Bruger du tiden, – eller tager du dig tid?

For nylig gik det op for mig, at jeg har glemt at tage mig tid. I lang tid, faktisk.

Nu har jeg jo ikke flere timer i døgnet end andre dødelige. Jeg skulle mene, at vi snakker 24 timer i døgnet minus de godt og vel 7-8 timer jeg bruger på at sove. Så på den front, har jeg jo præcis samme tid til rådighed som du og alle andre her.

Og jeg har brugt tiden, har jeg. De sidste 5-6 år har der virkelig været drøn på. Jeg har brugt rigtig meget tid på at skabe et navn, som jeg kunne leve af og skabe gode kontakter, samarbejdspartnere og nye relationer i privatlivet. Brugt, brugt og brugt.

Men spørgsmålet er, har jeg egentlig taget mig tid til særlig meget. Ved første henkastede tankestreg…så ja! Men ved nærmere eftertanke så nej, faktisk. Jeg har været god til at bruge tiden, men jeg har ikke rigtig TAGET mig tid til særlig meget. Fordi at tage sig tid er en meget mere bevidst handling, hvor man investerer sig selv i tiden og er opmærksom på, hvordan man bruger den.

Det her med at tage sig tid. I véd, tid til at spille brætspil med underne om søndagen, tid til en kaffe i solen på en bænk ved havet, tid til at flade ud i sengen foran fjerneren under dynen – tid til livet… Ja, det viser sig altså, at det ikke altid har været lige nemt for mig, at tage mig tid til noget som helst.

Det er klart, at mine børn er nok dem, som jeg har haft ‘nemmest’ ved at tage mig tid til. At investere mig i – det ligger jo nærmest i generne, når man er mor… men, hvis jeg skal være helt ærlig, så er det godt nok sjældent, at jeg har taget mig tid til alt det, jeg drømmer om at bruge min tid på.

Mit nytårsforsæt for 2019 har været, at jeg vil blive bedre til at adskille arbejde og privatliv.

Det går virkelig fremad, og jeg har virkelig fået styr på mine prioriteter langt mere af tiden. Jeg kan tydeligt mærke, når der er noget, jeg gerne VIL bruge tiden på og afsætter tid til det, fremfor når det blot er noget, der kræver min tid.

Jeg vil gerne tage mig mere tid til mine børn, mine veninder, min mand. Jeg vil, vigtigst af alt, tage mig tid til mig selv. Til kaffen i solen alene på bænken. Til løbeturen i træningscentret og den efterfølgende tur i sauna. Jeg vil tage mig tid til at bage en kage, – til mig selv, – som jeg kan dele med min familie. Til et langt bad i ny og næ og tid til hårkur og ansigtsmaske. Alle de der småting, hvor jeg tager mig tid til at være tilstede.

Jeg håber du kan bruge min tanker til noget?! Jeg håber i hvert fald, at du vil blive mere bevidst om, hvorvidt du også ‘bare’ bruger tiden eller om du ‘tager dig tid’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN