Fyldig chokoladetærte

Foto: for Edith & Ella

Denne opskrift er udviklet særligt for ét af mine yndlings tøj-brands, Edith & Ella, i forbindelse med min medvirken i et interview til deres nyhedsbrev, som udkommer d. 20. september 2015. Jeg blev selv vanvittigt begejstret over smagen, da tærten var bagt og jeg fik mulighed for at smage på den – jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville være SÅ vild med den – men dét er jeg!

Fyldig chokoladetærte med bær

12 pers
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time 15 min
bagetid: ca. 25 min.

Mandelbund
125 g koldt smør
150 g fint mandelmel
150 g hvedemel
75 g flormelis
et nip fint salt
1 æg, str M

Chokoladefyld
4 æg, str M
85 g lyst rørsukker
100 g smør
150 g god mørk chokolade 70%
50 g mandler

Chokoladeganache
150 g god mørk chokolade 70%
1,5 dl piskefløde
1 spsk honning

I øvrigt
250 g friske bær
1 tsk usaltede pistacienødder
Creme fraiche

Mandelbund: Smuldr det kolde smør med mandelmel, hvedemel, flormelis og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 30 min. Tænd for ovnen på 190 grader varmluft.

Chokoladefyld: Pisk æg og rørsukker hvidt og luftigt. Smelt smør sammen med chokoladen i en tykbundet gryde ved lav varme til en jævn masse. Hak mandlerne groft. Vend forsigtigt chokoladesmørret og mandlerne i æggesnapsen. Sæt til side og forbered tærtebunden.

Tag dejen til mandelbunden ud af køleskabet. Rul dejen ud i et tyndt lag mel på en ren bordplade. Rul dejen op på kagerullen og placer den i en tærteform med løs bund (diameter ca. 23 cm). Tryk godt fast og tryk overskydende dej af langs kanten.

Fyld tærtebunden med chokoladefyldet og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca 25 min. til chokolademassen har sat sig og føles fast i det. Lad tærten køle af inden den befries fra formen og placeres på et fad.

Chokoladeganache: Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde og honning op til lige under kogepunktet til hæld den over den hakkede chokolade, vent et minuts tid og rør så forsigtigt ganachen blank med en dejskraber. Fordel ganachen henover kagens top i et jævnt lag. Lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur i en times tid.

Dekorer med friske bær og et drys finthakkede usaltede pistacienødder. Serveres med kold creme fraiche.
Herunder får I lige et indblik i, hvordan sådan en dag med fotoshoot forløber – og hvor hyggeligt vi havde det 🙂

_F3A9734

_F3A9671

_F3A9653

_F3A9339

_F3A9191

_F3A9158

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN