Æbleskiver opskrift

Jeg ved godt, at det er meget nemt at købe en pose æbleskiver nede i butikken, smide dem i ovnen – og voila! Så er julehyggen i vinkel. Men dén går altså ikke her hos mig, hvis det sådan rigtig skal være jul. Der er bare noget helt særligt ved hjemmelavede, sprøde og friskbagte æbleskiver. Min opskrift er en gammel én, som jeg har fundet blandt min mormors håndskrevne opskrifter. Og det gør den bestemt ikke værre 😉

Jeg husker hvordan duften af friskbagte æbleskiver bredte sig i det lille hjem på Østerbro i København, hvor min mormor og morfar boede i deres lille 2 værelses lejlighed. Jeg sad i vindueskarmen og kiggede ned i gården, hvor de andre børn fra opgangene legede. Min mormor stod ved komfuret. I stuen sad min morfar og viste billeder fra ferier i Sydtyskland til min storebror. Det er minder, man ikke kan slette. Minder, der er tæt forbundet med kærlighed og nærhed – og vaskeægte julestemning. Jeg håber at du også vil skabe minder, når du bager mine opskrifter.

Husk at dele billeder, hvis du har lyst med #annemettevoss og #sweetcakekarma ♥

Rigig god jul allesammen.

Min mormors opskrift på æbleskiver

30 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 10 min
Bagetid: 30 min

Opskrift på æbleskivedej

250 g hvedemel
½ tsk natron
75 g smør
½ l kærnemælk
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
Revet skal af ½ citron

Tilbehør til hjemmelavede æbleskiver

God marmelade
flormelis

Rør mel og natron sammen. Smelt smørret ved medium varme. Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse med en el-pisker. Lad dejen hvile et koldt sted i ½ time.

Varm æbleskivepanden op til den er rygende varm. Kom lidt smør i hvert hul inden hullerne fyldes næsten helt op med æbleskivedej.

Vend æbleskiverne under bagningen med en strikkepind eller grillspyd, og lad dem stege færdige på alle siderne.

Servér straks med god marmelade og flormelis.

 

Hvis du er vild med mine æbleskiver, kunne du måske også tænke dig at prøve mine hjemmebagte, gammeldags sprøde vafler.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop