Bryllupskage med skovbær og chokolade

Bryllupskage med skovbær og chokolade

60 personer
Sværhedsgrad: Svær
Arbejdstid: 5 timer
Bagetid: 30 min
Hviletid: gerne natten over

Bunde
1 vanillestang, god polynesisk
400 g lyst rørsukker
6 æg (str L)
140 g hvedemel
170 g kartoffelmel
2½ tsk bagepulver
70 g finthakkede mandler
2 meter lagkageplast

Pisk vanille, sukker og æg hvidt og luftigt. Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel i massen. Vend rundt. Vend de finthakkede mandler i. Fordel i forme beklædt i bunden med bagepapir.

NB: 3 forme; 15 cm (10 pers), 20 cm (20 pers), 25 cm (30 pers)

Bages i ca 30 min ved 180 grader. Køler af i formen. Løsne kanter med en lille kniv. Vendes på hovedet så top bliver til bund inden opbygning af lagkagen.Bundene flækkes i 3 lige tykke bunde med en savtakket brødkniv.

Chokolademousse
300 g god lys chokolade
8 dl fløde
4 blade husblas
1 stang vanille, kornene

Udblød husblas i rigeligt med koldt vand. Varm fløden og vanille op til kogepunktet. Hæld fløden over den finthakkede lyse chokolade og rør til det bliver jævnt. Tilsæt husblas, rør godt. Sæt det på køl. Når det er HELT afkølet (5 grader) piskes det til en tyk mousse, konsistensen minder om mayonaise. Vær forsigtig med at piske for meget, for så skiller cremen.

Skovbærmousse:
350 g skovbær
130 g sukker
3 lime, saften
½ citron, saften
8 dl fløde
8 blade husblas

Kog skovbær, sukker samt citrussaften op i en lille gryde med låg i ca 10 min. Blend det godt og sigt det. Kom den udblødte husblas over i den lune puré. Pisk fløden til let skum. Rør en smule flødeskum sammen med puréen og vend derefter puréen over i den resterende flødeskum. Læg på køl i sprøjtepose til den skal bruges. Bør ikke tilberedes meget mere end en time før den skal fyldes i kagen.

Fyld til at lægge i mousse
375 g hindbær, friske (som fyld i skovbærmousse)
375 g blåbær, friske (som fyld i chokolademousse)

Opbygning
Saml og støb kagerne i springforme beklædt med kageplast. Læg først en bund i, dernæst chokolademousse med blåbær, så en bund, så skovbærmousse med hindbær og til sidst en bund. Sørg for at alle 3 kager er lige høje. Stilles på køl natten over så moussen når at sætte sig inden de smøres op i smørcreme og overtrækkes.

Smørcreme
90 g vand
370 g sukker
200 g æggehvider
65 g flormelis
650 g smør

Kog vand og sukker op til en lage på 118 grader. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis. Pisk æggemassen til en sej marengs. Pisk sukkerlagen i en tynd stråle ned i marengsen. Pisk til hele massen har stuetemperatur, – det tager ca 10-15 min. Pisk tilsidst det bløde smør i. Pisk til en luftig smørcreme.

Overtræk
300 g hvid fondant
Blå pulverfarve til at male med
Lidt vodka til at blande farven op med.
Pensler i forskellige størrelser.

Kagen smøres op med smørcreme og overtrækkes med tyndt udrullet fondant. Jeg har lavet border af perlekæder i fondant, som er malet med perlemors pulverfarve. Mal kagen i et mega-mussel lignende mønster. Samles på stativ umiddelbart inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN