Derfor er dit liv bare grimmere. Ganske enkelt.

Nogle gange så kan jeg sidde og falde helt i svimer over hvor fedt og hvor skønt et liv andre mennesker lever. Så smukt altså! Det er som om, at alt hvad de foretager sig er set igennem et lyserødt filter med perfekt tilpasset underlægningsmusik. Men naturligvis er jeg godt klar over, hvad det kræver at opretholde sådan en facade – og jeg véd da heldigvis også at det smukke liv ikke er hele sandheden.

Men ved mine børn også det? Er de livserfarne nok til at forstå hele puslespillet? Næste generation, der kommer efter os – er de klar over forskellen på det smukke liv, der udspiller sig – poleret, filtreret, facetteret og beskåret – på de sociale medier…og så den virkelige verden? Jeg aner det ikke. Men jeg frygter at mine drenge skal vokse op i en verden, hvor de tror at alle smukke piger har perfekte store, struttende læber og evig solkysset hud, – at ferierminder udelukkende består af smukke cocktails, solnedgange og bikinibroer (dét udtryk – I God damn hate it!), – at familietid betyder perfekt anrettede friskbagte vafler, der omhyggeligt er strøet med florsukker og blåbær…osv osv – jeg kunne blive ved. Jeg er så bange for, at vi allesammen langsomt mister evnen til at sigte skidt fra kanel – for nu at blive i mit eget univers 😉

Og netop derfor er dit liv (som mit) så meget grimmere – end de andres. Eller i hvert fald hvis du, som jeg, bruger maaaaange timer på at sidde og forelske dig i det ene smukke billede efter det andet på nettet og sociale medier, – forundret over hvordan det lykkedes dem at se så fantastiske ud hele tiden… Men hvad er det så jeg siger? Må man ikke lægge pæne, smukke redigerede billeder op? JO DA! Jeg elsker det jo. Det svarer til at jeg går ned og køber et magasin – så forventer jeg da også at modellerne er smukke, at billederne er redigerede og at det kun er de bedste af de bedste artikler, der er valgt ud, som jeg skal bruge min tid på. Jeg vil da have kvalitet – og kvaliteten går bestemt også ud på, at skabe nogle drømme for mit vedkommende.

Men når man f.eks. lægger et billede ud på sin instagram eller skriver et blogpost med betalt indhold – så skal der stå enten “sponsoreret, annonce eller samarbejde” for at beskytte læseren, så man sikrer sig, at ingen bliver narret til at købe noget eller synes specielt godt om noget uden de kender de skumle bagtanker…haha. Men her må jeg råbe vagt i geværet – for hvis det er nødvendigt at sikre sig mod skjult reklame, så snart der er økonomiske interesser involveret – jamen hvorfor er det så ikke mindst lige så vigtigt at sikre sig i mod en kunstig fremstillen af livet, så snart der er kraftige psykologiske påvirkninger på spil? Forstår I hvad jeg mener?

Hvis jeg skal skrive “sponsoreret”, fordi jeg lægger et billede op af en parfume jeg har fået – for at passe på dig, kære læser – burde jeg måske også skrive “filtreret”, når jeg lægger et billede op af mig selv søndag morgen, hvor jeg stik i mod al sandhed, ser pisse-godt ud pga. diverse redigeringteknikker på telefonen. Eller hvad?

Jeg elsker at bladre igennem smukke billeder på instagram. Og jeg følger med stor glæde typer som både Pernille Teisbæk, Maja Vase og Frederikke Wærens, der har gjort det til deres levevej at være dygtige æstetiskere, der viser os de smukkeste sider af livet. Men ladies, – det er nu også meget rart at følge med ovre hos geocomedy, andershemmingsen (simpelthen dagens gode grin, hver dag!!! HVER DAG!) eller selv sådan én som Kristine Sloth (ja, ja, – jeg kan sagtens få noget ud af en 18-årigs bekendelser 😉 ), fordi det er en balance, ik!

Jeg véd f.eks. hvor lang tid det tager at lave et flot kagebillede. Det er altså ikke sådan liiiiiige noget man gør, hvis det skal se rigtig godt ud. Først skal kagen jo bages – og helst ret pænt. Derefter skal der styles – det betyder at der skal findes bordplade, tapet, bakke, tallerkener, skeer, knive, servietter eller lign frem, som kagen kan fotograferes på og med – for at få den helt rette lyssætning, farve og stemning. Så skal der sætte lys. Det tager også lang tid. Dagslys er bare bedst, men det kan være svært i disse mørke tider. Derefter skal der styles mere – det vil sige at kagen skal anrettes, skæres, brækkes, brydes, spises etc – alt sammen for at give jer den rette idé om hvordan den her kage nu er. Og når alt det så er på plads, og billedet er taget – så skal der redigeres. Der skal beskæres, justeres, toneres, filtreres og SÅ VIDERE!!!! Jeg bliver helt træt. Men kan I se det? DERFOR er jeres kager ikke altid helt så smukke, som dem I ser i feedet.

Så det jeg siger er, at vi skal huske at se godt efter. Jeg tror nemlig at vores higen efter alt der er smukt, kan bide os selv i rumpetten en dag. Lad os nyde det søde med det sure – eller noget i dén retning. Mine børn skal i hvert fald ikke tro, at verden udelukkende ser perfekt ud. Så når de en dag selv begiver sig ud i det sociale medie univers, så vil jeg opfordre dem til at følge en bred vifte af forskellige personer og sites, så de på den måde kan få et mere helstøbt billede af den verden, som vi alle sammen deler.

6 reaktioner

  1. For pokker Annemette, det er jo netop DERFOR jeg er så vil med dig ? Du skriver mine tanker og jeg er cold med ærligheden ❤ synes både du og Ditte og mange andre hardcore blogdamer/IG’er er gode til at nuancere indholdet ❤ i love it

  2. Virkelig godt indlæg – ærlige gode tanker til os som netop beundrer dine altid smukke kager og tænker “hvordan gør hun” Godt at vide som en ekskæreste engang sagde Ikke alt der glimter er guld.

  3. Hørt? ?Det er SÅ fedt det du skriver! Der er mange glansbilleder rundt omkring. Stik fingeren i jorden og husk på, at ikke alle er perfekte uansent om man er kendt eller ej ❤
    Dejligt med et super ærligt blogindlæg! Det er så sjældent, at nogle vil indrømme, at livet ikke altid er en dans på roser ? Jeg læser din blog fremover ? ?

  4. Vil også lige sige at jeg beundrer din ærlighed og er forundret over hvad der skrives og gøres på div. medier, må efterhånden unfollow div. profiler her og der og ikke følge bloggere mere dagligt, da det efterhånden kun drejer sig om at profilere sig selv og derved tjene penge ved enten at skrive bøger eller lave smykke kollektioner, her tænker jeg ikke på dig, men dem som oprindeligt er blevet kendt på et helt andet grundlag, nej jeg giderikke mere, det blir kun dem jeg kan identificere mig med, som jeg vil følge i fremtiden og så bruge den overskydende tid på mig selv om min familie, det tror jeg helt sikkert de vil sætte pris på.

    God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN