“Sagde du lige glimmermaling?!” spurgte hun…

Reklame for Primacol

“Sagde du lige glimmermaling?!!!!” Sådan var der én, der straks skrev til mig på min instagram, da jeg den anden dag nonchalant sagde, at jeg da lige ville male min entré med glimmermaling. Jeg kunne næsten “læse mig til” begejstringen i hendes stemme. Og næste spørgsmål kom ligeså hurtigt derefter: “Hvor kan man købe det?”

Jeg synes faktisk også selv, at det lød ret cool. Altså det dér Primacol glimmermaling, da jeg første gang hørte om det. Jeg anede dog ikke, om det overhovedet ville blive cool på daværende tidspunkt, men jeg havde hørt om det, og længere var den ikke. Noget i mit hjem – anything – skulle overmales med glimmermaling.

Micky kom egentlig ikke rigtig med på råd. Eller, hvis du spørger ham, vil han nok sige, at jeg faktisk spurgte ham, om han var ok med, at jeg liiiige ville male entréen med en omgang glimmer, og at han til det spørgsmål svarede ja. Men Ladies… I véd jo godt, at jeg allerede på daværende tidspunkt havde besluttet mig. Han skulle bare lige have lov at føle, at en del af magten stadig lå i hans hænder. Ja ja, tænk hvad I vil, jeg véd, at jeg ikke er ene om den slags små udspekulerede planer. Hvis han havde sagt nej, så havde jeg jo bare fundet en måde at få min vilje…no matter what. Fordi glimmermaling er sgu da for godt til at være sandt!

Når først at glimmeret er rørt ud i malingen er malingen helt sin oprindelige farve igen.
Det sølvfarvede glimmer gør ikke malingen grå.

At det så endte med at blive både entréen og en væg i drengenes værelse, der fik en omgang glimmer, havde jeg ikke først tænkt. Og det havde Micky heller ikke samtykket til. Men nu hvor jeg var i gang, så hvorfor ikke give den gas?  Og drengene var med ombord, for de synes at den grå glimmermaling ligner noget fra en Star Wars film (de har faktisk ret, agtigt!)

Egentlig havde jeg først tænkt, at det måske bare lige skulle være en enkelt diskret væg i soveværelset – men… I véd, en idé popper op på lystavlen, og så er det sådan lidt point of no return.

Det er sindssygt svært at vise jer resultatet, fordi at hvide vægge er totalt svære at fotografere. Men, jeg har førsøgt at lægge et par videos ind i indlægget nederst, fra min instastory – så håber jeg at I kan se det.

glimmermalingxprimacolxannemettexvossx26

glimmermalingxprimacolxannemettexvossx19

glimmermalingxprimacolxannemettexvossx20Her kan I se effekten i malingen. Den er fin og ret elegant. Kan I ane, at det kun er nederste del af væggen der glimter?

Hvorfor male glimmermaling i entréen – og hvorfor kun den nederste del?

Hele formålet med at male entréen var, at de nederste 150 cm af væggen hele vejen rundt helst skal kunne vaskes. Og den maling, der var på væggene fra start – altså den, som var der, da vi flyttede ind – var meget mat og bestemt ikke nem at rengøre. Og med tre drenge, der hele tiden slæber venner med hjem fra skole, slår om sig med lyssværd og skoletasker, og stiller sig op ad væggen med beskidt fodboldtøj…ja, så ender væggene i entréen med at være ret beskidte, ret hurtigt. Og i stedet for at gøre vores hjem til en udstilling, hvor børnene ikke kan være børn, så vil jeg hellere “indrette os” på en måde, der tillader deres færden. Ergo; vægmalingen skal være nem at rengøre. Og måtte egentlig også gerne være en mørkere nuance, eller camouflere snavs på én eller anden måde (det er her glimmer kommer ind i billedet).

Der står tydeligt på Primacol glimmermalingbøtterne at malingen er nem er rengøre og kan tåle at blive vasket. Og glimmeret fjerner i den grad fokus fra ujævnheder i væggen og snavs, der måtte sætte sig i overfladen, fordi det jo glimter. Det er da smart!

Og nu hvor malingen er på væggen kan jeg fortælle lidt bonusinfo, som jeg positivt har erfaret:

1) Primacol glimmermaling var meget nem at påføre. Og virkelig drøj i brug. Den lægger sig jævnt og glimmeret er jævnt fordelt.

2) glimmeret sidder fast i malingen og drysser ikke af/smitter af, når man rører ved væggen.

3) malingen ER nem at vaske af. Kluden hænger ikke fast i malingen/glimmeret i overfladen, fordi glimmeret er så finkornet, at malingen er helt glat og jævn på overfladen.

4) glimmereffekten er så underspillet at Micky er vild med det. Det er på ingen måde som at bo i et cirkustelt. Det ser totalt raffineret og elegant ud, og man tror faktisk på, at det er en voksen person, der har valgt malingen og ikke (som jeg måske frygtede) et barn, der havde været i gang.

5) påfør et meget tyndt lag først, og lad det tørre. Påfør dernæst et eller to lidt tykkere lag, så får du det flotteste resultat.

Her kan du se det store Primacol katalog med alle mulige forskellige dekorative effektmalinger. (Der er både glimmer-, beton- og mange andre fine typer maling)

glimmermalingxprimacolxannemettexvossx24

glimmermalingxprimacolxannemettexvossx23

Du skal vælge glimmermaling, hvis…

– du har lyst til et sjovt og meget underspillet kreativt spark i boligindretningen.

– du har lyst til at camouflere ujævnheder eller lign på væggens overflade.

– du har børn! De er VILDE med det. Det er virkelig sjovt og fantasifuldt med glimmer på væggen.

– du gerne vil skabe en effekt på væggen, som jeg, hvor du arbejder med samme farve men i to forskellige effekter – f.eks. Mat maling/blank maling eller mat maling/glimmermaling. Forskellen mellem de to typer effekt kan give en meget enkel og fin markering på væggen (som vores hvide glimmermaling i entréen, der markerer de nederste 150 cm)

Her kan du købe glimmermaling!

Du kan købe glimmermaling lige her: hos primacol.dk, hvor du får oplyst en komplet forhandlerliste 🙂 Så er det bare om at rulle ærmerne op, hive malertapen frem og se at komme i gang.

Den hvide maling jeg har brugt hedder “Let’s shine Singapur” og den grå hedder “Let’s shine Hong Kong”.

Rigtig god malelyst…

Se det endelige resultat ved at trykke play på videoen herunder 🙂

6 reaktioner

  1. Hej Annemette 😊 hvor mange liter maling brugte du til vægen på drengenes værelse? 😊 & det ser super Nice ud 🙌🏻😊 – rigtig god dag

  2. Hej Annemette. Jeg står lidt i samme situation og vil gerne male mine entre med glimmermaling, men jeg er i tvivl om jeg skal male hele væggen, eller kun den nederste del som dig. Forestiller du dig at det alligevel bliver “for meget”, hvis det er hele væggen, der er malet? Vh Janni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN