Hvid chokolademousse med lime og hindbærcoulis

Reklamelinks er markeret *

Hvis du lige står og mangler den perfekte menu til veninderne i weekenden, så skal du ikke bruge mere tid på at søge rundt på Google. Her er løsningen.

Jeg har sammen med min søde kollega og veninde Karen-Elisabeth (I kender hende måske fra Maddysten på DR1), som har madbloggen gadtoft.dk, udviklet en let, feminin menu bestående af hovedret: en skøn steak salat med sennepsdressing og masser af grønt og dessert: en luftig hvid chokolademousse med syrligsød hindbærcoulis på toppen og en pistaciebund-surprise inde i midten!

Og så kan jeg da lige anbefale, hvis sulten er lidt større end det, at du bager dit eget brød til salaten – hvad med at prøve min opskrift på speltbrød med manitobahvede og surdej – lige her finder du en komplet guide til at komme i gang med din egen surdej.

Hvid chokolademousse – cremet hvid chokolademousse med ‘surprise’-pistaciebund i midten

4 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min.
bagetid: 17-18 min.

Pistacie-dacquoisebund
130 g æggehvider – stuetemperatur
90 g hvidt sukker
45 g pistacienødder, usaltede*
50 g hvedemel
40 g flormelis

Hvid chokolademousse
1 blad husblas
1 dl piskefløde
1 tsk øko vaniljepasta*
Limeskal fra øko 1 lime
120 g god hvid chokolade*
1 dl creme fraiche
2 dl piskefløde

Hindbærcoulis
2 blade husblas
200 g hindbær
100 g sukker
1/2 tsk øko vaniljepasta*
Saft fra 1 lime

Sådan laver du den bedste hvide chokolademousse:

Pistacie-dacquoisebund: Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk videre til en sej, blank marengs.

Hak pistacienødderne i en minihakker til de er finthakkede (minder om små risgryn). Sigt hvedemel og flormelis ned i marengsen og tilsæt de hakkede nødder. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej.

Fordel dejen i en rund springform (diameter ca. 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden. Glat overfladen jævnt ud.

Bag bunden ved 190 grader varmluft i 17-18 min. Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle helt af i formen. Når bunden er helt kølet af, kan du forsigtigt skære den fri fra formen med en lille skarp kniv og fjerne bagepapiret.

Udstik med en lille rund udstikker 8 bunde med en diameter på ca 4-5 cm. Du skal bruge 2 små runde bunde i hvert dessertglas. Bundene skal nemlig gemmes nede i den hvide chokolademousse.

Hvid chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min.

Varm 1 dl piskefløde op sammen med vaniljepasta og fintrevet limeskal til det er rygende varmt (det skal ikke koge) og tag gryden af varmen. Opløs den udblødte husblas direkte i den varme fløde.

Smelt chokoladen i vandbad og hæld lime-fløden gennem en sigte ned til den smeltede chokolade. Rør det godt sammen med en dejskraber. Tilsæt også creme fraichen.

Pisk de resterende 2 dl piskefløde til luftigt skum og vend det i chokoladen ad et par omgange til du har en luftig og let flydende mousse.

Fordel et par spiseksefulde af moussen i bunden på hvert dessertglas. Læg to stykker bund ned i hvert glas. Top op med hvid chokolademousse. Sæt glassene på køl, og lad moussen sætte sig. det tager en times tid.

Hindbærcoulis: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Kog hindbær, sukker, vanilje og limesaft op. Lad det småsimre et par minutter. Sigt hindbærlagen, så kernene fjernes. Tilsæt den udblødte husblas til den varme lage og rør det ud heri. Sæt lagen på køl i 20 min, til den er tyktflydende og læg dernæst, ganske forsigtigt, ved hjælp af en teske et passende lag hindbærcoulis ovenpå den hvide chokolademousse i hvert glas. Sæt glassene tilbage i køleskab til coulisen har sat sig.

Server med et stykke lime.

Dagens bedste tip…

Server chokolademoussen som dessert efter en lækker steak salat med sennepsdresseing og masser af grønt. Her finder du opskriften på den skønne steak salat med sennepsdressing.

 

 

3 reaktioner

  1. Mums, det lyder himmelsk, jeg må i køkkenet i weekenden.. Men hvad er fedtprocenten på den creme fraiche, du bruger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop