Jeg forkælede Instamutti på hendes 60 års fødselsdag

Indeholder reklame for ChefMade

Haha ♥ Jeg kan ikke lade være at trække lidt på smilebåndet. Fordi jeg havde først skrevet i overskriften at jeg forkælede min mor, men lige pludselig slog det mig, at hun jo hedder “instamutti” i mit blogunivers, og derfor måtte jeg straks ændre det. Og ja, det får mig til at grine, fordi vi har haft så mange sjove oplevelser sammen, hvor hun og jeg har rejst blandt andet Tyskland tynd – og jeg værdsætter de oplevelser, vi har fået sammen de sidste par år, meget højt. Oplevelser, der har været i forbindelse med diverse arbejdsopgaver og andet gak og gøgl, som er havnet på instagram og her på bloggen. Derfra kom det tyskklingende kælenavn instamutti.

Nu hvor jeg pludselig er blevet sådan rigtigt voksen og tilbringer tid med min mor (og far) på en helt anden måde, end dengang hvor jeg stadig bare var en forvokset teenager, så sætter jeg meget mere pris på det.

Min mor blev 60 i går. Og på onsdag bliver min fra 65. De har begge har gennem livet været en stor inspiration for mig. Jeg har bare aldrig været god nok til at vise det – altså vise min mor, – ja, eller mine forældre hvor glad og stolt jeg egentlig er over at være deres datter.

Min mor har lært mig, at man sagtens kan være både praktisk og stanglækker i samme øjeblik (Vi snakker om kvinden, der altid gjorde hovedrent i stram sort pencilskirt, stilletter og med røde negle) og hun har lært mig at sove i telt, at nyde de simple glæder i livet, at tage vare på mig selv, hun har lært mig gode skønhedsrutiner, lært mig at holde ud og ikke give op, og hun har lært mig at det aldrig er for sent at lave det hele om, ryste posen, starte forfra og se på verden med nye øjne. Og det er jo kun en brøkdel af, hvad min mor har lært mig.

Både min mor og min far er spændende og inspirerende mennesker. De har været igennem lidt af hvert i tilværelsen, og jeg følte at det var det helt rette tidspunkt, at de fik lidt forkælelse sendt i deres retning. Jeg havde sådan en trang og lyst til at give noget igen efter alle de år, hvor de har taget sig så godt af mig.

Så jeg planlagde en aften for min mor – og også lidt til min far – som de ikke glemmer.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining25

Kjole, smykker og “En aften i Rom”

Jeg havde planlagt sammen med min far, at mine forældre tjekkede ind på Hellerup Park Hotel lørdag eftermiddag. Inden da havde jeg været forbi min veninde Bettina, der har en butik i Lyngby (Bettina Beltner), hvor jeg købte en leopard/blomster kjole til min mor og fik den pakket ind sammen med nogle fine smykker. Jeg kørte derefter forbi hotellet og lagde pakkerne på sengen, med et sødt brev, hvori der stod, at hendes helt særlige fødselsdagsoverraskelse startede allerede nu. At hun skulle iklæde sig gaverne og være klar i receptionen kl 16.45.

Min far og jeg havde arrangeret et par af deres venner kom og mødte os i receptionen samtidig, så min mor blev helt overrasket over, hvem der var med. Jeg kunne mærke på hende, at hun virkelig var spændt og en anelse nervøs. Hun fablede noget om, at hun var bange for, at hun skulle springe bungee-jump (det kunne jeg i øvrigt aldrig finde på at udsætte hende for), eller at hun skulle have private dansetimer ved en Vild med dans-danser, fordi det havde hun drømt noget om.

Med lidt hjælp fra Eros og L’Altro

Hun skulle som sagt ikke springe i elastisk eller få danseundervisning. Hun skulle til gengæld til et brag af en en privat middag hjemme i vores eget hjem, hvor der ikke var sparet på noget. Temaet var “En aften i Rom”, og jeg havde derfor dekoreret med blomster i rød, grøn og hvide nuancer. Jeg havde hyret en romersk kok fra L’Altro via ChefMade til at komme og lave maden, vinene var italienske og i højtalerne spillede Dean Martin med “That’s amore” efterfulgt af hjerteknuseren over dem alle, Eros Ramazzotti, of course 😉 Man kan mene, hvad man vil om Eros, men jeg er vokset op med hans musik og kan synge med på alle sangene, selvom jeg ikke snakker et kvæk italiensk. Og det elsker jeg.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining12

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining6

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining10

Så mens jeg gik og dekorerede med blomster og lyskæde sang jeg med af hele hjertet til “Se bastasse una bella canzone…uhhh, uuhhh, uhh, uh!…” – Jeg tror ærlig talt, at Kristina, der tog billederne til det her blogpost, synes det var en anelse morsomt, men hun er også Eros-fan, så hvad fanden! Vi hyggede os.

Det er ikke helt billigt at lave sådan en stor borddekoration – jeg brugte ca. 700 kr på det – men jeg synes altså, at blomsterne er med til at gøre bordet fuldendt magisk. Bemærk også, at jeg har sat en lille diodekæde af små lys ind imellem blomsterne. Til at perfektionere borddækningen fik jeg hjælp af A Table story, der har leveret glas og bestik, – det er bare virkelig flot med store krystalglas og guldbestik. Det gør lige dén forskel. Ikke? Suppleret med lyskæder i stuen og duften af frisklavet italiensk mad der strømmede ind i stuen – ja, så var settingen ret perfekt. Det var simpelthen som en aften i Rom.

Rabatkode der giver 15% rabat inden 1/12 2018

Spar 15% på en private dining oplevelse med L’Altro, hvis du booker din middag inden d 1. december 2018. Du behøver ikke afholde middagen inden d 1/12 – blot lægge bestillingen. Brug rabatkoden ChefAnnemette via hjemmesiden www.chefmade.dk – bemærk, tilbuddet gælder udelukkende ved booking af L’Altro.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining17

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining26

Jeg havde igen allieret mig med private dining websitet ChefMade, og denne gang var det som skrevet teamet fra L’Altro, der stod klar i køkkenet med en fantastisk autenstisk italiensk middag bestående af fem lækre retter. Sidst jeg allierede mig med ChefMade var det i anledning af min venindes fødselsdag – læs om det her: En overraskelse med manér.

Menuen bestod af følgende:

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining23

De små menukort havde jeg selv lavet og printet på fint perlemorspapir lørdag morgen. Og de små silkebånd med navnene skrevet på i guld lavede Kristina for mig på min ny Brother Cube labelsprinter (er det ike sejt?). Det gør lige lidt for oplevelsen, at hver gæst får et lille menukort i hånden, så man kan sidde og følge med i, hvad det er, man får serveret. Og så ser det fint ud på bordet, synes jeg.

Min helt klare favoritret var Ravioli ‘alla Carbonara’. Det var da nok den mest perfekte ravioli, jeg nogensinde har smagt, og så er jeg i øvrigt en sucker for alt, der rimer på carbonara. Men alt sammen var sindssygt velsmagende og lækre, rustikke italienske retter. Det var virkelig, som jeg havde drømt om, at det ville være. Meget autentisk, og præcis som en lun forårsaften i Rom med duften af basilikum og rødvin, der fylder rummet.

Prøv også min egen opskrift på hjemmelavet carbonara, by the way.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining27

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining28

Vi startede aftenen med at byde gæsterne på små snacks, som Micky og jeg selv havde købt med hjem fra vores bryllupsrejse til Rom. Og vi serverede en meget sød aperitif dertil, som mest af alt minder lidt om amarena sauce – i drikkeform – men mums hvor smagte det godt. Derefter gik kokken i gang med at servere. Jeg vil gætte på at forretten blev serveret ca 18.45. Og fra da af, jamen så gik det ellers bare derudaf med lækker mad og fantastisk god vin – altsammen sammensat af ChefMades seje team.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining22

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining30

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining31

Jeg overraskede hende med den bedste gave, jeg nogensinde har givet

Efter forretten kunne jeg ikke vente længere. Nu skulle jeg give hende min gave – selvom jeg tror, at hun troede, at selve middagen var gaven… Det var det også – men det var bestemt ikke det eneste, jeg havde forberedt.

Hun blev ret rørt. Jeg tror faktisk at hun fældede en lille tåre, da hun læste kortet og det gik op for hende, hvad der var i vente. Jeg blev også rørt, fordi det betød virkelig meget for mig, at give hende den her gave. Jeg glæder mig så meget, og jeg har glædet mig helt vildt meget til at give hende gaven.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining33

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining34

Min mor fik en rejse til Rom – ikke bare sammen med mig – men sammen med mig og Hugo-Sander, min ældste søn. Det bliver fuldstændigt fantastisk at tre generationer er afsted, hvor skal vi hygge os. Vi rejser til foråret, og nu er sommerfuglene små småt begyndt at melde sig på banen. Jeg glæder mig helt vildt meget til at rejse med både mutti og min søn, det kommer til at være en ferie, som vi aldrig glemmer – det er stensikkert.

Og ja, det er ok med mine andre børn og Micky. Sagen er den, at jeg var på Mauritius for lidt over et år siden med de to yngste, hvor Hugo-Sander ikke kunne komme med. Så han har en ferie tilgode, kan man sige. Og hele familien glæder sig til at sende os afsted.

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining35

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining36

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining38

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining39

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining32

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining40

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining41

Fordele ved private dining

Jeg har listet 5 punter, som jeg mener er de helt åbenlyse fordele ved at booke en privtae dining oplevelse.

1) Spar tid
2) Større handlefrihed
3) Giv dine gæster en helt særlig oplevelse
4) Vær 100% nærværende
5) Giv dig selv og dine gæster lidt luksus

Du kan få uddybet mine 5 punkter, hvis du læser med i mit tidligere blogpost: Spar tid, vær nærværende og køb lidt luksus!

Det obligatoriske…

…outfit billede. ♥

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining15

chefmade-laltro-annemette-voss-private-dining16

Og nårh ja, min kjole er fra See by Chloé – link her. Mine stilletter er fra Valentino (kan fåes i str 42!)

 

5 reaktioner

  1. Tænk engang, at du skal retfærdiggøre at rejse med et af dine børn og din mor? Jeg er i chok! Du lever dit liv som du vil og synes bedst og ingen, INGEN skal da blande sig i det!
    Øhh, ja. Undskyld mit sure opstod, men jeg synes konsekvent, at du retfærdiggøre dine beslutninger i alle henseender. Det burde ikke være nødvendigt. Det må bare være sindssygt hårdt, tænker jeg. Husk dig selv på, at du er sej!

    I øvrigt ser den der fødseldag ud til at have været helt perfekt og sikke en vidunderlig datter du er. Ha’ en mega dejlig tur til foråret og tillykke med begge dine forældre 🙂

  2. Der er ikke noget skønnere end at forkæle sine forældre, hvilket vi 3 søstre flittigt benytter os af. Det er næsten umuligt at lade være.
    Hvert år laver jeg pakkekalender til min mor, og jeg bruger flere måneder på at hygge mig med det (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN