Hvilken slags Madpakke-mor er du?

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.32.40

SPONSORERET af Lidl, der sammen med mig, vil gøre det nemt for dig at lave spændende og sunde madpakker 🙂

Madpakker. Den lille daglige gestus til dine børns hverdag – fra dig til dem – fyldt med kærlighed og sundhed.

“Det er hjemmebagte klidboller med fintskåret pålæg fra slagteren indpakket i silkepapir med velourbånd. Det er fint udskåret grøn salat anrettet i en eller anden lille emaljeret tindåse købt på loppemarked (naturligvis påklistret et lille mærkat med teksten “Salat”, i tilfælde af at nogen skulle være i tvivl). Det er det perfekte hjemmedyrkede æble fra din egen økologiske baghave, udskåret og fint anrettet i en lille cellofanpose med silkebånd… Og som kronen på værket er det naturligvis også en lille særlig håndskrevet hilsen i guldtusch, hvorpå der står: Ha’ nu en dejlig dag, skat – knus Mor. – Ikke?”

Jamen, er det da ikke sådan alle overskudsmødres børns madpakker ser ud?

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 18.40.01

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 18.40.49

Argh… Stop nu madpakkekonkurrencen 🙂 

Børnenes madpakker handler om indholdet ikke indpakningen – eller er det mig, der er helt afsporet? Jeg kunne ganske enkelt ikke være mere ligeglad med, om mine ungers mad er pakket ind i cellofan og bastsnørre. Jeg kan ikke forstå, hvordan nogen som helst, kan få tid til i hverdagen at pakke ungernes mad ind i andet end aluminiumsfolie eller husholdningsfilm. Naturligvis er da det mega fedt for de unger, hvis forældre rent faktisk har tid til den slags – det er jo bare win win. Jeg kan absolut godt finde misundelse over deres overskud. Men det er bare ikke dér, jeg er.

Det skal dog siges, at jeg heller ikke er i den modsatte grøft, hvor vi arbejder med udsmattede remoulademadder på tørt rugbrød og kedelige gulerødder, der er helt indtørrede efter en dag i madpakken. Lidt lækkert skal det være, men samtidig må det maks tage mig 15 min at lave madpakker hver aften. Længere gider jeg simpelthen ikke bruge på det. Og med to børn i madpakkealderen, som hver især har nogle ganske særlige præferencer, så er det enormt vigtigt at alt er nemt – ligefra indkøbene til selve indpakningen.

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.34.18

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.34.40

Jeg er for længst forbi den periode, hvor man som forælder prøver at romantisere ens børns barndom. Hvor det handler om æstetisk fremfor praktik. I vores familie er vi nået langt forbi det punkt, hvor spiderman-print er bandlyst og hvor trælegetøj foretrækkes fremfor plastik. Nu er vi hardcore praktik-elskere, og hvis det betyder ostehapsere fremfor hjemmelavede müslibarer – so be it!  😉 Tilgengæld er det vigtigt for mig, at den mad, som de rent faktisk fylder i kroppen, er sund. Mine unger skal lære at spise nærende mad og madpakken er et godt sted at starte. Gerne så økologisk og dansk, som muligt – uden at blive fanatisk!

Så lad mig, i samarbejde med Lidl, præsentere jer for en mellemvej. Her får I mit bud på, hvordan man kan få mere økologi og sundhed ned i ungernes madpakker – hvor det netop er indholdet, det handler om, men hvor indkøbene var nemme og alle gjort i Lidl (behøver jeg sige det?), tilberedningen tog maks 15 min (mit krav) og hvor kvaliteten af indholdet er noget, som jeg kan stå ved…

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.30.58

Mine børn får dansk, lækkert rugbrød med økologisk spegepølse (som de bedst kan lide det!), frisk økologisk frugt (den ene er til kiwi den anden er til banan), på de “gode dage” får de riskiks med chokolade og kokos.

Jeg har også lige smidt et par hjemmelavede nemme dadelkugler med til Ferdinand, for han er særligt vild med dem. De er super nemme og tager 3 min at lave! Og dér kom overskudsmor på banen…haha! – men hva’ fa’en, mine børn skal jo have lov at nyde lidt godt af, at deres mor lever af at udgive bagebøger, ik!

Derudover så er der hårdkogt æg, øko ostehaps og æblechips plus frisk frugt og grønt til Ferdinand. Og næsten samme – blot med blåbær og ostebidder til Hugo-Sander (han kan nemlig ikke lige ostehapsere). Og som I ser, hver madpakke er tilpasset mine børns ønsker – men det er faktisk ret nemt, synes jeg. Så længe jeg har handlet lidt af hvert ind, så kan jeg nemt lige tilpasse det. Målet er jo at begge børn skal lære at spise sundt – de skal ikke nødvendigvis spise det samme.

Nogle gange kommer madpakkerne hjem helt tomme, andre gange har ungerne nærmest ikke rørt maden. Men langt det meste af det her mad kan “genbruges” dagen efter, så det er også ret økonomisk overskueligt. På fredage får mine børn lov til at få lidt ekstra lækkert med, og der får de så en drikkeyoghurt, en lille snack-mix eller et stykke chokolade.

Jeg håber det var inspirerende og ikke uoverskueligt 🙂

God madpakkelyst.

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 18.42.48

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 18.42.05

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.27.30

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.28.25

 

 

9 reaktioner

  1. Hej Annemette! Fedt indlæg- så enig med dig og iøvrigt lækre madpakker? hvor løber du æblechips ene?

    1. De er også købt hos Lidl. Det er det hele 😉 Og tak for at du synes om indlægget. God dag!

  2. Hold da op. Lækker inspiration. Jeg er sådan en mor, der de første uger efter sommerferien går helt amok i lækre madpakker, og masser af “overskud”. Men det holder ikke længe, og så starter vi på den nemme løsning, som ikke er særlig holdbar i længden. Jeg glæder mig til vi får en Lidl her på øen (Bornholm). Mangler nye input, og du har givet mig ny inspiration, tak.

  3. Dejligt med lidt inspiration!

    Vedr. Indpakning pakker vi kun ind i film herhjemme. Man skal lige huske på at alu-folie er yderst forurenende for miljøet ??

    1. Det skal jeg huske! Jeg er også gået over til film her på det sidste, så det kan jeg høre er det rette valg. Knus

  4. Jeg er så hende der tossen der GLÆDER sig til at sku lave madpakker hver dag, når min dreng skal i skole. Han er så kun 2 år, så der går lige lidt endnu ha ha :o) Men det ER nemlig muligt at lave det både sundt og lækkert og varieret. Og som du skriver, så er nøglen faktisk at spørge ungerne ad om hvad de gerne vil ha med. Mine store bonus piger’s madpakker glider i hvert fald noget nemmere ned, når vi lige har afklaret hvad de egentlig ku tænke sig at spise :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN