Chokoladekage

chokoladekage

Reklame for Kagebogen
Reklamelinks markeret med *

Jeg har skrevet ‘Kagebogen‘ for at samle alle mine gode, enkle opskrifter på form- og skærekager ét sted. Jeg selv bager oftest ganske enkelt bagværk, som en god mazarinkage med lidt bær eller en klassisk banankage. Du véd, de dér klassikere, som dee fleste bare er vilde med at bage og spise igen og igen.

I Kagebogen har jeg brugt kagemel* fra Skærtoft Mølle at bage med i stort set alle opskrifterne. Jeg anser kagemel* som et suverænt ‘værktøj’ til at opnå gode bageresultater, når jeg bager kager. Kagemelet sikrer den rette krumme og tekstur. Prøv det. Du vil helt sikker bliver positivt overrasket over hvor nemt og godt det er at bage med kagemel.

Chokoladekage

Til 8-10 pers.
Sværhedsgrad: let
Størrelse: bageform, diameter 20 cm
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 35-40 min.

Chokoladekage
4 æg str. M/L
190 g hvidt sukker
180 g smør
200 g god mørk chokolade
30 g kakao
50 g kagemel*
½ tsk bagepulver

I øvrigt
1 drys kakao
evt. lidt hindbærcoulis og vaniljeis til servering

Chokoladekage: Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps i en skål. Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Hak chokoladen groft og rør den ud i det smeltede smør til jævnt chokoladesmør uden klumper. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen. Bland kakao, mel og bagepulver og sigt det ned i dejen, som vendes sammen.

Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca. 20 cm, der er smurt og drysset med mel. Bag kagen i den varme ovn i 35-40 minutter. Tjek efter, om kagen er bagt nok, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten – hvis der hænger rå dej ved, skal kagen have et par minutter mere.

Lad kagen køle helt af, inden den frigøres fra formen. Drys med lidt kakao inden servering.

Servér evt. med vaniljeis og hindbærcoulis.

Tip: Opbevar ikke denne kage på køl. Den bliver underlig ‘hård og tør’ i det, eftersom smørret og chokoladen sætter sig i kulden. Lad den hellere stå tildækket ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN