Hjælp! Barn nummer 4!

Jeg er simpelthen i syv sind. Jeg aner ikke, hvad jeg vil.

Micky har det vist ligesådan. Fornemmer jeg, når vi snakker om det.

Vi vil simpelthen så gerne have et barn mere sammen – men vi vil virkelig ikke have 4 børn. Vi synes, at hverdagen er præcis som den skal være, med den mængde stress og udfordringer vi ‘kan klare’, uden at det hele ramler for os.

Det skræmmer os at få et barn mere, alene ved tanken om, at få endnu én, der ikke sover – husker I hvordan det gik med Luca? Årh den nat, hvor jeg græd og græd på min story og blev afvist i regnvejr… Læs: Hvad sker der for medmenneskeligheden?

Men der er noget underligt i, at jeg har to fantastiske børn sammen med en mand, jeg ikke elsker. Og så har jeg ét barn med ham, jeg føler er mit livs kærlighed. Jeg har en trang i kroppen til at få et barn mere med ham. Også fordi, jeg helt ærligt synes, at jeg kun bliver en endnu bedre mor, for hvert barn jeg får. Jeg bliver bare mere og mere cool, tjekket og rolig – og meget bedre til at prioritere mine kampe. Det er som om, at jeg flere børn jeg har, desto større kærlighed udvikler jeg i min krop.

Når det er sagt, så kan vi slet ikke overskue tanken om en bil, der kan rumme 4 børn – eller at vi ville blive tvunget til at finde noget større at bo i.  (Vi kan ikke klemme flere børn ind i det soveværelse, hvor ungerne sover!) Alle de praktiske omstændigheder er faktisk skræmmende, og noget vi lægger til grund for, at vi nok ikke får flere børn. Men er det forkert?

Som sagt, jeg er i syv sind.

Men mit ønske med dette indlæg er faktisk at høre fra jer, der selv har 4 børn – eller som indgår i en søskendeflok med 4+ børn – hvordan er det? Fortryder I nogensinde, at I fik 4 børn? Hvor hårdt er det? Er det mega dyrt? Alt det dér, som bekymrer én, inden man véd med sig selv, om man vil have flere børn…

49 reaktioner

 1. Man fortryder aldrig de børn man får, men man kan fortryde dem man ikke fik ❤️. Knus en mor “godt nok kun til 3”

 2. Jeg er ældst ud af en søskendeflok på 8 🙂 Samme forældre! Mine søskende betyder ALT for mig og jeg er så taknemmelig for, at mine forældre gav mig så mange søskende. Vi har det så sjovt sammen, hygger os, hjælper hinanden og er der for hinanden.

  Spring ud i det 😉 Kh. Camilla

 3. Jeg har godt nok “kun” 3 børn, men jeg tænker, at uanset hvilket nummer barn man er nået til, så tænker man over alt det praktiske, er der plads nok, har vi råd, hvad med bil, åhhh nej min natte søvn, har jeg kærlighed nok til en mere osv. Det er helt almindelige tanker, uanset om det er barn Nr. 2 eller 3 og heg tænker tankerne fortsætter ved 4, 5, 6….

  Jeg tænker i skal se hinanden dybt i øjnene og samtidig spørge hinanden, vil vi have en mere, og svare ned det samme uden at tænke over det, er svaret JA, ja så har i jeres svar.

  Alt det praktiske får man justeret til hen af vejen, og de børn i har nu, bliver større og mere selvstændige, og derfor mindre krævende…

  Gær det hjertet siger, de færreste fortryder de børn de har fået ❤️❤️❤️

 4. Man fortryder aldrig de børn man får – kun dem man ikke har fået. Fra mor til fire.

 5. Min kone og jeg har 7 børn 😊
  Det er en blanding af dine, mine og vores. Biologi og bonus smelter sammen i hverdagen. Men alt det praktiske lærer man! Man bliver olympisk mesger i at løse hverdagens logistik med bil og bolig. Vi har i lang tid kun haft én 5 personers bil til vores familie på 9 personer! Matematikmæssigt går det ikke op😄😛 men som skrevet: man lærer det. Noget af det bedste ved at tage udfordringen med hverdagens logistik, er at man opdager hvad der faktisk er vigtigt! Man lærer at prioterer.

  Men det er en opgave som er svær at mestre før man står i den. Ligesom man ikke kan lave gode pandekager blot ved at læse opskriften man bliver nødt til at gøre det.

  Selvfølgelig skal man overveje om man vitterlig ønsker “mange børn”. Men min pointe er, at hvis det er det praktiske som er hindringen så er det ikke en hindring! Det kan løses. Følelser, ønsker og drømme kommer først 😊

 6. Jeg har ingen børn, men min far har 4 søskende 😍 og jeg ved at han nød at de var så mange da de var yngre, og de har osse stor glæde af at være så mange i dag. Og jeg elsker at have så mange onkler og faster nu, og ikke mindst alle de kusiner og fætre vi er ❤️

 7. Hej dig!
  Iiiihhh hvor jeg forstår dig!!!! Jeg har selv fire børn! To jeg selv har lavet og to min mand havde med ind i vores forhold. Den ældste er 11 og den yngste to…. Jeg vil ikke lyve – det er pissehårdt at have fire unger – der er ingen ro og der er stort set altid et barn, der kalder på en. Men samtidig så giver det så meget igen – både i form af kærlighed, søskendekærlighed, glade stunder, leg og en masse ballade! Jeg ville på INGEN måde være mit liv med alle de børn foruden! Når vi ikke har de store, så savner jeg (og mine to små) dem helt ind i hjertet! Det giver bøvl ift plads/værelser og bil og en masse andet praktisk! MEN…jeg er klart af den overbevisning, at man ALDRIG fortryder de børn man fik, men man fortryder de børn man ikke fik! Hvis det giver mening….? Hvis du er i tvivl, så er du ikke i tvivl! Nyd livet, kærligheden og en masse glade unger! Så meldingen herfra – spring ud i det! Og alt det andet vil løse sig! Kærligheden overvinder alt! ❤️ PS. Jeg nyder at følge med hos dig!

 8. J eg har ikke 4 børn, men jeg har to børn som har 2 søskende ved deres far så hvis man kigger bort fra alt det praktiske, ville jeg mere have fokus på hvad det ville betyde for børnene. Jeres den lille ville jo nyde at have en mere i huset 24/7 men der også de 2 andre… Jeg kan mærke at mine børn er ekstrem træt(med tiden en del konflikter) når de kommer hjem, og på det sidste år har vores faste dele ordning igennem 8 år, gået fra 7/7 til en 10/4 børnenes eget valg(nogen gange kun 10/3) fordi de simpelthen syntes det var for meget indimellem. Selvfølgelig 4 børn der vokser op i samme hus er noget helt andet.. Men på den anden måde er der mange ting børn skal forholde sig til og det kan mærkes på dem. Men forstår godt jeres tanker og ja det er dyrt med 4 børn, høre da faderen nævne hvad bare en tur til forlystelse park koster, men der kommer også et tidspunkt hvor børnene bliver mere selvstændige og gerne vil ting, venner og sport men stadig har behov for følge.. Bare det synes jeg indimellem giver mig et fuldtidsjob som taxachauffør. Dette er blot min holdning og erfaring, men kan godt forstår i leger med tanke om en Bette mere knus

 9. Gør det !!!! Jeg har fire. To fra før og to med min eneste ene. Der er aldersforskel ja, men de to yngste er der 3 år er imellem. De har stor glæde af hinanden og vi nyder vores firsomhed når de store er på weekend. Man fortryder kun de børn man ikke får. Dyrt er det ikke, ting kan genbruges. Hverdagen er nemmere da de har hinanden. Det er en gave at give til familen

 10. Jeg mener, at Sneglcille skrev noget om hendes tanker om dette for noget tid siden (nr. 2 ud af fire børn er ganske vist ikke hendes, men det gør vel næppe tankerne nemmere). Prøv evt. at finde hendes blogindlæg med hendes tanker. Måske det er en hjælp ☺️

 11. Jeg er ude af en søskendeflok på 4❤️ Min storesøster og jeg har min mor og far sammen, og så har min far fået 2 børn med min bonusmor efter mine forældre blev skilt. Min søster og jeg var godt nok i teenage årene da den ældste af de 2 små kom til, men vi har stadig fået SÅ sindssygt meget ud af at have fået 2 skønne brødre❤️ Samtidig tror jeg at det er rigtig vigtigt at min far og hans kone valgte og få nr. 2, mine brødre nyder så godt af hinanden – jeg tror især det er vigtigt at de har hinanden, fordi min søster og jeg jo ikke er der hjemme hver eneste dag efter vi er blevet voksne. Mit eksempel giver selvfølgelig en anden side af sagen, da det jo er min far som er endt med 4 børn og ikke min mor, men jeg tror bestemt ikke min far nogensinde har “fortrudt” de sidste 2 – på trods af han vidst havde glemt hvordan det er med små børn og så endda 2 drenge😅
  Og i forhold til det praktiske så kan man jo idag få de smarteste familie biler hvor der er plads til fx 7, uden at det er en kæmpe bus😄

 12. Jeg er selv den ældste ud af en søskendeflok på 4. Og jeg skal være ærlig at sige at det giver sine begrænsninger. Vi tog aldrig ud at spise eller tog særlig tit i forlystelsesparker osv. fordi alting er enormt dyrt fordi vi var så mange. Så rent økonomisk ved jeg at det begrænsede mine forældre i at gøre mange ting fordi udgiften var kæmpe stor bare vi skulle have en is. Men jeg ville aldrig være foruden alle mine søskende. Der var ALTID nogen hjemme og man kunne altid rotte sig lidt sammen på kryds og tværs 😉 ferier var aldrig kedelige og i dag hvor jeg er 24 og den yngste 13, sætter jeg altid mine søskende først og der er intet der betyder mere end dem. Jeg elsker at vi er 4! 🙂

 13. Kære Annemette. Jeg synes næsten du giver svaret ved at skrive at i simpelthen så gerne vil have et barn mere sammen😀 der vil altid være plads til et kærlighedsbarn mere i jeres liv❤️ Og det praktiske det løser sig stille og roligt når først beslutningen er taget😀 jeg ønsker jer alt godt og i skal gøre hvad der føles rigtigt for jer🌷

 14. Kære Annemette.
  Vi har selv 3 børn, en på 10, en på 7 og en på næsten 3. Jeg var top klar på nr.4 da jeg var på barsel med nr.3, alt var LOVE og jeg kunne klare hele verden… men så blev nr.3 1.5år og den søde, lille trold blev til et selvstændigt lille mønster som til tider har været ved at drives min lille familie helttt til rotterne. Hun er en selvstændig lille dame som nok skal finde hendes plads som 3’er i flokken. Jeg må indrømme at selvom drømmen om endnu en graviditet, endnu en fantastisk hjemmefødsel og endnu en barsel fyldt med netflix, veninder, tid og ro på hjemmefronten, så er en nr.4 for meget for mig – for os. Der er endelig ved at komme en form for balance i vores hverdagsliv her hjemme og den har jeg ikke behov for at udfordre. Jeg føler at mine de to “store” unger har betalt “prisen” for hende lille nr.3′ støj og ballade. De er så store at de kan forstå et nej og derfor er det ofte dem som er blevet tilsidesat – for nu at være ærlig! Så ja, jeg forstå godt Jeres dilemma for jeg står der selv til tider, men som du selv skriver, så er jeres liv og hverdag præcis som I ønsker det lige nu… måske du har svaret i netop den sætning og følelse ❤

  Mvh. Maria

 15. Personligt synes jeg det var absolut hårdest at gå fra 2 til 3. – det var en forandring der tog hårdt på mig, da logistikken og overskuddet skulle skærpes ret så meget. Når det så er sagt, tog det ikke modet så meget fra os, at vi fik nr 4. Og tak Gud for det! For hvilken velsignelse og balance hun kom med. Det var som om hun kom med er smuk punktum for udvidelse af børneflokken. De ældste var blevet ældre, og begyndt at tage mere ansvar, hvilket har gjort dem til bedre drenge, men gode kvaliteter. Jeg elsker vores store familie, og jeg synes ikke nr 4 har gjort det mere anstrengt.
  Desuden tror jeg kun man fortryder de børn man ikke får 💕

 16. Jeg synes i skal mærke efter helt nede i maven hvad det rigtige er for jer og hvis det er ja, så skal alle de praktiske ting nok ordne sig. Jeg selv har 4 søskende og ville selvfølgelig ikke undvære nogen af dem! Min mor fik mig da hun var 20 år, men det lykkedes hende alligevel at få en uddannelse som enlig mor med tre små børn, senere mødte hun en ny mand og fik to børn mere med ham. Så der er 17 års aldersforskel på min yngste søster og mig. Så på trods af det ikke altid var nemt med så mange søskende i forhold til alle fx ikke kunne få sit eget værelse, der ikke var plads til alle i bilen osv. så fandt vi ud af det alligevel. Min moster har idag 7 børn, hvor af nogen er voksne, men 4 af dem er hjemmeboende. Så når de skal ud at køre så må de store børn hjælpe til og tage en lillebror eller lillesøster med i deres bil. Så jeg tror helt sikkert det hele nok skal løse sig hvis det virkelig er det man vil❤️

 17. Forstår dig godt. Men prøv at se med hos @c_b_vendelbo her på Instagram. De fik nr 4 i december 2017, og hun giver godt indblik i det at have 4 børn 😅 men som jeg kan se på hende, så er nr.4 ikke den der stresser, for de har aldrig skulle underholde ham. Og nu da han er 1 følger han bare med de store og de passer på ham ❤️ @lillesnefnug har også lige fået nr4, og det ser også ud til det får fint. Bevares, med en nyfødt følger altid søvnløse nætter, amning, gylp, gråd osv, så selvfølgelig er det ikke en dans på roser 😉 men har læst en artikel om st forskere har fundet ud af at mødre til 3 er mere stressede end dem med 4, så måske man bare skulle. Det skal føles rigtigt, og det kan kun du vide ❤️ Jeg har pt 2, og gad godt have 4, men nu ser vi hvor vi ender 👍🏼

 18. Hej søde AM.
  Vores familie tæller 3 bonusbørn fra mandens side og et fælles, de er 12,9,7,7 år gamle og vi har altid vidst at vi rigtig gerne ville have et barn mere sammen da de samme tanker som du omkring at få barn med sit livs kærlighed kontra med et menneske man ikk elsker. Vi har stået med nøjagtig de samme tanker som i gør og har som du kan se været næsten 7 år om at “gøre noget ved det” vi har godt nok 4 allerede til sammen nu, men vi venter en lillebror med ankomst start Juli da kærligheden til hinanden og den inderlige lyst til at lytte til vores hjerter simpelthen vandt❤️ Logistikken kan heldigvis stadig hænge sammen og vi havde i forvejen en større bil😅 vi ELSKER at have alle ungerne og nummer 4 var bestemt så perfekt at få at jeg helt klart vil anbefale dig at i følger jeres hjerter og kærlighed til hinanden og så får alt andet til at passe omkring det😊

 19. Jeg er selv fra en søskendeflok på 4 og ville aldrig have undværet det. Trods kaos og at mine forældre måtte køre rundt i en minibus, så har det bare været så skønt at være mange, og dejligt at have tre søskende som gode venner nu som voksen. Har selv lige fået mit første barn og forstår klart godt tanken om, at 4 må være hårdt, men er sikker på, det er det hele vejr! I skal nok kunne klare det rigtig godt, hvis det bliver beslutningen ☺️

 20. Kære Annemette.
  Min erfaring er, at man fortryder ikke de børn man får – man fortryder kun dem man ikke får…..❤

 21. Nu er jeg ikke selv mor til 4, men min søster har 4 børn. Hun siger der ikke er den store forskel i at gå fra 3-4. Hun syntes det var langt hårdere at gå fra 2-3.
  Der er selvfølgelig praktikaliteter der skal hænge sammen, som kan gøre det lidt mere udfordrende. Jeg ønsker det bedste for dig og din familie ☺️

 22. Jeg tror aldrig man fortryder at få et barn? Men jeg tror man kan fortryde, at man ikke fik én mere, som man ønskede sig?????
  Tak for en dejlig blog👏🏻👏🏻

 23. Hej Annemette.
  Jeg er ud af søskendeflok på 5. Det er gået fint. Mine forældre har ikke altid haft særlig mange penge. Vi har fx i mange år haft en lille Toyota Aygo som vi ikke alle kunne være i. Men hvis vi skulle noget blev nogle af de store sat på et tog eller bus og hentet vedstationen når vi kom frem.
  Desuden har vi haft små, men hyggelige værelser i en villa mine forældre selv satte i stand. Vi er ikke blevet forkælet med materielle ting, men har aldrig manglet noget. Med det sagt er det jo altid dyrt at have børn. Så det skal man jo gøre op med sig selv og så kan det være, at man i en periode må nedprioritere sig selv lidt? Jeg ved ikke, hvad I har mulighed for. Men det tænker jeg, at mine forældre har gjort.
  Mine forældre siger tit, at det har været en gave med en stor flok børn. Vi har hjulpet hinanden meget og er blevet hinandens bedste venner. Vi havde altid en at snakke med, som ikke var mor eller far.
  Alt kan lade sig gøre, når der er god kærlighed i livet, som der er i jeres. Håber I finder en god løsning.

 24. Jeg har 4 børn, og vi valgte at få vores lille efternøler Victor, da vores 3 andre børn var 6, 10 og 13 år. Jeg kunne mærke dybt i min mave, at jeg ikke var helt færdig med børn, og heldigvis havde min mand det på samme måde. Vi er helt klart slået hjem i ludo igen, men at se det samspil/kærlighed børnene har til hinanden på trods af aldersforkellen er klart det hele værd❤️ Vi måtte købe en større bil og budget blev da også lige gennemgået. Lillebror har bare tilpasset sig resten af familien, og da han var 5 mdr var han med på bilferie til Østrig og Italien. Vores familie er fuldendt nu, og selvom alting pludselig blev lettere besværlig med en baby igen, er det kun en kort periode det står på😄Held og lykke med beslutningen❤️

 25. Jeg har selv 4 børn, da vores nr 3 viste sig at være tvillinger. Jeg kunne ikke forestille mig mit liv anderledes nu. Der er selvfølgelig det praktiske med bil osv, men det findes altså helt “almindelige” biler, som har ekstra sæder bag i. Vi har en VW Touran, og der er faktisk fin plads til både tvillingevogn og fire autostole.
  Jeg har jo så ikke prøvet hvordan det er at have tre børn, men jeg synes at der er en fin balance i at have fire børn. Og uanset om man har 2, 3 eller 4 børn så handler det jo meget om at have en struktur, hvilket I jo allerede kender til. Jeg kan kun anbefale jer at I kaster jer ud i det!

 26. Jeg forstår dine tanker så godt. Min mand har ti børn fra tidligere og så mødte han mig. Han ville gerne have et barn med mig, men jeg insisterede på to. Jeg synes de skulle have hinanden ligesom de to store har hinanden. Selvfølgelig har de alle fire hinanden og vi håber på de forbliver tætte alle fire når de bliver voksne også, men uanset hvordan man vender og drejer det, tager de to store hjem til deres mor hveranden uge og derfor havde jeg brug for at mit barn voksede op med en søskende på fuldtid. Derfor blev min mand far til fire! Vi har købt en Peugeot 3008 som er en familiecontainer forklædt som SUV og så deler de små værelse og vi får meget brugt tøj osv fra venner og familie.

 27. Som den yngste af fire har det været hårdt. Jeg blev ofte glemt og der blev ofte forventet, uden nogen sagde det højt, at jeg var nødt til at være så voksen som ham der var 1,5 år ældre end mig. Hvis man har kærlighed og tid nok til alle fire, tror jeg det er en god idé, men brænder man ikke for 18 år mere med et barn, så skal man ikke. Det er mange år hvor man måske vil nå mere selv eller som par.

 28. Slå til. Vi har selv 4 skønne unger, og er lige blevet bedsteforældre. Måske bliver den næste meget nemmere. Man kan aldrig vide.

 29. Jeg har 4 børn og har aldrig fortrudt på et eneste tidspunkt! Når man allerede har 3 er nr 4 ikke noget at frygte! Og det at man får lov til at føle så stor kærlighed til endnu et væsen er jo det hele livet handler om! Og glæden ved at se søskendekærlighed udvikle sig mellem de forskellige børn er noget helt specielt! De kan danne par og der er ikke “midterbarnet” som til tider kan føle, det er svært at finde et ståsted i familien! Gør det! I vil aldrig fortryde!

 30. Tak for en superskøn blog.
  Jeg er selv mor til 6 børn som mange nok vil synes er mange,men for os beriger der vores liv så meget. De får utrolig meget ud af hinanden. økonomisk er det selvfølge en stor udfordring men den glæde og kærlighed man får igen opvejer ligesom det hele.Det skal selvfølgelig også være det man følger der er det rigtige for en. Men nogle gange er det altså nemmmere at få flere børn.

 31. Hej Annemette,
  Nu har jeg fulgt med hos dig i nogle år, og for mig fremstår du som en powerkvinde/mor, der som alle andre og jeg selv kæmper med nogle ting personligt. For mit vedkommende er det, det at finde mit ståsted og mit lykkehjørne i arbejdslivet og karrieren (det kommer nok en dag). Nå men jeg er selv mor til 3 piger på (5,3 og 2 år) og venter igen en pige til august. Det vil sige 4 børn på 6 år, og jeg kan sige dig det er pisse hårdt. Selvom vi allerede nu er max presset med 2 fuldtidsjob, egen virksomhed og et jurastudie for mor, så var valget om nr.4 bare ikke så svært. Vi satte os ned og forestillede os hvordan det ville være om 20 år og vores piger er store- vil vi så fortryde den gave vi har givet os selv og ikke mindst vores børn? Nej absolut ikke. Jovist, det er mega hårdt nu, og vi vil helt sikkert komme derud hvor vi til tider ikke kan kende os selv, fordi vi bliver presset. Men det er jo også en af livets lektier, at finde en ro og balance i os selv. Jeg tror helt sikkert med din selvindsigt og din ærlighed i livet, vil det at få barn nr.4 for Jer give så meget mening, og ikke mindst fuldende Jeres skønne familie.
  Med hensyn til alt det praktiske, så ser jeg kun det som en meget lille del af noget der er meget større, nemlig det at kunne give kærlighed og rummelighed til endnu et lille medlem af familien. Det løser sig ofte alligevel. 🙂
  Al held og lykke, og er sikker på I træffer den beslutning der er rigtig for Jer.

 32. Hej AM ☀️ – jeg var 4 fantastiske børn med min ex-mand. 2 af dem var ikke planlagt – men jeg har aldrig i mit liv fortrudt jeg har fået dem. Jeg blev skilt (ikke mit valg) da den yngste var 11 mdr. De to yngste er der kun 17 mdr imellem. De er skønne og at se den kærlighed der er imellem dem er fantastisk – jeg ved at de også som voksne vil være der for hinanden – det taler de tit om. Jeg tror som mange andre, at man ikke fortryder et barn. Men derimod dem man ikke fik – hvert barn er unikt og fantastisk.
  ❤️❤️❤️

 33. Jeg har 4 børn, og er blevet mega god til at have børn. Det bliver nemmere for hver gang, og man er totalt meget mere i ro og ubekymret med nummer 4. Det er så fedt. Selvom det lyder travlt, bliver man altså bare sindssyg god til at planlægge og være logistisk. Vi har købt en 7 personers bil. Havde vi nøjes med 3 børn, havde vi nok købt en stor bil alligevel, for vi vil gerne have plads til legekammerater. Gør det, gør det, du vil ikke fortryde.

 34. Åhhhh jeg er der hvor jeg ikke kan finde ud af vi skal ha barn nr. 2.. er fyldt 42 er jeg egentlig for gammel., magter jeg det, med en mad der er selvstændig og næsten ikke hjemme og mig som også arbejder 🤔 vores pige er 6 år og kan jo så meget ud, jeg har jo begyndt at få mere frihed nu. Ville ønsker der var en der kunne tage beslutningen for mig

 35. Børn fortryder man aldrig, så bare kom igang 😊I er så skide sej en familie, så er helt sikker på at alt det praktiske finder I løsningerne på, hvis storken melder sig igen.
  Selv har jeg/vi 1 barn og ville give højre arm for flere. Desværre er man ikke selv herre over biologien og derfor, bliver det næppe mig som får lov at blive mor til 4. Men at heppe på dig, det kan jeg da 😊

 36. Kære AnneMette
  Åhhh hvor kan jeg godt følge dig/jer. Min mand og jeg blev fælles forældre til vores lille Hannah for 6 mdr siden og der ud over har vi Frederik på snart 8 år(min dreng) og Natalie på snart 12 år(min mands pige) Og vi er så forelsket og lykkelige over vore nye lille vidunder, både store og små. Men jeg vil gerne have en mere, og det vil min mand egentlig også. Vi vil gerne have en mere så Hannah ikke skal være “ene barn”, vi vil komme til at være underholdnings faktoren for hende i MANGE MANGE år, og det er bare meget sjovere at have en søskende – vi har selv henholdsvis 2 og 3 søskende og elsker det. Men med tanken om en nr. 4 er også ny bil, og andre økonomiske overvejelser( det er der sådan set plads til ) Men overskud, manglende nattesøvn, uenigheder (pga ma glemte søvn) det kan man jo ikke sætte ind i et budget skema og så lige slå to streger under. Men jeg er faktisk villig til at være en enormt træt mor i de næste par år, for af få en nr. 4. Som jeg siger til min mand, “så længe vi husker på at når vi bliver presset, vrisser af hinanden, og synes det ikke er til at overskue, så efter ikke fordi vi ikkeelsker hinanden. Det er en periode (hård periode) men man får SÅ mange flere fanatisk år, end hårde år. Og mine børn får søskende at vokse op med og de har hinanden når de bliver voksne. Jeg kan blive helt forpustet ved tanken, men samtidig også vildt lykkelig over at have en stor familie ❤️ Du er sku sej, ærlig, og oprigtig, hatten af for at dele med os andre. Knus

 37. Hvor bliver jeg ked af, at du altid skal nævne dine 2 børns far i negative vendinger. Husk på, at de ikke har behov for at vide, at du ikke elsker ham. Det er en forældres forbandede pligt at tale ordentlig om børnenes anden forælder.

  1. Kære Tulle, jeg begriber ganske enkelt ikke hvordan i alverden du kan få en ‘negativ vending’ ud af, at jeg skriver, at jeg ikke elsker ham. Det er jo sådan set ikke nogen hemmelig, at jeg ikke elsker ham. Mine børn er derimod på INGEN måde i tvivl om, at jeg elskede ham! Dengang da de blev til, og at jeg i øvrigt synes han er en rigtig god far. Det er mine børn IKKE i tvivl om. Så det er fint, at du bliver ked af det – men i så fald, er du den eneste, der er ked af det. Herhjemme er vi nemlig okay med at mor og far gerne må være skilt og ikke elske hindanden længere – så længe vi respekterer hinandens forskelligheder og passer på vores fælles børn. Hvilket vi gør!

   1. Hej Annemette
    Vil faktisk gerne beklage min kommentar. Hvad jeg mener, er sådan set irrelevant-det er dig, der bedst ved, hvordan jeres familie fungerer, og sådan skal det selvfølgelig være. Ha en dejlig dag og good Luca med en ‘måske 4”er’😉

   2. Hej Annemette
    Vil faktisk gerne beklage min kommentar. Hvad jeg mener, er sådan set irrelevant-det er dig, der bedst ved, hvordan jeres familie fungerer, og sådan skal det selvfølgelig være. Ha en dejlig dag og good Luck med en ‘måske 4”er’😉

 38. Du vil aldrig fortryde et barn. Det praktiske er praktik og det finder i en løsning på❤️
  Hvis i kan mærke at det er det rigtige og at det “kun” er manglende nattesøvn, bil osv der bremser jer, så GØR det, i finder ud af det på jeres rigtige måde❤️💙🍀💎

 39. Sådan har jeg det med 3 børn …
  vores ældste er 4,5 , næste er 1+ havde en forfærdelig fødsel og efterforløb stadigvæk..
  men tanken sidder i mig med en 3er , men har man overskud til 3 børn , og det praktiske med bil , hus og drømme – kan man rejse lige så meget man gerne vil … sindsyge mange “men’er”
  Nogen dage tænker vi jo selvfølge det er da det vi skal – andre dage er man mættet af de to man har …
  selvfølge hvis det skal være aktuelt for os så skal det være kejsersnit , og den store vil være omkring 6 år så hun kan selvfølge os en masse og hjælpe mere til end hun så flittigt har gjort ved sidste …

 40. Jeg er mor til 4 børn og de er alle mine største gaver i livet. Jeg kunne ikke på nogen måder have ønsket det anderledes! Man kan aldrig fortryde de børn man får, men man kan sagtens fortryde de børn man ikke fik. Jeg kan på det varmeste anbefale 4 børn, mine er store nu, men de har haft og har stadig stor glæde af hinanden. Ja der er perioder med stress og lidt søvn, men det kommer man igennem og glæderne overskygger det med længder. Stor bil er selvfølgelig en nødvendighed,, men skal det holde en tilbage fra flere børn? Ikke hos os. Selv nu hvor 3 af børnene er flyttet hjemmefra prioriterer vi bil efter at kunne have plads til dem, det bliver en livsstil. Så stort JA hvis lysten er der!

 41. Jeg er ud af en søskendeflok på fire, som yngste medlem og eneste pige, og jeg har selvfølgelig aldrig kendt til andet, men hvor har jeg altid elsket det. Vi har sovet i lag, nogle gange boet småt, men som min mor altid siger, så kan lykke ikke gøres op i penge. Mine forældre har været presset økonomisk i perioder, men jeg har aldrig haft følelsen af, at vi børn har manglet noget. Jeg har et tæt bånd til alle mine brødre, og her som voksne har vi et helt unikt bånd. Så hvis lysten er der, så sender jeg en kæmpe anbefaling herfra 🙂

 42. Her har vi 5😊 dine, min og en fælles.
  Ville lyve hvis jeg fortalte at det ikke er hårdt. Men det rummer også meget glæde. Bevares madbudgettet stiger og der er ikke plads i bilen (læs: vi har en minibus) men der er liv og kæmpe glæde børnene i mellem – og de voksne naturligvis. Min oplevelse er at børnene bliver gode til at hjælpe til og tage omsorg for hinanden. De store hjælper de som osv. Samtidig giver du dine børn legekammerater for livet. Det kan også noget.
  I vores tilfælde har vi også dage hvor vi kun har fællesbarnet hjemme. Her tager vi den mere med ro og her er der også plads til mere kærestetid (som bør prioriteres) 😊😊🙏🏼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN