Chokolademousse uden husblas – serveret i små glas med friske bær

nem chokolademousse uden husblas

Drømmer du (ligesom mig) ofte om cremet og silkeblød chokolademousse. Så søg ikke længere. Her er svaret på dine drømme.

Reklame for Callebaut® Chokolade,
– og min bog Piece of cake.
Reklamelinks er markeret med*
Foto: Claudia Dons

Lad os lige snakke lidt om chokolademousse…

Vi kan vel godt blive enige om, at rigtig mange mennesker elsker chokolademousse, og det derfor også er en ualmindelig populær dessertspise, der gør sig godt som det endegyldige punktum for alverdens gæstemiddage? Ja, det kan vi godt blive enige om.

Men der er så stor forskel på, hvordan en chokolademousse smager, føles, og opleves i maven (nogle mousser ligger bare lidt tungt, ik?).

Denne opskrift har jeg med vilje udviklet, så den er ultra nem. Den er helt uden husblas, hvilket ikke kun gør den nem at lave, men også gør, at moussen forbliver cremet og fløjlsblød og på intet tidspunkt går hen og bliver gummiagtig at tygge i. En chokolademousse skal ikke tygges efter min mening, den skal nærmest bare smelte på tungen.

I denne opskrift er der kombineret Callebaut 33,6% lys chokolade med Callebaut 54,5% mørk chokolade, hvilket giver den perfekte afstemte smag af let karamelagtige noter blandet med det bitre fra den mørke chokolade.

Måske du også kunne fristes til at prøve min opskrift på hvid chokolademousse med lime og hindbærcoulis?

Bag-Live sammen med Club Kagekarma

Jeg bager denne mousse live på IG d 14. maj kl 14.30 på den profil, der hedder @sweetcakekarma. Se med og få alle de gode tips med på vejen.

Relevante links til denne opskrift:
Callebaut® Chokolade 54,5%, 811*
Callebaut® Chokolade 33,6%, 823*
Weck patentglas, str 26 cl

Nem chokolademousse uden husblas – toppet med friske bær

6 personer
sværhedsgrad: let

Chokolademousse
100 g lys chokolade, (Callebaut 823*)
100 g mørk chokolade (Callebaut 811*)
80 g pasteuriseret æggeblomme
100 g pasteuriseret æggehvide
70 g hvidt sukker
2,5 dl piskefløde

Tilbehør
Blandede friske bær
Flødeskum

Sådan laver du en virkelig nem og cremet chokolademousse:

Hak den lyse og den mørke chokolade groft og smelt begge dele i en skål over vandbad ved lav varme. Når chokoladen er smeltet, tager du skålen op af vandbadet og lader chokoladen køle af de par minutter, det tager at lave resten.

Pisk æggeblomme, æggehvide og hvidt sukker i en skål med en elpisker, til det er meget lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter ved fuld kraft.

Pisk piskefløden til blødt og luftigt flødeskum i en anden skål.

Vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggeblandingen til en ensartet chokolademasse.

Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen.

Hæld chokolademoussen på 6 rene glas og sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer, til moussen er mere fast i det. Du kan sagtens forberede denne dessert en dag i forvejen og blot lade chokolademoussen stå på køl, indtil den skal serveres.

Server chokolademoussen med friske bær og evt. lidt flødeskum.

Bemærk: Denne chokolademousse er lavet helt uden husblas. Den er derfor dejligt blød og cremet i konsistensen.

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof, – og fra bogen Piece of cake (Politikens Forlag, 2018). Find flere inspirerende opskrifter på annemettevoss.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop