Honningkage med vaniljesmørcreme

 Reklamelinks er markeret * 
Foto: Stine Christiansen 

Her får du en lækker opskrift på honningkage med smørcreme. Opskriften er fra min bog Julebag – Køb bogen her -, og egner sig perfekt til julens gæster. I Julebag finder du en lang række klassiske juleopskrifter, men også en del mere nytænkte versioner af godt julebag. Du må heller ikke glemme min bog Konfekt, som indeholde 40 opskrifter med marcipan, chokolade, nougat, nødder, tørrede frugter, guld og glimmer.

Honningkage med vaniljesmørcreme og spejlblank chokoladeganache

Kagebunde
2 æg, str M/L
125 g brun farin
250 g fast blomsterhonning
1 dl vand
½ dl kold kaffe
300 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel

Vaniljesmørcreme
1 polynesisk vanillestang
180 g flormelis
250 g smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Chokoladeganache
200 g mørk chokolade (Callebaut® 811, 54,5%*)
2 dl piskefløde

Æg røres sammen med farin. Bland mel, natron, nellike og kanel. Bland skiftevis honning, vand, kaffe og melblandingen sammen med æggesnapsen.

Fyld i en bageform beklædt med bagepapir på ca. 25×30 cm. Bag midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca 45 min. Lad kagen køle af i formen. Når den er kold flækkes bunden med en savtakket kniv i to lige tykke bunde.

Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem sammen med lidt flormelis. Pisk smør og flormelis sammen til en blød masse. Tilsæt vanillesukkeret og æggeblommerne og rør det godt sammen.

Kagen lægges sammen med smørcremen og skæres i 2-3 mindre stykker, der evt. kan fryses individuelt. Kagen serveres i skiver af 2-3 cm tykkelse.

Inden servering laves chokoladeganachen. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen ad to omgange mens du rører konstant med en dejskraber i en konsekvent bevægelse i bunden af skålen. En blank ganache vil samle sig. Hæld ganachen ud over kagen, og lad den sætte sig et øjeblik, inden kagen serveres.

Velbekomme 🙂

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof. Find flere gode opskrifter på annemettevoss.dk

Du må heller ikke gå glip af disse lækre æbleskiver, og med en god støbejernspande, bliver det næsten ikke meget bedre.

Rigtig god jul alle sammen.

Husk at dele billeder, hvis du har lyst med #clubkagekarma og #sweetcakekarma ♥

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop