Guide: 10 bedste fra Lidl


Shoppingoplevelsen er SPONSORERET af Lidl 🙂

– se mine 10 bedste fund i Lidl lidt længere nede på siden… men først – så tag lige i mod et godt råd, ik!

Glem alt om skrigende unger og rutineindkøb

Vi kender det vel allesammen. (?) Den dér situation hvor indkøbsvognen er fyldt om med et par lidt for store unger, der plager efter skumfiduser, appelsinjuice, Anders And blade etc – hvad end de ser på deres vej rundt i supermarkedet fra vognsiden. Som mor svarer man rutinemæssigt nej, – nej, – nej og nej lille skat – det må du ikke få… Indtil én af ungerne stikker i et hyl og så har vi balladen. Så går man rundt der – med et beklagende blik i øjnene – mellem andet godtfolk og fylder vognen med alle rutineindkøbene. Man slukker bare for kontakten og så er der tale om ren overlevelse. Nedtælling til man igen sidder i bilen – så må ungerne for så vidt godt skrige. Nu skal man bare hjem, og det kan kun gå for langsomt. Please tell me, I’m not the only one 😉

Men hey – mødre! Det er synd for oplevelsen. Det er synd for jer selv og for alle de spændende erfaringer man kan gøre sig, når man handler ind – hvis man har tid og ro til fordybelse. Så jeg testede min egen tese – at dagligvareindkøb godt kan være andet end overlevelse og rutine. Det kan faktisk godt være en rigtig hyggelig oplevelse, og en lille break i en travl hverdag, hvor der ellers ikke er så meget mor-tid!

Mine dagligvareindkøb skal være Mor-tid!

Så jeg gjorde det helt omvendt. Normalt handler jeg ind – der hvor alle andre også gør – om eftermiddagen, på vej hjem fra job, lige inden spisetid og med to-tre trætte unger med på slæb. Denne gang handlede jeg ind – alene – lørdag morgen kl 8.00 mens ungerne så morgenfjernsyn og Micky lå derhjemme og så Formel1 med Luca. Så det vil sige, at der var styr på familien. Så startede jeg bilen, satte høj musik på (og sang med, – for det gør man jo, når man er alene i bilen, ik?), og så tog jeg på indkøb.

Det særlige, ved at gøre det på denne her måde, var, at jeg rent faktisk fik tid til at gå på opdagelse i butikken. Jeg fik tid til at dufte, sanse, mærke og nyde købsoplevelsen. Uanset hvor du gør dine indkøb – Lidl eller ej – så prøv det lige. Jeg vidste, at skulle have frugt med hjem – så i stedet for bare at komme æbler og bananer i indkøbskurven, som jeg plejer, ja så fik jeg tid og ro til at opdage, at der rent faktisk var noget så sjældent (for det ser man ik ofte) som økologiske kiwifrugter på hylden. Og i stedet for bare at fylde vognen med almindeligt hvedemel, som jeg plejer, så opdagede jeg, at der stod Manitoba hvedemel i mellem de andre melsorter. Begge varer er på min top 10, og røg direkte i kurven.

Så sagt helt enkelt – når du har tid og ro så lad blikket vandre rundt på hylderne, duft til den friske frugt og find alle de særlige specialiteter i butikken. Du vil blive så overrasket over hvor mange lækre ting, du finder, – som du ikke anede stod der. Jeg tænker at I er med?

Når jeg fylder indkøbskurven går jeg op i følgende

  1. at handle så mange økologiske varer som muligt
  2. at handle så mange dansk producerede varer som muligt
  3. at træffe sunde valg og fylde vognen med nærende varer
  4. at fylde noget luksus i kurven – (der skal jo lidt “glimmer” på hverdagen!)
  5. at undgå for mange impulskøb – træffe kvalificerede valg, der stemmer overens med vores forbrug som familie

Hermed mine 10 bedste fund i Lidl

IMG_6671

1) Dansk rygeost. Mums. Den smager skønt med lidt bresaola, honning, rosmarin og salte nødder.

IMG_6672

2) Der var de. De førnævnte økologiske kiwifrugter.

IMG_6674

3) Øko æg. Jeg bruger jo flere hundrede æg om måneden, så der ryger altid lige to bakker i kurven. 😉

IMG_6679

4) Dansk produceret økologisk saftevand. Jeg kan særligt anbefale denne her hyldeblomstsaft, hvis du skal lave hyldeblomstmousse i en kage. Den er nemlig lidt mørkere og mere intens i smagen end mange af de andre lysere udgaver man finder på hylderne rundt omkring.

IMG_6682

5) Jeg er bare vild med lynghonning. Og denne her er ingen undtagelse. Jeg har lige brugt den til fransk nougat i min konfektbog, som jeg har været i gang med at lave. Og den tilfører en meget intens smag. Mmm…

IMG_6685

6) Når der skal være fest – så lad der være fest. Og jeg var glad for at finde økologisk pålægschokolade på hylden – det bliver mine unger glade for søndag morgen. – Nok mest bare pålægschokoladen og ikke så meget at den er økologisk – men det kan de altid lære mere om, når de bliver lidt ældre 😉

IMG_6692

7) Vi spiser ret mange rosiner herhjemme. Både på havregryn, i min bagning og bare som en snack i madpakken.

IMG_6694

8) Jeg kan godt huske, at der for et par år siden var et ekstra fokus på, at riskiks ikke var så sunde – trods alt. Så nu får mine drenge ikke længere riskiks dagligt – som før i tiden – men når de får, så er det den chokoladeovertrukne slags.

IMG_6698

9) Manitoba hvedemel. Juhuuu. Manitoba er en melsort, der har et meget højt gluten indhold og derfor en rigtig god hæveevne. (Og jeg er ikke gluten-forskrækket!) Man får det lækreste brød med manitoba, hvis man blander det med almindeligt Ølandshvedemel. Jeg skal nok komme med en opskrift. Glæd jer.

IMG_6695

10) Luksus i indkøbskurven. Jeg er helt klart den stereotype nordsjællandske husmor, der har champagne på køl. Skyldig! Og jeg elsker det. (So shoot me 😉 ) Men jeg har ikke råd til meget dyr champagne i hverdagen – dog ikke – så blev glad for at finde champagne på tilbud til 99 kr pr. flaske. (Hvor mange, der røg i kurven, det snakker vi ikke om…haha)

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN