Kagedej og kunstige negle…

Skærmbillede 2016-03-19 kl. 10.07.05

Jeg spurgte for få dage siden på min Facebook og Instagram hvad jeres holdning er til negle og bagning – altså når de to mødes. Jeg refererer naturligvis til, hvad man synes om kunstige negle/neglelak/lange negle etc. ifht at man arbejder med mad og bagning, og hvad det gør for appetitten:)

Jeg fik MANGE interessante svar. Blandt andet dette:

“Har godt lagt mærke til at kokke som Jamie Oliver og Claus Meyer bærer vielsesringe når de laver mad. Tror vist også Mette Blomsterberg har lidt fransk neglelak på i det søde liv. Det kan vel egentligt ikke diskuteres om det er uhygiejnisk for det ER det. Men skal vi andre spise det mad de laver på Tv? Nej ! Men står de også med ringe og neglelak i deres restauranter hvor der kommer betalende gæster synes jeg det er et problem. Så engang en pige med kunstige negle i en sandwich bar. Det er skisme lidt for klamt.” (bruger på IG: trinesbilleder)

Jeg synes er en meget væsentlig detalje, at hvis jeg for eksempel vælger at bære neglelak (altså dén slags, der kan skalle af) mens jeg bager i en video – så skader det jo reelt ikke nogen. Hvis jeg har sorte lange negle, som ikke er blevet renset i flere uger, så skader det stadig ikke nogen – for det jeg bager skal som regel ikke serveres for andre end mig selv. MEN – det kunne jeg nu alligevel ikke finde på…(thank GOD – hehe). Jeg tænker, at som kommunikator af mad- og køkkenglæde, som jeg jo i høj grad slår mig op på, så må jeg tage min rolle seriøst. Så jeg må forsøge at kommunikere den bedste slags hygiejne, der stadig afspejler, at jeg faktisk også “bare” er en husmor, der minder om alle andre unge kvinder, som til tider bærer neglelak og smykker…

Jeg har derfor taget et valg. Jeg klipper altid mine negle korte.  Ikke på den dér “jeg bider negle”-måde, men bare korte. Jeg sørger for ALTID at vaske hænder mange gange mens jeg bager (ikke at I ser det mine videos og indlæg, but still) – og jeg sørger for altid at have pæne rene negle og nogengange får jeg lagt gelé eller shellak på, som ikke skaller af ned i maden. Det sidste er mest et valg jeg har taget, fordi det ser pænt og rent ud. Så vælger jeg en farve der er meget neutral. Jeg er helt med på, at den allermest hygiejniske løsning ville være korte negle uden nogen belægning.

Hvad synes I om det valg?!

Jeg synes at debatten er ret sjov. Jeg kan næsten ikke nævne dygtige Mette B’s navn uden at nogen kommenterer på hendes franske manicure. Både for og imod;) Jeg kan heller ikke se genudsendelser af den store bagedyst 2013, uden at jeg selv rynker på næsen over mine farvestrålende negle (ja – man har jo ret til at blive klogere)… Det kan godt være, at det så flot ud på TV, men jeg har ændret mening siden. Og jeg kan da SLET IKKE møde en sygeplejerske eller lign ved et event uden at vekommende ALTID skal belære (eller måske nærmere instruere) mig i, hvordan rigtige køkkennegle bør se ud…ha ha. Jeg har stadig meget at lære, kan jeg konkludere.

Men ét er sikkert. Hygiejne er vigtigt. RIGTIG VIGTIGT. Jeg slutter af med at re-poste en kommentar fra Facebook. Jeg tænker, at hun har fat i noget af det rigtige – og jeg vil tænker over håret, de lange ærmer etc. fremover. Hvis vi diskuterer hygiejne, kan vi måske ikke nøjes med at fokusere på neglene…

“Jeg kan lige gå med til halvlange negle evt. med neglelak der ikke skaller. Men fingerringe, armbånd/ure, lang ærmer og løst hår giver mig myrekryb .. Jeg syntes det er ekstremt uhygiejnisk .. Som radiografstuderende (og alle andre i sundhedsvæsnet) har jeg modtaget meget undervisning i specielt håndhygiejne – og det ville mindske mange sygdomsudbrud, hvis alle udenfor hospitalerne også lærte mere om hygiejne – især ved madlavning. Så jeg syntes det ville være godt med et indslag med dette fokus.” (bruger på FB: Laura Bech Søndergaard)

Så må jeg tænke over løst hår og lange ærmer næste gang;)
Så må jeg tænke over løst hår og lange ærmer næste gang;)

5 reaktioner

  1. Hej Annemette

    Nu hvor du skriver om hygiejne i køkkenet, har jeg et spørgsmål jeg tit har tænkt på. Er det egentligt uhygiejnisk, hvis man ofte bider negle i hverdagen, men selvfølgelig ikke gør det under bagningen og man sørger for at vaske hænder? Det er noget jeg tit høre folk diskutere med hinanden- hvad synes du?

  2. Tak for at fremhæve min kommentar fra intagram. Spændende emne du bringer op, som jeg tit har været optaget af ( fagskadet nurse ? )
    Kh ” trinesbilleder”

  3. Griner ad din bemærkning om belæring/instruks når du møder fx en sygepl. Haha. Måske vi er lidt emsige 🙂
    Det skyldes at man i uddannelsen prøver at dyrke skrab fra egne negle/smykker og hår i en petriskål(vækstmedie). Dagen efter ser man de hæsligste gevækster, påført fra sig selv. Så skal man nok få klippet negle, fjernet lakken og smykkerne. Det visuelle er ret effektivt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været Tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der i ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved at illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop