I Callcentret til #dkindsamling

Lad mig med det samme opfordre dig til at dele blogpostet på din FB (hvis du altså støtter op om indsamlingen), så vi får så mange danskere med på “donationsvognen” som muligt 🙂

I aften sidder jeg i Callcentret sammen med 34 andre kendte danskere, når det går løs på DR, hvor Danmarks Indsamlingen for 10. gang sættes i gang – simpelthen et jubilæumsshow – så lad os allesammen gøre en fælles indsats for at indsamle penge til de dele af verden, der er ramt af fattigdom og sult. Jeg glæder mig virkelig meget til at medvirke, og ikke mindst fordi jeg ved at det faktisk gør en forskel at donere penge til verdens fattigste.

Det skriver jeg, da jeg selv oplevede fattigdommen men også nødhjælpens effekt på egen krop, da jeg rejste med Folkekirkens Nødhjælp til Uganda for lidt under et år siden. Det blev sat i stand, da jeg sagde ja til at fungere som Ambassadør for FKNs Kampagne Bag så det batter!, og så var det jo vigtigt, at jeg rent faktisk forstod og troede på projektet, hvis jeg skulle være en god ambassadør. Jeg er så taknemmelig for den oplevelse jeg fik – den har sat et meget fint perspektiv på mit syn på den verden vi lever i. En verden der er både smuk og fyldt med kærlighed, men også en verden der rummer de mest grumme rædsler og som er fyldt med frygt og angst.

Alt det praktiske:

Du kan støtte med din donation (stor som lille) ved at ringe på 70 10 52 52 – vi sidder klar;)

Du kan følge med på Facebook

De officielle Hashtags: #StortHjerte og #dkindsamling

Og husk så… Vi skal være lykkelige over, at vi er født i sådan et trygt land og vi skal være taknemmelige for hver dag vi vågner op med tag over hovedet og mad på bordet. Selvom det er svært at relatere til, så prøv nu alligevel at huske dig selv på det. Mascha Vang har skrevet et meget rørende blogpost for nylig – utrolig vigtig læsning og stof til eftertanke – jeg synes du skal gøre dig selv den tjeneste at læse det her

I aften er der sat gang i et nyt initivativ – nemlig en pakkeleg – det kommer I til at høre meget mere om. Men jeg kan da løfte sløret for, at jeg medbringer en rigtig fin og personlig gave til pakkelegen, som understreger at vi allesammen (uanset hvilken del af verden vi bor i) samles om de samme ting…

 

DSC_8743
Det er en noget andet frokostsituation end den mine egne børn kender fra herhjemme. Men i det mindste får disse børn mad – det gør de takket være nogle af de udviklingsprojekter, der er sat i gang i Uganda i samarbejde med FKN.

 

DSC_8108
Begejstringen er tydelig hos børnene. De har aldrig før set et hvidt menneske – så jeg var ret meget i fokus må man sige… Se hvordan de allesammen holder et lille stykke kage i hånden. Fantastisk at man samles om kagerne – selv i verdens mest udsatte områder.

 

DSC_7311
Min rejsebuddy, Shaka Loveless, er også ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp – og nok ét af de mest reflekterede mennesker, jeg længe har mødt. Det var en absolut fornøjelse at besøge Uganda med Shaka ved min side, og vi fik nogle fantastiske samt hjerteskærende oplevelser med hjem i rygsækken. Her forenes vores to verdener, da vi mødte disse to skønne gutter. De ejede et lille bageri i dagtimerne og om aftenen var de reggaesangere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN