Alt om mit nye job som tv-vært…

ENDELIG må jeg fortælle jer, hvad det er for et job jeg har fået (kan I mærke lettelsens suk?). Jeg har været ved at revne af spænding og glæde over, at jeg kan se frem til en helt ny rolle på skærmen. Det er nemlig ikke længere mig, der skal underholde jer med friskbagte croissanter og andet godt i programmer som Den store bagedyst – nej, nu er det simpelthen min opgave at servere alle de gode historier fra hele landet til jer – og så kan I jo passende spise en hjemmebagt croissant (min opskrift, naturligvis) dertil mens I nyder en kop friskbrygget kaffe. Lyder det ikke hyggeligt?

IMG_4675

Programmet, som jeg skal være vært for sammen med Henriette Honoré, hedder Sådanmark. Sådan! Det er et virkelig fint navn synes jeg, og jo flere gange man siger det, desto bedre ligger det i munden. I kan jo starte med at tjekke Sådanmarks Facebookside ud. Følg siden og I vil blive opdateret dagligt med opslag, der relaterer sig til programmets gode historier. Jeg lover jer, at det ikke bliver kedeligt. Det bliver hjertevarmt og vedkommende – og faktisk også ganske overraskende.

IMG_4626

Det åbenlyse spørgsmål er måske nok: “Hvorfor skal jeg lave lige præcis det her tv-program, og ikke et bageprogram?”

Svaret er enkelt. Jeg bliver ofte spurgt om ikke jeg vil være den ny Mette Blomsterberg. Og i det tror jeg, at folk tænker konditori-ejer, kogebogsforfatter, kagedommer etc. Men nej tak. Faktisk. Jeg elsker Mette B. Hun er så sød og dejlig, og hun har haft stort succes med sit brand. Men jeg vil allerhelst bare være Annemette Voss. Og i det navn lægger jeg kogebogsforfatter, opskriftsudvikler, fordragsholder, livsstilsblogger, youtuber og tv-vært. Jeg har altid drømt om at formidle og gerne noget der har med livsstil og samfund at gøre. Gerne vedr. kager, mad og børn – men i dén grad også gerne vedr. mennesker, samfund, arkitektur etc. Jeg har brugt godt 7 år på Kunstakademiets arkitektskole (et par barsler klemt ind hist og her) – og de af jer, der selv er arkitektuddannede véd, at det er et studie, der i den grad er et samfundsstudie såvel som at studie af mennesker. Dét har jeg længe gerne ville bruge til noget konstruktivt – men ikke som arkitekt. Og nu bød muligheden sig altså. Derfor sagde jeg ja, da jeg blev tilbudt jobbet.

IMG_4616

Derudover hører det til historien, at jeg har brugt de sidste 3 1/2 år på at turnere landet rundt med diverse foredrag og events – og i den sammenhæng har jeg lært mit land endnu bedre at kende. Jeg har mødt rigtigt mange af jer derude, og hver og én har efterladt et lille uudsletteligt indtryk. Naturligvis er der folk og historier jeg husker bedre end andre, men jeg glemmer ikke helheden; at Danmark er et fantastisk land med et fantastisk dejligt folkefærd. Noget, som i virkeligheden, betyder at jeg har forelsket mig i mit Danmark påny. Den glæde ved vores land vil jeg rigtigt gerne være med til at formidle.

Programmet er et magasin, der varer en lille halv time og sendes fra mandag-lørdag på samtlige af TV2s regioner. Det bygges op omkring en række positive historier, der er hentet ind fra hele landet, og som har interesse for den brede befolkning. I studiet har jeg eller Henriette altid en gæst (eller en slags medvært) med, og sammen dykker vi så ned i de forskellige indslag og snakker os igennem relevante tanker, problemstillinger, ønsker osv. Gæsten kan være kendt eller ukendt, men vil altid have relevans for programmet.

IMG_4622

IMG_4673

De første tre programmer er allerede i kassen. De blev optaget i dag med Henriette som vært. Og I kan nok forestille jer, at det var meget rart for mig at læne mig tilbage og bare suge til mig af Henrittes mange års erfaring i branchen. Jeg kan virkelig lære meget af hende. Ikke at jeg skal blive som hende, – naturligvis skal jeg finde min egen stil, – men det skader nu aldrig at se på, hvad andre dygtige og kompetente personer kan. Jeg har faktisk allerede lært en hel del, og jeg glæder mig oprigtigt til tirsdag, hvor vi optager de næste tre afsnit med mig som vært. Jeg kan næsten ikke vente.

Om jeg så klarer dagen som vært med bravour eller om det bliver en omgang cirkusklovneri, – ja det må tiden vise.  Men jeg føler mig rigtig godt forberedt og tryg ved holdet bag produktionen. Så mon ikke det bliver godt!

Optagelserne foregår i Odense, så fremover skal jeg til at pendle. Hvis nogen af jer ligger inde med gode råd til den slags – så byd endelig ind 🙂

Det hele er bare så spændende, og jeg håber I vil se med.

IMG_4630

9 reaktioner

  1. Du må ind og tjekke din lokale tv2 station ud – det hedder Sådanmark, og jeg er med på skærmen fra på torsdag. Knus

   1. Hey.
    Hvad tid kommer programmet på TV2 på torsdag den 19 jan……..for jeg kan ikke se det på programmet for torsdag.

    1. Kære Helle, det bliver sendt på samtlige regionale stationer. Så du skal lige hoppe ind på programsiden for din egen lokale TV2 station, hvor du kan se hvilket tidspunkt de sender Sådanmark. Knus

 1. Ahh, men, de kunne ikke vælge nogen bedre 🙂
  Magen til sød og naturlig bagedyst dommer skal man da lede længe efter 😀
  Håber det bedste for dig og dine deltagere i Bagedysten.

  1. Det er pænt af dig – virkelig – men det er dog ikke som dommer i bagedysten at jeg kommer på skærmen 😉

 2. Hej Annemette, dejligt at se en så rolig og dygtig vært, jeg syntes du gør det rigtig flot, bevar den rolige glade stil og dit charmerende smil??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN