Drømmer du om ophold på Himmerland Golf og Spa resort?

Reklame for Visit Nordjylland//Visit Vesthimmerland 

Drømmer du om en tur til det nordjyske? Måske trænger du og din mand til at se hinanden lidt dybere i øjnene end I ellers når i hverdagen, eller måske skal du invitere din mor med på en tøsetur (det kunne jeg godt finde på). Eller hvad med at invitere en god veninde på spa-ophold – langt væk fra hverdagen?

Der er mange gode grunde til at rejse til Nordjylland – særligt Himmerland Golf og Spa Resort, og det skal jeg nok komme ind på i det efterfølgende.

Men først en ros til nordjyderne

Det er med nordjyder som det er med vestjyder (åhåhhh, er jeg ude i sådan en FCK vs. Brøndby sammenligning her, mon? Aner det ikke) – men begge ‘folkeslag’ er altså enormt behagelige at være omkring. Lune, rolige og der er sgu ik’ så mange dikkedarer. Det er der bare ikke.

Jeg aner ikke, hvad det er ‘de’ giver deres børn med sutteflasken, men ét eller andet må det være, fordi folk er simpelthen anderledes derovre, end de er herovre på djævleøen, hvor jeg lever til hverdag.

Det er noget med blikket. Og den helt rolige vejrtrækning. Og noget med at tonelejet ikke rigtig ændrer sig, selv når noget sindsoprivende sker. Det hele er ligesom bare ‘ik’ så ringe endda’. Og det er faktisk i sig selv slet ikke så ringe endda at opleve og lige at blive mindet om. Det er sundt for sjælen at opleve, at der er andre måder at omgåes hinanden end den hektiske facon, jeg oplever til hverdag i mit liv i hovedstaden.

Så tak, kære nordjyder. I tog godt imod os. Sådan virkelig. Jeg snakker om jer allesammen, lige fra den søde receptionist på hotellet til den høflige massør og ikke mindst den storsmilende unge tjener i restauranten. I gav allesammen lidt af jer selv og gav os en god oplevelse. I viste mig lige, – i løbet af blot en weekend – at jeg skal huske at være tilstede. Jeg skal ikke have travlt hele tiden. Jeg skal huske at opleve de små øjeblikke i hverdagen. Det vidste jeg godt på forhånd, orkja, men jeg blev mindet om det ved blot at tilbringe tid i omgivelser og blandt mennesker, der er helt anderledes end mine vante rammer.

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-6

Vi har været på Himmerland Golf og Spa Resort

Der bruser jo jysk blod i vores årer, og vi holder derfor helt vildt meget af at tage ‘hjem’ ind i mellem.

I har måske læst med om vores rejser til det vestjyske i løbet af 2018 og -19, og denne gang gik turen så lidt længere nordpå, – vi har været på weekendsophold i Nordjylland. Vi er, kort sagt, vilde med Jylland. Men, hvis det skal være helt fair, så er vi faktisk bare vilde med hele det danske land – det er vel egentlig ikke en del af Danmark, jeg elsker mere end en anden. Alle steder i Danmark har sin særlige charme. Jamen, er det ikke rigtigt? Er der en del af landet, du elsker mest?

Nok om det…

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-1

Vi blev inviteret til at bo på Himmerland Golf & Spa resort, selvom jeg faktisk ikke tror, at dem, der planlagde turen, anede at jeg godt kan spille golf. Så i programmet var der intet om, at vi skulle spille golf – måske også fordi, at man altså sagtens kan bo på resortet, uden at man nødvendigvis vil gøre brug af golfbanerne. Men som sagt, ja, så har jeg spillet golf, dengang jeg var yngre, og Micky synes det er sjovt, så det lå lidt i kortene, at vi lige skulle runde driving range (der hvor man står og øver sig på sit slag) og par 3-banen (en slags begynderbane man kan få lov at spille, selvom man ikke er medlem af nogen klub).

Derudover var der planlagt nogle forskellige aktiviter for os, blandt andet vinsmagning, grillmenu og spa-dag, som I kan læse mere om i nedstående. Det giver god mening lige at nærlæse indholdet, hvis du selv overvejer at tage på en lille smuttur til det nordjyske. Jeg synes virkelig, at de havde fundet nogle små ‘perler’ til os.

visit-nordjylland-annemette-voss-glenholm-vingard-3

“Vel nok de bedste, måske, endda”

Jeg spurgte ham lidt frækt, “Hva’ så, er I blandt de bedste i Danmark?” “Bedste til hvad?”, spurgte han ydmygt. “Hahah, ja du véd, til at lave vin. Er I nogen af de bedste til det?” Han trak vejret lidt ind, tyggede lidt på ordene inden han sagde dem med ulden stemme “Jo deeeet, vi er vel nok de bedste, måske, endda.” 

Jeg snakker om ejeren af Glenholm vingård, der i mere end 25 år har dyrket vin i Danmark. De sidste 10 år er produktionen blevet mere målrettet, og de er begyndt at sende drikkeklar vin på markedet nu, der har flere år på bagen, som smager ganske fortræffeligt. 

visit-nordjylland-annemette-voss-glenholm-vingard-4

Micky og jeg var så heldige at Visit Nordjylland/Visit Vesthimmerland havde planlagt i vores program, at vi skulle på rundtur på Vingården, og derefter nyde en lille uformel vinsmagning. Det var simpelthen én af de bedste oplevelser, vi har haft sammen længe. Det var så vanvittig spændende, og vi lyttede med stor interesse. Nu er jeg jo også ud af en familie, der er vilde med vin. Hvor jeg er vokset op med interessen for vin, og mine forældre har endda haft egen vinkælder i godt 20 år. Sådan en rigtig vinkælder, ikke bare nogle små reoler i et koldt rum. Nej et rum, der helt specifikt var tegnet og bygget som en gammel vinkælder. Det er faktisk dét rum, jeg tror, vi allesammen savner mest ved mine forældres tidligere hus i Vejle. Vinkælderen. Årh, sikke mange gode oplevelser vi har haft der.

Jeg må hellere lige efterlade nostalgiske minder om vinkælderen i Vejle og sende os tilbage på sporet. Tilbage til Glenholm Vingård, hvor vi købte os halvfattige i vin til værtsgaver og lækre sodavand, der produceres ud fra restproduktet af vinproduktionen. De går utroligt meget op i  bæredygtig produktion hos Glenholm, ligsom de ikke sprøjter deres vinstokke længere. Det er bare sød musik i mine ører, og jeg kan ikke få andet end lyst til at støtte folkene bag. 

Hvis du også kunne tænke dig at komme på rundvisning og opleve vinsmagning på Glenholm, så kan du se mere på glenholm.dk – du kan i øvrigt også holde fest på deres smukke gård, hvis det var noget. Prøv lige at forestille jer, at sidde dér og skåle og spise god mad under vinrankerne til langt ud på natten. 

visit-nordjylland-annemette-voss-glenholm-vingard-2

visit-nordjylland-annemette-voss-glenholm-vingard-1

Som at træde ind i en tidslomme

Kort tid efter vores besøg hos Glenholm var der booket bord til os på Næsbydale Badehotel. De to steder ligger med blot få hundrede meters afstand, så det var ganske nemt, og man bør måske kombinere de to, hvis man er på disse kanter. Der stod blot i programmet at vi skulle nyde en Grillmenu. Vi anede ikke noget om, hvad der var i vente. Måske netop derfor blev vi så overraskede over hvad vi fandt. En perle, det siger jeg jer. En perle, der på én eller anden mærkelig måde er lykkes med at forblive i en ellers ‘svunden tid’. Det føltes som om vi blev sat tilbage til mine bedsteforældres ungdom. 

visit-nordjylland-annemette-voss-naesbydale-badehotel-2

visit-nordjylland-annemette-voss-naesbydale-badehotel-1

visit-nordjylland-annemette-voss-naesbydale-badehotel-3

Bygningen ligger godt gemt mellem bakker og krat, – og brægende geder og får – og putter sig ind i landskabet. Jeg må næsten antage, at der altid er læ for vinden på Næsbydale Badehotel. Vi skulle jo ikke overnatte på badehotellet, da vi jo boede på Himmerland Golf & Spa resort, men vi kunne sagtens finde på at vende tilbage en dag og nappe en overnatning. Der var noget helt særligt ved stedet. Faktisk var vi så heldige, at et ældre ægtepar (der i øvrigt virkede super forelskede) tillod os lige at stikke hovedet indenfor i deres værelse, som de havde booket for natten. Det lignede en kombinationen mellem noget min oldemor kunne have boet i og noget fra en film. På den virkelig fine og gennemført fede måde. 

Maden var rigtig skøn, ja, og udsigten ligeså. Men det var altså den helt unikke stemning og charme, som badehotellet besidder, der virkelig tog os med storm. Og når ja, Knud. Knud var en spillemand, der sad og sang viser under middagen – meget humoristiske og politiske ukorrekte var de – suppleret af han gamle guitar. Det var mægtigt. Mægtigt, simpelthen. 

Læs mere om Næsbydale badehotel. Og husk, at du skal booke i god tid, hvis du vil forbi til brunch eller grillmenu. De har travlt. 

visit-nordjylland-annemette-voss-naesbydale-badehotel-4

Det var lige til en film

Jeg ved ikke, hvad det er med Micky og jeg og vores (u-)held for tiden. Men vores tur til Norge med ungerne druknede jo ligesom i regn, og minsandten om ikke også at Himmerland var under vandangreb fra de højere magter hele lørdagen. Det væltede i hvert fald ned hele formiddagen – så meget at mine fødder bogstavelig talt var som ‘sunket i jorden’, da vi kl 10 bevægede os ud på par 3-banen for et spille en runde golf. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-10

Hele banen var én stor sø – seriøst, jeg har ikke oplevet noget lignende i min tid som golfspiller (jeg spillede golf, da jeg var yngre). Men sjovt var det, og vi nåede da at gå runden på alle 9 huller, selvom jeg dog foreslog Micky på hul 5 om vi skulle vendte næserne hjemad. Det var altså retti-retti vådt. Men ligeså dårlig en vinder jeg er (jeg hoverer lidt, sorry!) Ligeså dårlig en taber er Micky, og han nægter at give op. Så selvom han stod til at tabe hulspillet mod sin kone, så spillede vi ufortrødent videre. 

Jeg grinede bare højt. Han grinede ikke så meget. Jeg måtte i hvert fald lige over og give ham et kram slå ham lidt på skulderen og minde ham om, hvor komplet idiotisk hele situationen var. Vi kunne på ingen måde spille golf – i hvert fald ikke efter de almindelige regler, og vi måtte kontant opgive at finde vores bolde, der forsvandt ned i dybet, når vi skød dem blot en meter ved siden af banen. Det er ikke løgn, det var som en være omgivet af en swimmingpool midt på golfbanen. 

Og da det vist gik op for Micky, at hverken han eller jeg kom til at spille ordentlig golf, og at det jo alligevel var komplet ligegyldigt hvem der vandt, så var det som om han bare gav efter. Og så grinede vi. Og kyssede i regnen. Egentlig ret romantisk, når jeg tænker over det. Ja, det havde helt sikkert været en god scene på film, – siger det bare, i tilfælde af at de en dag optager The notebook 2. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-12

Velfortjent spa oplevelse

Ovenpå den omgang og med vabler på både hænde tog fødder var det vel på sin plads med en omgang spa. Ikk? Vi nød at bruge hele – hold nu fast – 3,5 time i spa’en. Vi fik både frokost og rosévin, og nåede at hoppe i både boblebad, sauna, dampbad og saltpoolen flere gange. Jeg tror faktisk aldrig jeg har brugt så lang tid i streg i et spa-område. Men der var meget at foretage sig, og vi lå bare og hyggesnakkede og slappede af på ‘sengene’. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-3

Vi fik også en duo-massage, som en del af programmet. I skal ikke høre mig brokke mig, nej. Det var vidunderligt. Det var ikke en dybdegående massage, men det var totalt afstressende og beroligende. Jeg kan ellers godt lide det, når massage gør lidt ondt – mærkeligt ikke? – men sådan har jeg det. Som regel synes jeg, at det kan blive lidt ligegyldigt, hvis det er for blidt. Men glem alt om det. Det her var blidt, ja, og det var perfekt. Vi blev smurt ind i lavendelolie og noget aloe vera. I kan vel forestille jer hvor rart det har været. Vi begge to nød det virkelig, og både nakke, krop og fødder fik en tur. 

Det kan simpelthen anbefales, at man efter en lang råkold dag på golfbanen lige booker en tid i spa’en. Og jeg kan derudover anbefale, at man bestiller en rejemad. Mums den var god. Med rosévin. Og maden kan nydes i spa’en. Det er ægte balsam for sjælen. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-14

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-9

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-13

Den der type parforhold, men bare ikke vil være i

Lørdag aften stod den på 4-retters middag. Vi havde bare glædet os helt vildt til det i flere uger. Tænk jer alligevel at have en hel lørdag aften, inkl overnatning, hvor der ingen børn er, og hvor man kan spise og drikke ligeså meget man vil, for der er ingen, der kommer og ‘kræver én’. Naturligvis havde vi glædet os. 

Kender I dem der, som man ser, der sidder på restaurant overfor hinanden. De er tydeligvis i et parforhold. Det er noget med kropssproget og det faktum, at de har gjort sig pæne for hinanden. De smiler høfligt og skåler ind i mellem. Men ellers så sidder de med hver deres telefon fremme og stirrer ned i den. Pegefingeren løber langsomt opad skærmen, igen og igen, kun afbrudt af enndu en lille forsigtig skål, hvor glasset hæves – og sættes – og så er pegefingeren tilbage på skærmen. Kender I dem? Folk, der er i den der type parforhold, men bare ikke vil være i.

Den slags mennesker snakker vi ofte om. Ja, vi snakker om dem – på afstand. Fordi vi begriber det simpelthen ikke. Micky og jeg har altså ingen problemer med at finde på noget at snakke om. Hvis vi sidder med vores telefoner, så er det nærmere et tilvalg end et fravalg af hinanden. Vi elsker at snakke sammen, og vi snakker meget. Og vi er helt enige om, at vi vil aldrig blive dem dér. Vi vil ikke være ligeglade med hinandens selskab og hinandens tid. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-2

Det betyder så også, at når først vi sætter os til bordet og maden begynder at komme ind, vinen er fyldt i glassene og hyggen indtræffer – ja, så glemmer vi alt om tid og sted og nyder bare at være sammen. Det var præcis hvad der skete lørdag aften. Egentlig skulle jeg dele billeder og stories fra den 4-retters middag vi var inviteret på af Himmerland Golf & Spa Resort, men jeg glemte alt om det. Det er så pinligt, og uprofessionelt, det erkender jeg. Men jeg håber alligevel, at I vil læse det som, at vi faktisk fik så god en middag og nød oplevelsen så meget, at vi glemte tid og sted (og arbejde og mobiltelefoner). 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-4

Det er vel i dagens Danmark den bedste anbefaling man kan få. Jamen, er det ikke sandt? Er det ikke præcis det vi allesammen drømmer om, når vi planlægger en middag med den vi elsker – at vores mobiler bare ‘forsvinder ud af ligningen’, og vi fordyber os i nuet og finder ind til hinanden. 

Så jeg skylder faktisk en særlig tak til restauranten for god mad og vin og ikke mindst for at sætte scenen for en aften, Micky og jeg ikke lige glemmer. 

Så en kort opsummering. Hvis du skal til Nordjylland – eller rettere betegnet Himmerland, – kan jeg i hvert fald varmt anbefale at du inkvarteret dig på Himmerland Golf & Spa Resort (også selvom du ikke spiller golf). Jeg kan anbefale, at du nyder enten en brunch eller en middag på Næsbydale badehotel, og hvis du er vininteresseret synes jeg, at du skal kigge forbi Glenholm vingård. Hvis du, som jeg skriver, ikke nødvendigvis selv spiller golf, så synes jeg alligevel, at du skal prøve et slå nogle bolde ud på driving range. Det er sjovt. Det sekund man lykkes med at ramme bolden helt perfekt, og lyden af slaget er sådan en klar, ren ‘klok’-lyd, så bliver man altså ramt af overvældende begejstring og rendyrket stolthed over egen formåen. Bare prøv det. 

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-15

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-11

visit-nordjylland-annemette-voss-himmerland-golf-og-spa-resort-5

 

 

5 reaktioner

  1. Det er ikke, hvad der bliver givet i sutteflasken, der gør det. Det er den friske nordjyske luft 🤣. Den kan bare noget helt specielt 😍

  2. Min kone og jeg var på samme sted samme dag. Skønt sted, og restauranten har ry for at være super god.. men den aften, der sejlede restauranten fuldstændig. Det kan jeg simpelthen ikke tro, at du ikke også har bemærket. Jeg forstår, at du måske ikke skriver en masse negativt, når du er inviteret, men personligt ville jeg så blot undlade at skrive om restauranten. Ellers er det jo ren reklame bygget på fiction. Også det går vel lidt ud over integriteten.

    1. Kære Jan, NEJ restauranten sejlede da på ingen måde. Altså overhovedet ikke. Det er lige før jeg føler din besked er skrevet for at skabe midtillid til både Himmerland Golf og spa resort og mig. Jeg er forvirret. Vi modtog både vores vin og mad til tiden, vi fik den sødeste service og vi glemte alt om hvad der foregik omkring os. Så NEJ min opfattelse er ikke, at noget sejlede – så havde jeg nævnt det – jeg er meget uenig med dig. Og at du anfægter mig for at bygge mine egne ord (som ikke er betalt!) på fiction er lavt. Jeg føler det er et nedværdigende angreb, når du INGEN chance har for at vide, hvordan min oplevelse var. Hvis du mener min integritet fejler noget, så er det desværre ikke noget jeg kan ændre på, når du tydeligvis har besluttet dig for, at jeg lyver. Hvor er det ærgerligt.

  3. Wauw – det lyder som den dejligste weekend😍. Det tror jeg også, at min mand og jeg vil prøve😃👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN