Hvornår har du sidst gjort noget (vigtigt) ligegyldigt?

Reklame for Nordisk Film og biograffilmen “Mugge og vejfesten”

Du kan vinde 4 billetter til at se Mugge og vejfesten med din familie.

Men først, så lad os lige snakke et øjeblik om vigtig ligegyldighed. Fordi i weekenden smutter jeg i biffen med min bror, hans datter og drengene. Og det var på en underlig måde meget vigtigt ligegyldigt. Det var nemlig lige dét jeg havde brug for.

Jamen, spørg lige dig selv. Hvornår gjorde du sidst noget, der virkelig ikke var særlig vigtigt – altså nærmest ligegyldigt? Du véd, noget hvor du bare gjorde det for at have det sjovt, – ligesom når man tager rutschebanen i Tivoli.

Det er ikke specielt ofte, at jeg gør den slags, men jeg har besluttet mig (efter at have optaget “Glad i låget”-podcast om lykke i hverdagen), at jeg skal være bedre til bare at gøre flere af de ‘ligegyldige ting’. Jeg skal tage Himmelskibet med min veninde oftere, jeg skal hoppe i vandpytter med drengene, jeg skal spise flødeskumskager selvom jeg er alene, og jeg skal se flere sitcoms og komedier.

Micky og jeg elsker at se krimiserier, men det bliver simpelthen så dystert indimellem, at vi for nylig faktisk tog et valg om, at vi ville begynde at se flere film og serier, der er humoristiske – for at grine mere. Det tror jeg faktisk også man sover bedre på. Så vi fortsætter med krimiserierne, for honestly, vi kan ikke lade være, – men vi spicer lige det hele lidt op med lidt mere ‘ligegyldig’ humor.

Det hele kan nemlig godt gå hen og blive lidt for alvorligt, ik?, og så ender vi helt med ikke at se verden omkring os og hvor mange fine detaljer, der faktisk er, som vi kan nyde, snuse til os og være i helt uden omtanke og bekymring. Dét er vigtigt, tror jeg.

Er filmen Mugge og vejfesten ligegyldig. Nej! Den har så mange sjove og skarpe kommentarer til det samfund vi lever i, familierelationer og venskab. Men nej, filmen redder ikke verden fra klimaudfordringen eller det uundgåelige armageddon – den er jo ‘bare’ sjov. Det er ikke sådan, at jeg gik ud af biffen og begyndte at gøre mig store filosofiske livsanskuelser. Slet ikke. Jeg havde bare hygget mig, fået grint med min bror og ungerne, og nydt at slappe af i et par timer. Jeg havde tilladt mig selv at lave noget (vigtigt) ligegyldigt.

Det kan anbefales.

Filmen er lavet af Wulffmorgenthaler – og stilen er ukompliceret, enkel og direkte. Der er sjove pointer på stribe og grotesk-komiske scener, som man intet andet kan end at grine af.

Drengene og jeg giver filmen 8 ud af 10 flødeskumskager (det er vores egen karatérskala). Du kan selv købe billet her.

Vind billetter: Konkurrencebetingelser

Fortæl mig i kommentarfeltet her på bloggen hvornår du sidst sådan virkelig har grint af noget. Og fortæl da gerne hvad, så vi andre også får et godt grin.

Alle der deltager ved at kommentere er med i konkurrencen om at vinde 4 biografbilletter til filmen “Mugge og vejfesten” samt bogen af samme navn.

Der trækkes 3 heldige vindere, der hver i sær modtager 4 billetter.

Jeg udtrækker de tre vindere om præcist en uge, og vinderne offentliggøres her på siden og kontaktes direkte.

Held og lykke!

65 reaktioner

 1. Sidste jeg grinede rigtigt meget var igår da min søn og jeg kørte op af indkørslen og jeg trådt lidt for hårdt på bremse så det gave et ordentlig ryk i os begge 2🚙🤷🏻‍♀️😂

 2. Jeg griner HVER DAG. Og igår med min mødregruppe (som selvfølgelig kun er for mødre) på café var ingen undtagelse.

 3. Grinede af en story på IG hvor en sød lille dreng kaldte en træstamme(kagen) for chokoladepølse. Det fik mig simpelthen til at tude af grin – herligt.

 4. Du har helt sikkert fat i den lange ende her – husk grinet i hverdagen, så der ikke går for meget ‘leverpostej’ i den 🙂
  Vi er faktisk rigtig gode til at grine i hverdagen og have selvironi. Min 6-årige søn er virkelig også ved at lære det sjove med dril og ironi, og gav mig et godt grin den anden morgen. Han havde glemt at rydde op efter morgenmaden, hvilket jeg lige remindede ham om. Herefter siger han “mor, vil du ikke lige gå ud på badeværelset og fjerne en edderkop?” Jeg går derud, men kan ikke finde nogen edderkop så går tilbage i stuen til ham. Her er morgenskålen fint ryddet væk og skyllet af, og edderkoppen var bare hans lille skøre påfund for at aflede mig, så han jo næsten ikke havde glemt at tage af bordet 🙂 Det er da god humor fra en 6-årig og jeg fik da smilet frem og et godt grin denne morgen! 🙂

 5. Jeg griner ofte af mange forskellige ting, igår var ingen undtagelse. Jeg skulle skrive et slogan og kom til at skrive “vi samarbejder og løfter i folk 😂😂😂💃 der skulle stå løfter i flok”

 6. Da min søster ringede den anden dag kl. 22. Hun var på vej hjem fra arbejde, om hun måtte låne mit toilet, fordi hun trængte akut.

 7. Jeg vil meget gerne lære mine børn om ikke at tage sig selv alt for alvorligt – og at man faktisk godt kan blive taget seriøst, hvis man skaber god stemning og latter. Det behøver ikke at udelukke hinanden. Og at det hele ikke behøver at være så pinligt, når man udstiller lidt af sig selv. Dét griner vi ofte af. Der er pranks og grin på menuen hver dag til aftensmaden.
  Pt er vores piger i en alder, hvor det kan være svært at finde film, der kan samle os – men det lyder til at Mugge og Vejfesten både er noget for os voksne og for pigerne på 10 og 13.

 8. Jeg griner hver aften når min søn danser nøgen rundt om spisebordet og giver den fuld gas til høj musik..

 9. Det gjorde jeg sidst, da jeg faldt over et grimt billede på nettet af min lillebror der var i gang med at blive klippet og som nu blev brugt som reklame for frisørsalonen på en dealside. Grinte i 10 min af billedet og sendte det til alle i familien.

 10. Jeg grinte højlydt forleden morgen.
  Mikkel – Midterbarnet på 4 år er sådan en lille viljestærk kopi af undertegnede…
  Hver morgen skal vi diskutere OM han skal have tøj på, OM han skal lyne sin jakke og ikke mindst OM han liiige skal have et andet af tålmodighed…
  Vi er på vej ud i bilen… Og ja… Jeg har været koet for hovedet… Kom nu Mikkel… Men jeg bakser og sætter lillebror i stolen.
  Mikkel får sat sig ind og hat nu travlt med at jeg skal spænde sele… starte bilen.. Kør nu mor..
  Jeg kigger på ham og konstaterer lidt små irriteret at han skal LADE vær med at jage med mig…
  Han kigger lige så forurettet på mig…. JEG MIAVER IKKE…

 11. Jeg grinte for et par dage siden af den simple grund, at min veninde og jeg havde aftalt at mødes til middag hjemme hos min veninde kl 17.30.
  Jeg skynder mig mod toget efter arbejde og er 3 stop fra hende, da en SMS tikker ind om, at hun er 2 minutter fra mig. Hhv. Valby og Amager.
  Jeg nåede at stå af, skifte tog og vende snuden mod Valby.
  Da vi mødtes kunne vi ikke stoppe med at grine, for det er præcis essensen af vores venskab. Distræte og humoristiske 😂😂

 12. Jeg grinede max hertil morgen da jeg vækkede min søn på 11, da han havde det vildeste morgenhår, 😂😂😂😂

 13. Da jeg for 7 gange kom Hjem med en Hvidløgspegepølse og ikke en kartoffelspegepølse til min mand, på trods af at han har påtalt der hver gang! Jeg kan bare ikke huske det. Man skulle nok have været der 😉

 14. Jeg har lige haft den skønneste grineweekend i sommerhus ved Vesterhavet med to veninder. Det startede allerede i bilen fra Fyn, med “tis i trussen” grin. Og stak fuldstændig af.
  Alt kunne blive misforstået og vendt til noget upassende.
  Vi har sat dato for næste tur, da sådan en weekend bare giver god energi😃😃

 15. For ca en uge siden puttede jeg min yngste søn på 5 år. Jeg læser godnat historie, pludselig siger han “ mor ved du hvad jeg ønsker mig? “ nej siger jeg
  han siger “ at dine bryster var lige så store som skoletasker” mens jeg klukker af grin får jeg spurgt “ hvorfor” han siger “ fordi så kan jeg hænge i dem”
  Grinte så meget at de to store kom løbende for at se der skete.
  Så det endte med at vi alle 4 trillede rundt på gulvet af grin. Sjoveste putning længe 🙂

 16. Da jeg som ny single lavede en tinder profil sammen med min veninde. Hver gang jeg fik et match blev jeg lidt meget bange/nervøs, det håndterede jeg ved at grine. Det endte i det vildeste grinanfald for os begge. Du ved, den slags hvor man ikke kan trække vejret og man ukontrollerbart grynter!! Nu er jeg lidt mindre angst ved tinder 😂😂 #SingleLife

 17. Jeg griner voldsomt hver aften. Lige i den vi putter vores børn så får de en kæmpe kildetur hvor både mor og far er med. De elsker det og vi griner højt og længe. Det er så dejligt at slutte dagen og ulvetimen med grin helt nede i maven ❤

 18. Åhhh hvor ville jeg bare gerne vinde billetter til noget virkelig vigtigt ligegyldigt, nemlig hygge i biffen med mine børn. Jeg skal på arbejde hele deres ferie, men tænker da godt at vi kan nå biffen når jeg har fri.
  Noget sjovt, hmm synes dagen går med praktik, logistik og planlægning. Dog elsker jeg når børnene får små sjove påfund man kan grine af i lige det øjeblik og som overhoved ikk er sjovt når man skal genfortælle det.

 19. Sidst jeg grinte sådan helt vandvittig meget var til min søsters bryllup, under min mors tale. Min mor sagde i ramme alvor “ja, at det lige var netop dig som skulle blive afsat først, den havde vi godt nok ikke set komme” (vi er 3 piger). Både jeg og min kæreste grinte så voldsomt at der løb tåre ned af kinderne..

 20. Vi har tvillinge drenge på 3 år. De leger mange rollelege for tiden. Så overhøre mor her at de leger “dokter rumpe” 🤪 jeg bliver nød til at vide hvad det går ud på, og de flækker af grin hver gang jeg spørg. 🤔😅 Der går flere uger indtil vores store dreng på 9, kommer i tanke om en “dokter brun bjørn” i Gurli gris 🙈🤦‍♀️ så det er bare os der åbenbart høre helt forkerte ting. Vi var flade af grin alle sammen. Og nu hedder han bare dokter rumpe her hjemme. Og det er bare så sjovt syntes de to små stadig. 💕

 21. Det er lang tid siden jeg og min familie rigtig har grint. Det har været en hård tid på de sidste så et godt grin er lige hvad vi trænger til. 😊

 22. Det sidste grin som familie er desværre lang tid siden, pga en rigtig hård tid. Så det kunne vi trænge til🙏
  Men fik dog et længe ventet grin for nogle dage siden. Det var Lisevandborg fra nybyggerne, der lagde den sjoveste video op med hende der kom trillende på hendes søns cykel, og få sekunder efter kommer sønnen løbende efter. Jeg var færdig af grin og måtte skrive til hende og sige tak for grinet❤️😂

 23. Min kone og jeg sad for nylig og så tv med vores børn, undervejs i udsendelsen ser man en familie til gudstjeneste og hører præsten siger “Amen”. Min datter på 6 år ser undrende på mig og spørger hvorfor dælen præsten siger “Amager” i kirken. 😂

 24. Jeg grinte i morges, da jeg kørte mine unger i skole. Min søn er 9 og det er den perfekte alder – han siger så mange skove ting, med et tvist af stor-drengs forståelse. Og så kommer det bare umiddelbart og uden filter! Han er alletiders!

 25. Sidst jeg grinte rigtig meget, var da min kæreste og jeg fornylig renoverede og opsatte vores nye køkken. Der gik flere ting galt og vi var så trætte, så man til sidst kun kunne grine af det 😅

 26. Sidst jeg virkelig grinede var til min mosters polterabend, hvor vi i løbet af dagen have tegnet en nøgen mand til croquis – og senere på aften bliver der talt om dette, og et par upassende kommentar senere, var der så meget grin at vi var flere som havde tårnene trillende ned af kinderne..
  Håber at vinde, så jeg kan glæde nogen som betyder rigtig meget for mig,

 27. Da jeg i går fortalte mine kollegaer om dengang jeg havde taget min bh af og smidt den i min gode venindes hjørnesofa og så glemte alt om den. Dagen efter fik hun besøg af svigerforældrene hvor svigerfar fisker min bh frem fra sofaen, kigger på den og siger, “Det er da vist IKKE din Linda. Den her er jo kæmpe stor” 😳😳😂😂.

 28. Jeg grinede så tårerne trillede ned af kinderne i mandags, da Karen-Marie Lillelund holdt et indlæg i forbindelse med et seminar på arbejdet. Hold nu op, det var sjovt. Det bedste var, at hun kom med rigtig gode forslag til, hvordan man kan få flere grin ind i hverdagen ☺️ Mere af det, tak 😄

 29. Det er desværre så længe siden, at jeg ikke kan huske det. Men det vil jeg meget gerne lave om på, så håber jeg vinder🍀

 30. Jeg grinte fuldstændig uhæmmet sidste fredag, da jeg var i biffen og se “JAGTSÆSON” Havde faktisk troet at den var lidt plat, men den var faktisk ret sjov. Især en scene med en hund ( uden at spoile) som var så morsom, at jeg græd af grin.

 31. Jeg ser også meget krimi om aften og natten ( døjer med søvnløshed) og for 1 uge siden lå jeg om natten og så tv i soveværelset og helt tilfældigt zappede efter spændende tv, da jeg kom forbi en kanal der sendte et program der hed “hvad kan gå galt” ( klip folk selv har optaget)🤣🤣🤣🤣 Hold nu op pludselig bed jeg i dynen af grin og til sidst vækkede det min mand som så programmet færdig sammen med mig, der blev grinet frit fra leveren. Det virkede helt befriende at have grinet så meget helt umotiveret. Nu er det blevet et program vi slår om på bare for at få et billig grin. Det virker så godt bagefter vi har grinet sådan😊😊

 32. Jeg grinte højt af min kæreste i dag, fordi han kender mig så fandens godt. Jeg sad og famlede mig igennem en diskussion med den ene undskyldning efter den anden, og han callede mit bluff. Det var så absurd, at vi begge endte med at sidde og grine højt 😂

 33. Det var til en tøse tur til Kbh hvor vi sejlede.
  Hver gang en af os begyndte at synge kombardo sangen fik vi grineflip og prøvede at overgå hinanden med andre “nu får du denne sang på hjernen”sange. Det lykkes bare ikke helt da kombardo vandt hver gang

 34. Ungerne og jeg bryder og slås for sjovt, ungerne og manden vælger at lave kilde angreb. Mit urindstingte forsvar var en kæmpe prut! Man sku nok ha været der 🤣

 35. Min kæreste får mig altid til at grine helt ned i maven. Jeg kan ingen gang huske, hvad det var han sagde igår, som fik mig til at grine så meget, men det ville nok heller ikke give mening at gengive det alligevel. Man skulle nok have været der. 😂

 36. I sidste uge, da jeg flåede døren op på toilettet på arbejdet og min teamkoordinator sat og tørrede sig bag i. Det var et grin der var udløst af chok, angst, overraskelse og stor komik 😂 Min teamkoordinator reagerede på samme måde. Og jeg grinede hele vejen nede af trappen til et andet toilet i stueetagen 😂

 37. Noget vigtigt og ligegyldigt …
  Som at sætte god musik på til aftensmaden så man får vendt stemningen med trætte forældre og børn til en mindre fest med dans rundt om bordet 😊

 38. Man skal ikke være så alvorlig. Vigtig at grine. Jeg hørte Karen Marie Lillelunds humoristiske foredrag 1/10 og det var så sjovt at maven boblede af glæde.
  Dejligt at grine sammen med sine børn man skal bruge “onkelhjernen” siger hun.

 39. Mine drenge og jeg grinede virkelig højt her til aften da vi hørte lydbogen Mugge og vejfesten. Vi plejer at lytte en halv time inden sengetid – det er så hyggeligt ❤️ normalt bliver vi alle tre søvnige ved at ligge der og lytte – men så skal bogen altså ikke være så skæg😉

 40. Da jeg i sidste uge så Stormester med en veninde 😂 Vi var flade af grin og meget tæt på at tisse i bukserne🙈

 41. Jeg var sammen med nogle veninder, og det var sent om natten, derfor var vi sygt overtrætte!😂 Og når man er det så griner man bare mega meget!???? Den anden gang, var midt i timen, hvor der var helt stille. Så kigger mig og min veninde på hinanden, og så knækker vi fuldstændig af grin! Sådan er vi altså bare 😂 Bare at vi kigger på hinanden så får vi grineflip! Aldrig har jeg grint så meget! Typisk at man altid griner når man ikke må😆 Vi blev sendt ud af vores lære for at “grine af”😂. Det var SÅ grinern altså!😂

 42. Da jeg så mine forældres hund leje med et pivedyr den lige havde fået, som den tror vi alle gerne vil holde for den, selvom den er smurt ind i savl. Det bliver et forhindringsløb i ikke at være hundens bedste ven i det øjeblik.

 43. Det har jeg i dag – det gør jeg heldigvis alle dage.
  I dag var det af min datter Vibe som
  Sagde noget sødt og sjovt 🙂

 44. Da jeg ofte er ret uheldig, er jeg heldigvis også født med meget selvironi, hvilket bringer smil på læberne når jeg fortæller mine mange uheldige episoder i mit liv.
  For lidt siden påstod mit indre at det var på tide at shoppe lidt til mig selv, sådan en rigtig “mor”dag – “køb nu noget lækkert til dig selv for det fortjenter du efter en fuldendt hård uge i familienstegn”. Efter en masse shopping fyldte jeg børnecontaineren (bilen) med diverse poser og kasser med sko.
  Ud fra parkerings området og hjem mod hytten. Vejen hjem fører mig igennem et meget trafikeret lyskryds som i mødet med mig lyste rødt. Jeg holdte selvfølgelig stille og ventede på den altid flotte grønne farve, hvor der i det samme kommer en ung knægt op ved siden af mig i sin nye Golf. Han stikker mig et (som jeg ser det) et håndtegn og gasser en smule op for at få min opmærksomhed. Jeg tænker med samme at jeg nok skal vise ham, at trods min enormt grimme store familiebil og min alder kan jeg sagtens komme først over krydser når det grønne lys rammer os. Med Et gasser jeg op og har følelsen af at jeg er flyvende, hvad der undre mig er at knægten på ingen måde havde samme tanke, næ han kører fuldstændig “normalt” og er upåvirket over at han lige er blevet “slået” af en mester kører (altså MIG)…. Jeg lander hjemme, slukker bilen, stiger ud og om for at hente ALLE min skønne ny indkøbte sager til mig selv. MEN den store tunge gamle bagsmæk er åben og poserne og skokasserne er væk, som i fuldstændig væk. Ik så meget som den lille Mataspose med neglelak er at finde. Pludselig blir jeg i tvivl om jeg kan ha været så “afslappet” at jeg simpelthen har glemt poserne og kasserne med sko på asfalten ved storcentret og det kun var en tanke at jeg ville fylde det i bilen. Jeg sætter mig straks i bilen og følger samme vej tilbage. På min vej fornemmer jeg pludselig selv på afstand, at der i det store trafikeret lyskryds flyver papir, poser, pap, tøj, sko…og en enkelt taske. Jo tættere jeg kommer på står det FULDSTÆNIG klart – DET ER MINE TING – alle mine ny indkøbte sager.
  Jeg parkerer i rabatten og løber som en forvirret skør kælling rundt i krydset for at samle de mange ting op..
  Det eneste som overlevede var en fin t-shirt med “knust” neglelak på som jeg med stædighed stadig får med og gerne får et par komplimenter for, så som “den er øh..speciel”…og ja den er helt speciel.
  Sender en TAK til den søde unge knægt som med håndtegn sikkert har ville fortælle mig at min bagsmæk stod åben, men som jeg med høj musik og en hvis stædighed tolkede helt forkert.
  Jeg griner stadig af mig selv “Lone – Dit skøre kvindemenneske”

 45. I fredags da jeg holdte en ‘ligegyldig’ fridag med min store pige. Vi dansede fjoldet til god musik, spiste tidlig fredagsslik og så film Otto er et næsehorn. Skøn dag fuld af grin, kys, kram nærvær😍

 46. Jeg var flad af grin i fredags, da min veninde fortalte at hun havde tabt sine avokadoer på sin rugbrødsmad, ved at hun drejede nøglerne rundt i låsen, med samme hånd som hun havde maden i. Simpelthen for dumt hahaha 😂

 47. I morges da vores søn vågnede i morges i mitten i vores seng.. Han slog en kæmpe prut og griner helt ned i maven og vi vågnede med et kæmpe grin…

 48. I dag på min datters fødselsdag. Vi griner dagligt sammen hele familien, men vi ved ikke altid, hvad vi griner af.🤪🤣

 49. Sidste gang jeg grinte helt nede fra maven, var til mit bryllup for én måned siden. Dans, indslag og kærlighed. Det gør godt ☺️

 50. Jeg var med min ældste søn ude at gå på stranden hvor vi talte om vinden. Han forklarede at pålandsvind er når det blæser ind mod land og udlandsvind (fralandsvind) er når det blæser ud mod havet. Er du gal vi grinte😂😂

 51. Sidst jeg skraldgrinede var da jeg stod med en pakke hakket oksekød, klar til at lave kødsovs… hvortil min 3 årlige udbryder MOR skal vi have regnorme til aftensmad😂 hun har ret det ligner faktisk regnorme😂

 52. Min veninde og jeg er ude og spise. Hendes bh har drillet hele dagen, men fordi den er en del af hendes out fit under en gennemsigtig skjorte kan hun ikke tage af. Da tjeneren kommer med vores mad kaster han det nærmest og jeg bliver lidt små sur og ser på denne unge mand der ser helt forlejen ud og ser så at min venindes ene er faldet ud af bh’en. Hold da op hvor var jeg flad af grin og det var min veninde heldigvis også

 53. Sidst jeg grinede, sådan rigtig ned i maven. Var da jeg så Jagtsæson med mine veninder 😊

 54. Jeg grinte helt vildt meget fordi jeg fortalte en joke til Hugo-Sander og han var helt flad😂 og så kunne jeg ikke lade vær med at grine😂

 55. Jeg griner hver dag. Helt ned i maven.. Jeg har den skønneste familie med mega meget humor og sarkasme. Og så har jeg fantastiske kollegaer som også får mig til at grine rigtig rigtig meget

 56. Det gør vi dagligt der hjemme over yngste barnet på 2 og mellemste på 5 år, der kommer så mange gode, skæve og sjove kommentarer 😂🤞

 57. Jeg har 3 fantastiske drenge som jeg dagligt griner sammen med. Livet med dem er en fest, og jeg vil elske at komme I bio med dem og grine og spise popcorn😊

 58. Jeg grinede sidst helt ned i maven, da min ældste datter ville lave kold lemonade, men den lille hørte det som remoulade, og derefter stod og kiggede ind i køleskabet efter: kold remoulade😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN