Her skal vi bo, – se vores nye lejlighed

Er du nysgerrig på, hvordan vi skal bo, nu hvor vi flytter fra den ene ende af Charlottenlund til en lidt større lejlighed i den anden ende af Charlottenlund? Jeg er i hvert fald selv super spændt på at vise jer det, særligt fordi det er noget, som jeg virkelig går meget op i. En god plantegning er ikke nem at lave, hvis man arbejder som arkitekt – eller jo, selve tegningen er skidenem – det er jo bare streger og vinkler – det, der er svært, er, at opnå en plantegning, der, når rummene bliver 3-dimensionelle, også fungerer super godt og efter hensigten.

Denne lejlighed har altså en rigtig god og funktionel planløsning, som jeg tror kommer til at fungere super godt for vores familie.

Jeg selv har tegnet en hel del lejligheder, da jeg arbejdede som arkitekt. Jeg tegnede hele lejlighedsdelen (altså alle de indre rum) på det projekt, der hedder Krøyers Plads, som ligger lige ved Grønlandske handelsplads – eller ved siden af Noma og den ‘nye’ gangbro ved Nyhavn. Derudover var jeg med til at vinde konkurrenceprojektet ved Marmormolen i det ny Nordhavn, hvor jeg også gennemtegnede selve lejlighedernes plantegninger. Nå, det var en lille tur ned af memory lane, det var egentlig bare for at understrege, at det altså er noget jeg er ægte passioneret omkring.

Jeg kan ligeså godt sige det allerede nu. Jeg er vanvittigt begejstret for den her lejlighed, der nu skal danne ‘rammen’ om det liv, vi skal leve. Det er altså en virkelig god lejlighed, og der er et skønt og meget naturligt flow i lejligheden. Flow betyder den måde, man bevæger sig gennem rummene og i det hele taget opholder sig i lejligheden. Forbindelsen mellem de enkelte rum er virkelig god og super hensigtmæssig ifht. hvad de enkelte rum skal kunne. I hvert fald, sådan som vi har tænkt os, at indrette lejligheden.

I virkelig dårlig stand

Lejligheden er virkelig i ringe stand. Altså på overfladen. I véd, maling, der skaller af på træværket, gamle stikkontakter og grimme radiatorer. Badeværelset er super slidt. Køkkenet er meget gammelt og væggene er sådan nogle trælse vægge med væv, hvilket aldrig rigtig har været kønt. Men vi er i gang med at søsætte den helt store makeover. Og ja, vi bruger både tid og penge på at istandsætte en lejelejlighed, og når folk skriver ‘jamen, det kan da ikke betale sig’, så kan jeg simpelthen kun tænke ‘hvorfor ikke?’. Altså hvorfor kan det ikke betale sig at ordne noget, som man selv skal bruge og blive glad for. Det er jo ikke alt, der handler om profit. Nogle gange handler det om at skabe en ramme, en følelse, et hjerterum – og det handler jo også bare om, at vi godt kan lide processen – særligt mig.

Og vi har fundet frem til at fin løsning med udlejeren om hvem der betaler for hvad. Så det både kommer udlejer til gode og os selv tilgode. Det er det man kalder win-win. Alle er glade.

7 reaktioner

 1. Hvor ser lejligheden lækker ud, dejligt med masser af lys, og grønne træer udenfor vinduerne ☀️???? Tillykke med det ????

 2. I skal nok blive glade for lejligheden når skønhedsfejlene er udbedret. Planløsningen fejler intet, og det må være sjovt at flytte ind i et projekt, du selv har været en del af blev bygget.
  God vind, og arbejdslyst, herfra. 🙂

  1. tusind tak. Jeg har nu aldrig selv været en del af dette projekt – men plantegningen her er bare god.

 3. Der ser dejligt ud. Man må da selv om, hvordan man vil bruge sine penge. Heldigvis
  Men du får stadig ikke et kage-køkken-stort-eller-mellemstort. Eller hvad?
  Det var måske heller ikke hensigten primært

  1. Køkkenet er ikke stort, nej. Og det bliver det heller ikke. Men vi sætter nyt køkken ind i løbet af året

 4. Hej Anne Mette,
  Tillykke med lejligheden, det ser dejligt ud. Jeg elsker din taske og har set den adskillige gange her på bloggen. Hvor er den fra? Jeg håber man stadig kan få den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN