Jeg ændrer navn

Annemette Christensen – det er jeg døbt.

Christensen droppede jeg og Voss, ja, det giftede jeg mig til for snart 10 år siden.

Voss er vel også det navn som de fleste associerer med mig, selvom jeg egentlig godt gad at Voss var en by i Rusland. Men, mine to ældste børn hedder Voss til efternavn og derfor er der absolut ingen chance for, at jeg skiller mig af med det. Jeg vil hedde det samme som mine børn – de skal altid føle, at deres mor og dem har den lille ting tilfælles. Og det gør heller ikke noget, at de har en bevidsthed om, at mor og far faktisk engang var rigtigt glade for hinanden og derfor har/havde samme efternavn.

Jeg har aldrig spurgt hvad min eks mener om at jeg fortsat hedder Voss, og det har jeg egentlig heller ikke tænkt mig. Det er et meget personligt valg for mig, – et valg kun jeg kan tage.

Men, selvom jeg ikke er såååå begejstret for at hedde Voss udfra et helt personligt og mere egoistisk synspunkt (det er jo oprindeligt min eksmands), så kommer jeg som sagt ikke til skille mig af med det hensyn til kærligheden til mine unger. Det betyder meget mere for mig, at vi hedder det samme.

Men jeg gifter mig ikke med Micky, – manden i mit liv, – uden at tage hans navn. Sådan var det første gang jeg blev gift, og sådan bliver det også denne gang. På det punkt er jeg meget gammeldags. Så nok kommer jeg fortsat til at hedde Annemette Voss men der bliver tilføjet et nyt efternavn.

Jeg kommer til at hedde Annemette Voss Fridthjof. Voss bliver så den del af navnet, som jeg bare vælger at bruge lidt mindre, men som jeg dog, trods alt, vi bære med stolthed.

Fridthjof er et virkelig fint navn, – altså virkelig – men jeg antager, at det nu bliver endnu sværere, når jeg skal fortælle folk, hvad jeg hedder…

Sådan lidt: “Hej jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Ja, Annemette i ét ord – uden bindestreg – med “lille” m… Ja, og Voss med V – ikke F – nej ikke Frost, Voss! – og Fridthjof… med d, og h, og…øhh, nej ikke sådan… F-R-I-D-T-H-J-O-F… sådan dér. Eller, hov, – skal vi starte forfra?”

Uhhh, det kan jeg så begynde at se frem til…haha!

 

8 reaktioner

 1. Det bliver så fint. 🙂 Kender godt det der med at skulle forklare/stave sine navne. Jeg har 3 navne og de skal alle staves…….. :-/

 2. Først og fremmest. Det bliver et fint efternavn.. nu skal jeg lige gå og øve mig på det til når jeg omtaler dig og dine kager 😉
  Til det med at stave sig igennem sit navn, jeg kender til det alt for godt. Anette med et N og 2 T’er. For et par dage siden skulle jeg sige min email adr i telefonen til en der skulle sende mig noget.. den kom aldrig måtte ringe igen og fik at vide at det jeg sagde stod på det de havde noteret.. der kom stadig ingen mail og næste dag ringe igen tale med en 3. person. Tror det tog et kvarter for hende at fatte at nej det ikke et v der og nej heller ikke et b der og hvor er y’et?. Nej prøv nu at hør her måtte jeg sige flere gange.
  Jeg hedder bla Overbye til efternavn og først da jeg slog over i engelsk og sagde “over bye” fattede hun det ????😂????😂

 3. Det er et virkelig fint navn – alt sammen. Og jeg synes kun at det er romantisk og dejlig gammeldags, at du tilføjer hans efternavn. Du har nok ret i, at det bliver lidt en prøvelse med alle de navne. Jeg hedder selv Hwiid Thune Mejer med både w og dobbelt i, th i Thune, samt j og ikke y i Meje. Så det kan jeg kun nikke alt for genkendende til, når man skal stave sig vej igennem det 😉 God weekend!

 4. Ja, det bliver godt, det der😂
  Da vi boede i DK var det Terkildsen uden h, hver eneste gang, det navn skulle skrives. Det sjoveste var, da et bord var booket til Tage Kjeldsen……
  Nu bor vi i udlandet og er R a n d i with a I not Y, and T e r k i l d s e n (as November)…..yup, every single time.

 5. Åh den der med at skulle kommenterer på stavelsen af ens navne kender jeg kun aaaalt for godt… på trods af tre ( engang fire) ret normale danske navne..
  Jeg har bevist valgt navne til mine børn som er ret lige ud af landevejen for at de ik behøver det

 6. Tillykke med det smukke navn! Selv har jeg måttet stave mit efternavn hele livet og af samme grund har mine tre sønner fået enkle og helt almindelige fornavne – selvom man da såmænd også kan bruge en del tid på at forklare stavningen af Christian 😅 Det kan tælles på een hånd, hvor mange gange i mit liv, jeg er stødt på en, der bare kunne stave mit navn uden at spørge. Man vænner sig til det 😊 og selvfølgelig skal du hedde det samme som dine børn og i tilgift dele navn med din kommende ægtefælle 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN