International pandekagedag!

I dag er det PANDEKAGEDAG!

Yes yes, sådan en dag findes også – hvis du ikke allerede vidste det;-) Herhjemme i DK er det ikke noget, der sådan for alvor er slået igennem (endnu) – men i udlandet, herunder særligt Frankrig, er pandekagedagen virkelig en stor ting. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange crepes og pandekagejern, der slynges henover disken i stormagasinerne i den sags tjeneste…

Jeg synes jo at pandekager er noget af det mest fantastiske der findes. Jeg havde derfor også planlagt, at stå op og laver pandekager til morgenmad idag… Jeg er i fuld gang! Jeg har planlagt et stort tårn – sådan et rigtigt RASMUS KLUMP ét – af pandekager, der bare dufter så hele stuen fyldes med hygge.

Og jeg anvender naturligvis den bedste opskrift jeg kender – sjovt nok min egen…(Ja, bær over med mig). Men jeg har brugt årevis på at perfektionere min pandekageopskrift, og der bliver virkelig kælet for sagen, hver eneste gang jeg bager pandekager. Det skal så siges, at jeg nok har 3-4 forskellige pandekageopskrifter, som jeg anvender – det kommer lidt an på hvad jeg har i køleskabet og hvor i verden jeg er. Det er f.eks. ikke lykkes mig at fremstøve hvidtøl i Australien – så der må man bage efter en anden opskrift. Men jeg lægger lige linket ind her til den bedste opskrift, jeg synes jeg har…

Sprøde smørstegte pandekager med hvidtøl…

Opskriften er udgivet sammen med OBH Nordica, som jeg samarbejder med. Du kan få fingrene i den bedste – og fineste, synes jeg – Crepe pan fra OBH Nordica via linket her.

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 20.17.41
En ret så flot pandekagepande… Crepe pan fra OBH Nordica.

Men men, hvis du er sådan én, der er helt vild med Raclette – så vil du måske også være yderst begejstret for et pandekagejern, hvor der kan bages 6 pandekager ad gangen – ved bordet! Dét er da hyggeligt, eller hvad? Jeg kan i hvert fald sagtens se mig selv sidde omkring bordet med mine to, snart 3, børn og bage pandekager, som serveres rygende varme mens det næste “kuld” steges færdige… Jeg har endnu ikke fået fingrene i et pandekagejern, men jeg SKAL have et – det er helt sikkert.

Skærmbillede 2016-02-08 kl. 20.16.46
Tefal pandekagejern – det er sgu da meget sejt, eller hvad?

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop