Extensions, – og hvad nu? Stylingtips til hverdag og fest

Reklame for ZENZ Organic Hairdressing

Hvad stopper dig, egentlig?

Først; inden vi går i gang med stylingtips mm.,  så lad mig lige spørge dig: “hvorfor går du ikke allerede hos en økologisk frisør?” 

Okay, måske gør du, men til jer, der ikke gør; “Hvorfor egentlig ikke?” Vælger du ikke økologiske frugter fremfor sprøjtede, hvis du kan? Jeg siger det bare…du KAN faktisk godt skifte til en økologisk frisør, – det er bare at booke en tid. Du véd jo nok, at jeg selv er på en slags mission om at leve et mere bæredygtigt og grønt/økologisk liv. Mit samarbejde med ZENZ er bare ét skridt i den retning, og helt ærligt, – et meget nemt skridt at tage. 

I har helt sikkert opdaget, at mit hår blev ‘klippet længere’ sidst jeg var forbi min frisør, ZENZ. Denne gang var jeg i stolen i den afdeling, der ligger i Kgs. lyngby, hvilket er nemt for mig, da det er tæt på mit hjem. Men ZENZ har altså 9 afdelinger i alt, – allesammen i hovedstedsområdet – men fortvivl ikke, hvis du ikke lige bor i nærheden. Man kan nemlig finde en guide til andre certificerede økologiske frisører rundt om i landet på groensalon.dk, og du kan købe alle ZENZ økologiske og svanemærkede produkter på deres helt ny-designede webshop.

I den tid jeg har været ambassadør for ZENZ har jeg både fået lavet både lyse striber, balayage med mørk bund og lyse ender, farvet håret pink og nu er jeg gået tilbage til lyst hår – nu med lange ekstensions. At gå til en økologisk frisør er nemlig ikke en begrænsning af muligheder. For mig har det kun været en overraskende positiv oplevelse at skifte fra en ‘almindelig’ frisør til ZENZ, og jeg har kunne få alle mine styling-drømme opfyldt. Det føles bare bedre på samvittigheden, at vælge en frisør, der gør SÅ meget for at arbejde med fokus på økologi, bæredygtighed og allergivenlige alternativer. Og mit hår og min hovedbund har det langt bedre, end det har haft det i mange år. 

extensions øko zenz forfra Annemette

extensions øko zenz bagfra

En noget større opgave

Jeg er vild med det lange hår! Og hvis du selv drømmer om at forlænge lokkerne med extensions af bedste kvalitet, så læs med her. Jeg synes, det er super flot, og det blander sig efterhånden godt sammen med mit eget, så jeg føler bestemt ikke at man kan se, at det er tale om extensions. Det tog lige et par dage, før håret sådan rigtig havde blandet sig med mit eget. Det er svært at forklare, hvordan det skal forståes, men simpelthen noget med at hårstråene ligesom lægger sig pænere om hinanden. Så nu, efter et par uger, føles håret som mit eget, og det synes også meget naturligt. 

Men, jeg indrømmer gerne blankt, at det har vist sig at være en noget større opgave, end jeg lige huskede det, at have langt hår. Nu havde jeg jo lige vænnet mig til pagehår, og det var så nemt bare at hoppe ud af badet, lade det lufttørre og så lige glatte lokkerne og smide lidt hårpudder i bunden og styling paste i spidserne, og så var jeg klar. 

Så nemt er det ikke helt nu. De her ekstensions kræver lidt mere grundig hårvask, når det er, og jeg skal også tørre håret grundigt, inden jeg bevæger mig ud af døren. Derudover synes jeg det er smukkest, når jeg lige glatter håret og giver det nogle krøller. Men når alt det er på plads, så synes jeg simpelthen også det er SUPER smukt! Jeg bruger stadigvæk lidt hårpudder i bunden for at give fylde, og jeg kommer gerne både styling paste og hårspray i de lange lokker. 

extensions øko zenz Annemette voss

Extensions og styling

Den form for extensions jeg har fået klistres fast til håret med tape. Helt konkret foregår det sådan, at frisøren tager nogle små hårlokker (af dit eget hår) hvorpå hun så taper det nye hår fast på over- og underside af hårlokken. Det gør, at man simpelthen ikke kan mærke hvor de enkelte ekstensions er fæstnet, når man glider en hånd nedover håret… og visuelt kan man heller ikke se det, fordi tapen ligger fladt og helt tæt på hovedbunden. Det er klart det mest naturlige look jeg selv har set. 

Naturligvis kan man tydeligt mærke de små tapestykker, når man reder håret igennem med fingerspidserne, og jeg synes heller ikke jeg helt kan camouflere de små tape-stykker, hvis jeg vil sætte håret helt op på toppen af hovedet i en høj hestehale – så det undgår jeg. Man kan sikker sagtens, men så skal jeg lige have en hjælpende hånd. 

Men så længe jeg lader håret hænge løst, eller styler det på måder, hvor håret er samlet lavt i nakken, er det helt perfekt! Så ser det bare alletiders ud. Og jeg kan ikke mærke det på nogen måde. 

Nu står julen jo for døren og julefrokosterne kalder. Jeg forestiller mig, at alle kvinder kender det – december er bare en måned, hvor man virkelig kan give den gas med glimmer og fuld krigsmaling…men, jeg kan selv godt lide, at det ikke tager al for lang tid at style min makeup og mit hår – det har jeg egentlig aldrig rigtig gidet at bruge al for megen tid på, – så en fletning eller en hestehale eller knold er lige mig. Jeg synes en bred og rodet fletning i den ene siden ned over skulderen er rigtig flot, og det har jeg ikke haft mulighed for at lave i flere år – jeg kan blive helt glad, når jeg står og fletter mit hår nu, for dét har jeg virkelig savnet. 

Jeg er også helt vild med bare at samle håret bag øret med et par klemmer – enten i den ene side, eller i begge. Det fungerer rigtigt godt, nu hvor jeg har fået muligheden for at lade håret hænge og lave nogle store, bløde slangekrøller. Jeg er faktisk helt vild med at moden indenfor hårpynt nærmest er eksploderet, og man kan få så mange sjove hårbøjler, hårspænder, hårelastikker, klemmer etc. Det gør det jo mega nemt lige at stramme håret sammen med en elastisk fyldt med perler, og alligevel ser det festligt og elegant ud.

extensions øko zenz i knold

extensions øko zenz i hestehale

extensions øko zenz med spænder

Pleje af mine extensions

Det kræver, som sagt, lidt ekstra at pleje sådan nogle lange extension. ZENZ egne hårprodukter er naturligvis godkendt til håret, og ødelægger på ingen måde tapen. Så jeg kan stadig benytte mine favoritprodukter i form af både hårpudder (for volumen) og hairspray (for hold). Jeg vasker håret ca hver 3-4. dag med ZENZ Shampoo, hvor jeg gør mig umage med at komme godt ind i bunden – og jeg bruger ligeledes balsam hvergang.

Jeg vil i øvrigt lige give et kæmpe stout-out til min selvopvarmende varmehætte til hjemmebrug, som helt konkret er en slags termohætte til håret (ja, lidt som sådan én mad sætter på en te-kande – bare lidt mere avanceret). Hætten er genial at bruge, når man bruger hårkur, da den booster effekten af hårkuren/eller hennafarving ved at tilføre varme til behandlingen – helt uden brug af elektricitet. Det er et yderst miljøvenligt valg med en stor effekt, og den kan bruges igen og igen. Jeg er SÅ glad for min, da hårkur til hjemmebrug aldrig før har været så effektiv, som efter jeg er begyndt at bruge denne her varmehætte. I kan jo bruge informationen til hvad I vil, men jeg vil virkelig slå et slag for den, og jeg synes den er et genialt supplement til ens ugentlige hårpleje.

extensions øko zenz Annemette voss 3

Jeg elsker simpelthen de lange lokker…

 

6 reaktioner

  1. Hej Annemette. Det ser virkelig smukt ud til dig og det klæder dig med længere hår, selvom jeg også syntes om det lidt kortere, så du kan bære begge dele.
    Og man kan virkelig ikke se det ikke er dit eget hår.
    Jeg kunne også tænke mig længere hår, men kan ikke med tanken at det er en andens hår man sætter på, men godt for dem der kan.
    God jul til dig og din familie, glæder mig til at læse med på din blog også næste år.

  2. Annemette du skulle prøve flettemetoden, det er bare så nemt, holder længe, og så kan du bruge alle de hårprodukter i som du har lyst til, i modsætning til tapemetoden. Prøv det 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN