Jeg lurer på, om ik’ det bliver dritkul…

Foto: Dyreparken

Reklame for Dyreparken

Jeg tænker, at en tur til Norges land må kunne gøre tricket. Altså sætte det dér uforglemmelige brede smil på mine ungers læber, der får mig til at føle mig som den bedste mor, nogensinde. Og jajadada, jeg véd da godt, at hverdagen er vigtigere og alt det dér kloge man kan argumentere – men jeg går nu stadig utroligt meget op i, at mine børn skal have nogle fede ferieoplevelser, som de aldrig glemmer.

penzinghof-hotel-ostrig-annemette-voss8

penzinghof-hotel-ostrig-annemette-voss20

663 hektarer og fri leg i Dyreparken – genialt!

Vi rejser til Norge i sommerferien – ja, man behøver faktisk ikke tage længere væk for at få sig en fantastisk oplevelse og nærhed med familien (men det vidste I naturligvis godt, fordi jeg har jo de dejligste læsere, der altid er mega gode til at smide gode og simple familierejsetips i min retning…)  Nå men, denne gang er det altså lige min tur til at komme med et par gode tips til jer.

I véd måske, at min bedste veninde Anne-Irene er norsk, og at jeg faktisk også blev ‘kendt’ for min første mesterværkskage i bagedysten tilbage i 2013 var en Norsk-Dansk venskabskage… Hvis I ikke vidste det, ja, så véd I det nu – og således klar til Trivial Pursuit, når det spørgsmål en dag rammer. Det jeg mener, er blot, at jeg har en dyb kærlighed til Norge og dets folk. Jeg elsker det land.

Norge eller Nepal…det’ jo “same same”

Det betyder meget for mig, at vi kan få nogle oplevelser sammen som familie, – det véd I i hvert fald, at jeg lægger vægt på, – og jeg sætter stor pris på, når det ikke kræver alverden at rejse og opleve nyt sammen. Norge er jo ikke så langt væk, og alligevel er det langt nok væk til, at man virkelig mærker, at men er rejst til udlandet. Børnene synes også det lyder fedt, – og for dem betyder det altså ikke noget, om vi har planlagt en tur til Norge eller Nepal. For dem er det lige eksotisk. For os, som forældre, er det bare meget nemmere ‘kun’ at rejse en smuttur nordpå.

Vi sætter os på en fly i slutningen af Juli med retning mod Kjevik, der ligger ved Norges sydspids i nærheden af Kristianssand. Vi skal tilbringe et par dage i Dyreparken (som altså på ingen måde er at sammenligne med Dyrehaven nord for København). Dyreparken i Norge er en ret stor, kan man vist roligt sige, forlystelses- og naturpark, der holder åbent hele året og som dækker 663 hektarer, bestående af flere universbaserede parkområder (herunder Kardemomme by og Hakkebakkeskoven – hyggeligt ik?). Parken har mere end 50 år på bagen.

dyreparken8Foto: Dyreparken

dyreparken7Foto: Dyreparken

dyreparken10Foto: Dyreparken

dyreparken2Foto: Dyreparken

They got from their mama

Vi glæder os bare rigtigt meget, og børnene er helt klar – altså I véd, på den dér HELT KLAR-måde, hvor de hopper lidt op og ned ved tanken om alt det sjove, vi skal opleve. Særligt ser de frem til badelandet med vandrutschebaner, – det er bare som om, at jeg har produceret 3 vandhunde på stribe. Det kan bare ikke blive vildt eller hurtigt nok. Jeg véd ikke lige hvordan det er opstået, – men jeg tænker, at de har arvet nogle gener fra deres mor, der helst vil have “jo vildere, jo bedre”.

Jeg har sat Micky til det tekniske – så han har hentet dyreparkens app, der giver os alle de informationer vi skal bruge for bare at kunne læne os tilbage, hygge, slappe af og nyde vores oplevelse 100%.

dyreparken12Foto: Dyreparken

Tirsdag, når vi ankommer starter vi i Kardemomme by, hvor politimesteren byder velkommen. Senere skal vi møde sørøvere i Kaptajn Sabeltands verden og om eftermiddagen tager vi til ‘Afrika’ og ser på geparder. Nogle af de andre aktiviteter, som vi har i tankerne kan lige nævnes i flæng: Julius jungleløype (en slags forhindringsbane for børn), Klatrefjellet (ungerne elsker at klatre, særligt min mellemste søn, der går til parkour), Nilen, JungleBob og særligt Dyrenes verden forestiller jeg mig vil være virkelig godt til Luca, der med sine 3 år er totalt interesseret i alt, der har med dyr at gøre… særligt farlige dyr, der brøler! Jeg kan godt allerede nu garantere, at vi ender med, at kufferten på hjemrejsen er fyldt op med bamser af brølende dyr.

dyreparken13Foto: Dyreparken

dyreparken4Foto: Dyreparken

dyreparken9Foto: Dyreparken

I kan nok godt regne ud, at med tre drenge i baggagen, der skal underholdes – ja, så lyder det som et ret sejt program.

 

 

En reaktion

  1. Så gøy. En trenger ikke å reise langt vekk for å få en fin ferie og opplevelse. Det viktigste er jo at en gjør noe man har lyst å gjøre som også barna synes er gøy. Jeg har vært i dyreparken en gang og da var jeg 4 år. Jeg og min kjæreste tar noen dager i København i år. Jeg liker godt Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN