Hverdagsmad vs. Weekendmad

Hvad laver du til aftensmad i hverdagene? Og hvad laver du weekenden? Er det fuldkorn, fisk og fennikel, der dominerer din hverdag, Eller henter I også pizza og spiser rugbrødsmadder? Går du meget op i at lave alting fra bunden, eller køber frossen suppe? Jeg er til lidt af det hele, – mine drenge (dem alle) er særligt vilde med pizza – eller “Turtles-pizza”, som min yngste, Ferdinand, kalder det. Det er pizza med pepperoni.

Jeg selv er vild med at lave mad. Fra bunden. Og jeg er rigtig god til det – når jeg nu selv skal sige det. Men den udtalelse er nu også blevet bekræftet af en (lille) håndfuld (x-) kærester, venner og min familie. Men jeg er jo bare vild med at være i køkkenet – dén havde I nok regnet ud. Men det er faktisk oftest i hverdagene at jeg laver mad, for der har jeg bedst tid. Weekenden er for mit vedkommende ofte fyldt med arbejde, og når jeg så kommer hjem, så har jeg ikke det store overskud til at stå og kokkerere en masse…

Mit køkken er min legeplads, og det er hér jeg udfolder mig. Jeg er vild med at lave ting, der ser smukke ud, hvilket generelt kommer til udtryk når jeg bager. Når jeg laver mad, så er det særligt salater, som jeg er vild med at lave – fordi de kan gøres virkeligt smukke, og lidt ligesom med kagerne så kan man lege med både surt, salt, sødt, sprødt og blødt – i én stor blanding. Love it!

Derudover så er jeg sådan én, der elsker de der “tøm køleskabet”-retter og bagværk. Jeg selv har mange grundopskrifter, som jeg baserer min bagning på, sådan er det også med mad. Jeg har altid nødder, olie, citron, krydderurter, parmesan og hvidløg – fordi så kan jeg altid lige blende en herlig pesto sammen, og den dur til næsten alt, om det er pasta, ristet rugbrød eller et godt stykke kød. Men som billederne herunder måske indikerer, så er mit køleskab og mine skuffer egentlig ikke super fancy. Meget basic faktisk.

IMG_6301

Masser af smør (I know), masser af salat og grønt, en eller to øl til kæresten og masser af æg (kan godt lide æg), som jo er perfekt til tærter. Og min skuffe rummer mest bare knækbrød, kerner, kerner, kerner, mel, nødder og den slags. Jeg er et rodehoved, I know, men der ER et system. Tro mig.

IMG_6300

Men hvis andre skal lave mad til mig, så bliver jeg virkeligt glad, hvis de laver kød. Jeg er vild med kød (eller er blevet det med årerne), men helst meget ‘rent’ kød – ikke så gerne sådan en lammekølle med fedt, sener, mærkelige kød-tråde og den slags… Not so much:( Det er mere sådan en god bøf jeg er vild med! Eller fisk.

Jeg bliver helt sulten af at skrive det her. Sidder og drømmer om laks, pasta med pesto og lækre sommersalater med vandmelon og jordbær. Ihhh, gid sommeren ikke var ovre. Sommeren er den bedste tid for lækre salater, synes jeg. Der bugner butikkernes grønt afdeling med alt muligt særligt godt dansk frugt og grønt. Det er lidt mere beskedent her om vinteren. Men jeg vil gerne opretholde en sund livsstil, så jeg søger gerne inspiration til sunde vinter-salater. Har fundet min gode salatbog frem fra Ditte Ingeman (som står bag the food club) – hun er for mig en god inspirationskilde til lækre salater. Gad vide om hun også føler sig inspireret af mine kager – eller måske er hun mere den der “sunde kager”-type?! Tja.

IMG_6299

Den her vil jeg snart lave – lyder SÅ lækker:) Og så egner den sig jo til vinteren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN