Boller med chili og chokolade

Reklamelinks markeret med*

Brødene du bare skal prøve… Altså boller med chili og chokolade er nemlig ikke bare boller. Og de smager heller ikke kraftigt at chili. De smager bare…så engelene synger.

Der er tale om virkelig nemme koldhævede boller, bagt på surdej med fuldkorn tilsat chili og chokolade. En skøn kombination, der virkelig udfordrer og pirrer smagsløgene.

Jeg vil klart anbefale dig, at anvende et bagestål, når du skal bage bollerne. Det er ikke et must – bare en virkelig god idé. Bagestål er med til at sikre dig mere luft i bollerne, en flottere afbagning og sprød bund – læs mere lige her om det bedste bagestål.

Køb dit eget bagestål lige her*

Med min far i køkkenet

Denne opskrift udviklede jeg, fordi jeg havde budt min far med i køkkenet. Jeg tænkte, at sådan nogle lækre fuldkornsboller med chili og chokolade lige er noget for en farmand. Ikke? Og så véd jeg, at han synes, det er sjovt at lege med dej. Han er helt klart mere til at bage godt brød og gode boller end at stå og bage kage. Omend han også er glad for kage.

Men på den måde er min egen far nok som de fleste mænd. Jeg oplever i hvert fald, at rigtig mange mænd er vilde med brød. Måske Brødbogen kunne være noget?

Boller med chili og chokolade

16 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdtid: 25 min
hævetid: 12 timer
bagetid: 15-17 min

Dej med fuldkorn, chili og chokolade
2 spsk surdej – Grundopskrift og vejledning til surdej finder du her.
5 g gær
5 1/2 dl koldt vand
450 g økologisk hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
17 g groft havsalt
100 g god mørk chokolade (Callebaut 54,5%, 811)
1 frisk rød chili (stærk) – eller 2 tsk knust chilipulver

TIP: Sørg for at din surdej er frisk og levende. Jeg opfrisker den som regel 10 timer før jeg skal bage med den.

Fremgangsmåde: Rør surdej, gær og vand sammen. Tilsæt mel og salt og lad dejen ælte godt igennem på en røremaskine med dejkrog ved høj hastighed i ca. 15 min. til dejen helt slipper siderne af skålen. Hvis du kan trække i dejen, – den minder lidt om tyggegummi, – og den ikke bryder før den er næsten gennemsigtig, så er den æltet korrekt.

Hak chokoladen groft og hak chilien fint. Rør begge dele i dejen ved lav hastighed – det tager ca 30 sekunder før at det er fordelt jævnt.

Vend dejen i en lille smule smagsneutral olie og stil den til hævning i køleskabet til dobbelt størrelse. Det tager ca. 10-12 timer. Tag dejen ud af køleskabet 30 min inden du arbejder med den.

Vend dejen ud på et bord der er drysset med et jævnt lag hvedemel. Del den meget forsigtigt med en skarp kniv eller en bagespade i 16 lige store stykker. Løft meget forsigtigt hver bolle af bordet og fold siderne lidt ind under bollerne, så de runder pænt på overfladen. Placer bollerne fordelt på 2 stykker bagepapir og lad hæve lidt mens ovnen varmes op.

Varm ovnen (med bageplader) op til 250 grader varmluft. Du kan med fordel placere en bradepande i bunden af ovnen med vand i, så der dannes et fugtigt miljø i ovnen, som vil gavne afbagningen af dine boller. Når ovnen er helt varm løftes bagepapiret med bollerne forsigtigt over på de brandvarme bageplader og bollerne bages i ca. 15-17 min til de er godt gyldne. Du kan evt. skrue ned til 230 grader efter 5 min. hvis din ovn bager meget kraftigt.

Velbekomme.

 

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof. Besøg annemettevoss.dk for flere lækre opskrifter.

Så når nu du har fået prøvet opskriften her på disse helt vildt dejlige boller med chili og chokoladestykker, så fortæl mig hvad du synes? Jeg er spændt på at høre din mening.

Og hvis der er er noget, der driller, så tøv ikke med at spørge – ligesom du ALTID er velkommen til at byde ind med dine idéer til andre opskrifter, som du synes jeg bør udgive her på bloggen. Bare brug kommentarfeltet herunder. Jeg gør mig umage med at svare så hurtigt som jeg har mulighed for.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN