Blåbærmuffins med frosting

Blåbærmuffins med frosting Annemette Voss

Reklamelinks er markeret *

Jeg har igen været i køkkenet med jeres børn og bagt kager i fredagens “Hjemkundskab hver for sig”. Det er et tiltag jeg har sat i gang her i Coronatiden, hvor børnene ikke rigtig får så stort udbytte af de kreative fag i skolen – jeg oplever selv, at der er mere fokus på, at ungerne får lavet deres matematik-, dansk- og engelsklektier. Så jeg har påtaget mig ‘opgaven’, – som i dén grad er en fornøjelse – at lære jeres børn lidt om bagning.

Påskeferien er jo lige om hjørnet, og jeg tænkte, at sådan en børnevenlig og lækker – og ikke mindst nem – opskrift på nogle gode blåbærmuffins, som man kan dekorere i alverdens fine pastelfarver, lige var på sin plads. Eller hvad?

Det er ikke ofte, at jeg får påskepyntet eller påskebagt helt så meget, som jeg har fået gjort i år. Sidste år blev det til disse lækre orange-chokomuffins. De er altså også gode…

Men tiden er jo i dén grad til det, og jeg nyder faktisk virkelig at være i køkkenet både med mine følgere på mine mange IG-live bagesessions (som jo er blevet en ‘ting’ her i Coronatiden) – men så endelig også sammen med mine børn. Det er virkelig den største fornøjelse at bage med drengene. Særligt Ferdinand, min mellemste, er helt vild med at være i køkkenet med sin mor. Og jeg lapper det bare i mig.

Har I fået bagt lidt ekstra med børnene i denne tid?

Se også denne bog – den er helt genial, hvis du søger idéer til hvad du kan lave med dine børn.

Blåbærmuffins på fad
Så er der serveret. Velbekomme

Super søde og børnevenlige blåbærmuffins med frosting

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
bagetid: 20-25 min

Dej til blåbærmuffins
1 tsk vaniljepasta
200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
4 æg str M, – stuetemperatur
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 øko lime
100 g frosne eller friske blåbær + 1 spsk hvedemel

(Tip: Blåbærrene kan erstattes af hakket mørk chokolade)

Frosting
400 g flormelis
200 g blødt smør
1 tsk vaniljepasta
2 pasteuriserede æggeblommer
Evt. Pastafarver til at indfarve frostingen

I øvrigt
12 muffins papirsforme til muffinbradepande
Engangsprøjteposer
Forskellige tyller
evt. Sukkerpynt til dekoration

Sådan laver du de lækreste blåbærmuffins:

Start med at tænde for ovnen ved 170 grader varmluft. 

Dej: Pisk vaniljepasta sammen med det bløde smør og sukker til en meget cremet og lys smørcreme. Det kan sagtens tage 5-7 minutter ved fuld kraft med en el-pisker. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Riv skallen fint på de to økologiske lime ned i dejen. Vend det hele sammen. Så snart dejen er ensartet skal du stoppe med at arbejde med den. 

Fordel dejen i 12 muffinspapirsforme, som er sat ned i en muffinbradepande. 

Vend blåbærrene rundt i 1 spsk hvedemel og fordel dem jævnt ovenpå dejen i formene. De behøver ikke blivet trykket ned i dejen. 

Bag dine muffins ved 170 grader varmluft i ca 20-25 min. Til de er gyldne på overfladen. Køl de lækre muffins af inden de dekoreres. 

Frosting: Pisk flormelis, blødt smør og vaniljepasta længe til en luftig og lys smørcreme. Det kan sagtens tage 5-7 minutter ved fuld kraft med en el-pisker. Tilsæt æggeblommerne og pisk længe til massen virkelig er ensartet og helt jævn, lys og ‘spændstig’ i konsistensen. Den skal ligesom kunne bære sig selv i lette ‘toppe’ når du trækker rundt i skålen med piskeriset. 

Indfarv evt. frostingen i forskellige nuancer med pastafarve. Kom frostingen i sprøjteposer med tyller og dekorer kagerne sirligt. Pynt evt. med lidt sukkerpynt. 

yummy yummy blåbærmuffins med frosting

2 reaktioner

  1. Kære Annemette

    Min 11-årige datter bagte muffins sammen med dig og med med support fra storebror. Jeg var optaget af møder på jobbet, så jeg kunne kun være på sidelinjen engang i mellem. Resultatet var rigtig godt (mums) og hun var rigtig stolt bagefter. Tak for et godt initiativ, og en god evne til at få respons fra børnene undervejs. Hun følte sig lidt presset engang i mellem, men du var rigtig godt til at vente og få alle med, når de ikke kunne følge med. Så en tak herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN