Guide: 10 bedste fra Lidl


Shoppingoplevelsen er SPONSORERET af Lidl ūüôā

– se mine 10¬†bedste fund i Lidl lidt l√¶ngere nede p√• siden… men f√łrst – s√• tag lige i mod et godt r√•d, ik!

Glem alt om skrigende unger og rutineindk√łb

Vi kender det vel allesammen. (?) Den d√©r situation hvor indk√łbsvognen er fyldt om med et par lidt for store unger, der plager efter skumfiduser, appelsinjuice, Anders And blade etc – hvad end de ser p√• deres vej rundt i supermarkedet fra vognsiden. Som mor svarer man rutinem√¶ssigt nej, – nej, – nej og nej lille skat – det m√• du ikke f√•… Indtil √©n af ungerne stikker i et hyl og s√• har vi balladen. S√• g√•r man rundt der – med et¬†beklagende blik i √łjnene – mellem andet godtfolk og fylder vognen med alle rutineindk√łbene. Man slukker bare for kontakten og s√• er der tale om ren overlevelse. Nedt√¶lling til man igen sidder i bilen – s√• m√• ungerne for s√• vidt godt skrige. Nu skal man bare hjem, og det kan kun g√• for langsomt. Please tell me, I’m not the only one ūüėČ

Men hey – m√łdre! Det er synd for oplevelsen. Det er synd for jer selv og for alle de sp√¶ndende erfaringer man kan g√łre sig, n√•r man handler ind – hvis man har tid og ro til fordybelse. S√• jeg testede min egen tese – at dagligvareindk√łb godt kan v√¶re andet end overlevelse og rutine. Det kan faktisk godt v√¶re en rigtig hyggelig oplevelse, og en lille break i en travl hverdag, hvor der ellers ikke er s√• meget mor-tid!

Mine dagligvareindk√łb skal v√¶re Mor-tid!

S√• jeg gjorde det helt omvendt. Normalt handler jeg ind – der hvor alle andre ogs√• g√łr – om eftermiddagen, p√• vej hjem fra job, lige inden spisetid og med to-tre tr√¶tte unger med p√• sl√¶b. Denne gang handlede jeg ind – alene – l√łrdag morgen kl 8.00 mens ungerne s√• morgenfjernsyn og Micky l√• derhjemme og s√• Formel1 med Luca. S√• det vil sige, at der var styr p√• familien. S√• startede jeg bilen, satte h√łj musik p√• (og sang med, – for det g√łr man jo, n√•r man er alene i bilen, ik?), og s√• tog jeg p√• indk√łb.

Det s√¶rlige, ved at g√łre det p√• denne her m√•de, var, at jeg rent faktisk fik tid til at g√• p√• opdagelse i butikken. Jeg fik tid til at dufte, sanse, m√¶rke og nyde k√łbsoplevelsen. Uanset hvor du g√łr dine indk√łb – Lidl eller ej – s√• pr√łv det lige. Jeg vidste, at skulle have frugt med hjem – s√• i stedet for bare at komme √¶bler og bananer i indk√łbskurven, som jeg plejer, ja s√• fik jeg tid og ro til at opdage, at der rent faktisk var noget s√• sj√¶ldent (for det ser man ik ofte) som √łkologiske kiwifrugter p√• hylden. Og i stedet for bare at fylde vognen med almindeligt hvedemel, som jeg plejer, s√• opdagede jeg, at der stod Manitoba hvedemel i mellem de andre melsorter. Begge varer er p√• min top 10, og r√łg direkte i kurven.

Så sagt helt enkelt Рnår du har tid og ro så lad blikket vandre rundt på hylderne, duft til den friske frugt og find alle de særlige specialiteter i butikken. Du vil blive så overrasket over hvor mange lækre ting, du finder, Рsom du ikke anede stod der. Jeg tænker at I er med?

N√•r jeg fylder indk√łbskurven g√•r jeg op i f√łlgende

  1. at handle¬†s√• mange √łkologiske varer som muligt
  2. at handle så mange dansk producerede varer som muligt
  3. at træffe sunde valg og fylde vognen med nærende varer
  4. at fylde noget luksus i kurven – (der skal jo lidt “glimmer” p√• hverdagen!)
  5. at undg√• for mange impulsk√łb – tr√¶ffe kvalificerede valg, der stemmer overens med¬†vores forbrug som familie

Hermed mine 10 bedste fund i Lidl

IMG_6671

1) Dansk rygeost. Mums. Den smager sk√łnt med lidt bresaola, honning, rosmarin og salte n√łdder.

IMG_6672

2) Der var de. De f√łrn√¶vnte √łkologiske kiwifrugter.

IMG_6674

3) √ėko √¶g. Jeg bruger jo flere hundrede √¶g om m√•neden, s√• der ryger altid lige to bakker i kurven. ūüėČ

IMG_6679

4) Dansk produceret √łkologisk saftevand. Jeg kan s√¶rligt anbefale denne her hyldeblomstsaft, hvis du skal lave hyldeblomstmousse i en kage. Den er nemlig lidt m√łrkere og mere intens i smagen end mange af de andre lysere udgaver man finder p√• hylderne rundt omkring.

IMG_6682

5) Jeg er bare vild med lynghonning. Og denne her er ingen undtagelse. Jeg har lige brugt den til fransk nougat i min konfektbog, som jeg har v√¶ret i gang med at lave. Og den tilf√łrer en¬†meget intens smag. Mmm…

IMG_6685

6) N√•r der skal v√¶re fest – s√• lad der v√¶re fest. Og jeg var glad for at finde √łkologisk p√•l√¶gschokolade p√• hylden – det bliver mine unger glade for s√łndag morgen. – Nok mest bare p√•l√¶gschokoladen og ikke s√• meget at den er √łkologisk – men det kan de altid l√¶re mere om, n√•r de bliver lidt √¶ldre ūüėČ

IMG_6692

7) Vi spiser ret mange rosiner herhjemme. Både på havregryn, i min bagning og bare som en snack i madpakken.

IMG_6694

8) Jeg kan godt huske, at der for et par √•r siden var et ekstra fokus p√•, at riskiks ikke var s√• sunde – trods alt. S√• nu f√•r mine drenge ikke l√¶ngere riskiks dagligt – som f√łr i tiden – men n√•r de f√•r, s√• er det den chokoladeovertrukne slags.

IMG_6698

9) Manitoba hvedemel. Juhuuu. Manitoba er en melsort, der har et meget h√łjt gluten indhold og derfor en rigtig god h√¶veevne. (Og jeg er ikke gluten-forskr√¶kket!) Man f√•r det l√¶kreste br√łd med manitoba, hvis man blander det med almindeligt √ėlandshvedemel. Jeg skal nok komme med en opskrift. Gl√¶d jer.

IMG_6695

10) Luksus i indk√łbskurven. Jeg er helt klart den stereotype nordsj√¶llandske husmor, der har champagne p√• k√łl. Skyldig! Og jeg elsker det. (So shoot me ūüėČ ) Men jeg har ikke r√•d til meget dyr champagne i hverdagen – dog ikke – s√• blev glad for at finde champagne p√• tilbud til 99 kr pr. flaske. (Hvor mange, der r√łg i kurven, det snakker vi ikke om…haha)

G√łr som sm√• 200.000 andre danskere og f√łlg Lidl p√• deres¬†Facebook-side¬†her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

F√łlg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BR√ėDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og s√łster – og s√• elsker jeg virkelig kanelsnegle. Alts√• af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet p√• Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda v√¶ret tv-v√¶rt i et par √•r, og er i dag ogs√• fast kagedame i k√łkkenet p√• Go‚Äômorgen Danmark.¬†
 
Jeg er super √•ben, k√¶rlig og f√łlsom. En slags struktureret √¶stetiker, der er ret ligeglad med nullerm√¶nd i hj√łrnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og s√• er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig d√•rlig vinder‚Ķeller noget i den dur. Det v√¶rste jeg ved er illoyalitet og t√łrbagte kager. Og n√•rh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre b√łrn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forst√•r. Men det er noget med salg og apps – og noget med at v√¶re ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og s√• er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er ogs√• far til min yngste s√łn.¬†
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop