer den lidt. Men jeg føler mig mere FRI som jeg bliver ældre. Fuck den næse altså. Men jeg ved liiige hvad du mener med ” ømme punkter ” . Jeg prøver at ” sætte mig selv fri “, og følger bla. Ashley Grahams instagramprofil. Prøv det, det hjælper på ens egen kropsopfattelse, og hvem ved, måske også for andre. Forhåbenligt kunne det betyde holdningsændring blandt mennesker generelt. ❤️

  1. Jeg kan totalt relatere. Folk synes også jeg ligner min far – men det sjove i det er, at min far også har brækket sin næse et par gange 🙂 Men jeg vil følge dit råd – fuck den næse! 😉

 13. Uanset onde kommentarer – som måske ofte kan være affødt af misundelse – så er du en smuk kvinde med en fantastisk dejlig udstråling. Keep up the good work 😉

 14. Har aldrig tænkt over, at der skulle være noget specielt ved din næse. Jeg synes du er en smuk pige, og det har jeg syntes lige siden jeg så dig første gang.

 15. Jeg så dig for et par uger siden da vi var på ferie i Kbh. Og det første der faldt mig ind var hvor vildt smuk du var. Jeg tænkte at hvor ville jeg gerne se ud som dig for du ligner ikke alle de andre smukke piger men du har et udseende der er unik og det er meget mere værd hvis du spørger mig.

 16. hey Annemette, nåh det var da godt at se alle de søde beskeder du allerede har fået ovenpå den ondskabsfulde kommentar, så du behøver sikkert ikke mere “back-up”. men herfra skal det lyde, at du er en utrolig smuk kvinde og jeg er i den grad til kvinder med store næser, måske fordi min mor er udstyrret med en 🙂 so keep it up! du gør det rigtig godt også i din værtsrolle på TV Lorry. kh Jan

  1. tusind tak. Og fremover kan du se med i Sådanmark på TV2 hverdage kl 12.40 🙂 Kh

 17. Jeg synes, du er en smuk og meget talentfuld og begavet kvinde.
  Din næse giver dig kant og gør dig speciel.
  For ikke så længe siden læste jeg om stjernen Jennifer Grey, der fik sin næse opereret, så hun fra at have fået skudt sin karriere i gang som Baby i Dirty Dancing blev en, folk ikke genkendte, for hun blev ganske almindelige og uden kant.
  Vær du bare stolt af dig selv og din specielle næse.

  1. Tusind tak for dine søde ord. Jeg havde på ingen måde regnet med at få så mange søde henvendelser lige tilbage i hovedet – men det varmer. Jeg vil bære mig selv og min næse med stolthed fremover.

   Kh

 18. Jeg synes du er smuk og inspirerende. Jeg snakker meget om andres næser (næser er åbenbart en meget vigtig ting) og jeg synes din er flot. Den er markant JA – men den gør dig til den du er. Og jeg synes det er elegant med sådan en aristokratisk næse. Kan man sige det sådan? Romersk næse – synes faktisk også det lyder storladent. Men hey, du er bare dig, og du skal ikke ændre en centimeter af dig selv. Ved godt at det er noget indeni dig, ligesom vi alle har vores issues. Men syntes lige du skulle have et pip fra en ellers hemmelig læser – der i øvrigt synes din lyserøde væg i køkkenet er fed ?

 19. Kæreste Dig

  Hvor bliver jeg ked af det på dine vegne, og samtidig rasende på den idiot!!!
  Du er skøn og ser godt ud, lige præcis som du er – slut prut finale!!
  Op på hesten igen, selvom jeg udemærket ved (af personlig erfaring) at det er nemmere sagt end gjort!!
  Kæmpe krammer herfra

 20. Hej
  Jeg følger din blog og har altid set dig som mit forbillede. Jeg har en næse der ligner din på en prik og jeg lagde mærke til den fra jeg så dig første gang i Bagedysten. Men dét var fordi jeg altid har “gemt” mig og min næse væk – og da jeg så dig på TV fik jeg lyst til også at vise mig frem. Kunne jo se hvor den “klædte” dig, så måske min egen heller ikke var så slem… 🙂 Jeg er helt klart blevet mere glad for min egen næse, efter jeg kan se hvor smuk du er med din! Dét vil jeg takke dig for! Jeg er forøvrigt 37 år og efterhånden GLAD for min næse og for at skille mig ud! 🙂

  Kh Karina

 21. 1. Jeg synes din næst giver dit ansigt karakter, på den gode måde.
  2. Det er ikke alle den slags kommentarer, der er ondt ment, nogle mennesker siger bare, hvad de mener, uden at være klar over modtagerens følelser, for dem er det naturligt at sige tingene lige ud, fordi det er jo sandheden!
  3. Jeg kan også føle mig såret af kommentarer, der helt klart var positivt ment, men fordi de rammer mit ømme punkt, bliver jeg såret.

 22. Du er smuk med den næse du har, uden den ville det ikke være dig.
  Lad andre bemærkninger fare, de er sendt i misundelse!

 23. Ved godt at det er et “gammelt” indlæg, men faldt lige over det:) Din næse er SÅ karismatisk og den er SÅ meget dit “kendetegn” Den er smuk og helt unik. For mig er det tit det uperfekte, som er helt perfekt❤

 24. Kære Annemette – du ER gudesmuk punktum.
  Du er smuk og sød. Har rygrad med alt hvad du har skabt, klaret og opnået. Du er intelligent og dygtig.

  Men jeg genkender din erfaring her og din oplevelse af henvendelsen.

  Jeg savner også den samme slags almindelig god opdragelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN