Gammeldags sprøde vafler – som mormor lavede dem

Sprøde Vafler 10

REKLAME

Nogle ting behøver man altså ikke modernisere for min skyld. Uanset hvormange variationer af vafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem. Med øl og marengs, hvilket gør dem ultra sprøde.

Vaflerne bager jeg i mit Waffle Maker Elite Double, som kan købes via linket.

Opskriften er fra min bog Bagelyst, som jeg udgav i 2014. Men som sagt, der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen, når den jo fungerer perfekt, som den er. Opskriften er hermed formidlet videre for OBH Nordica, så vi kan sætte fokus på deres dobbelte vaffeljern, hvilket er noget så genialt, hvis man spørger mig.

For hvis der er én ting, som kan gøre mig utålmodig, så er det at vente på vaffeljernet… én vaffel ad gangen er bare ikke nok. De forsvinder jo hurtigere fra fadet end man kan nå at lave dem 😉 Som I kan se fik jeg hjælp af min søn Ferdinand til at lave dem… Hugo-Sander nøjedes bare med at spise dem. ♥

Sprøde Vafler 1

Opskrift på sprøde vafler ♥

– med jordbærmarmelade og flormelis

12-14 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 15 min
hviletid: 15 min
bagetid (i vaffeljernet): ca 2 min pr. vaffel.

Vaffeldej
200 g hvedemel
3 spsk sukker
2½ dl piskefløde
2 dl hvidtøl (eller anden øl)
3 æggeblommer
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g smør + ekstra til bagning
3 æggehvider + 2 spsk sukker

I øvrigt
God marmelade
Flormelis

Rør hvedemel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret ved middel varme og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne sammen med de 2 spsk sukker i en ren skål til en blank marengs. Vend marengsmassen i dejen. Dejen skal være meget tyk i konsistensen. Lad dejen hvile køligt i 15 minutter inden brug.

Varm vaffeljernet op, til det er rygende varmt, og kom lidt smør på midten, inden dejen kommes på. Pas på ikke at fylde for meget dej i vaffeljernet, så det flyder ud over alle kanter. Bag vaflerne gyldne. Servér straks med god hjemmelavet marmelade og et drys flormelis.

Sprøde Vafler 8Sprøde Vafler 4
Sprøde Vafler 5Sprøde VaflerSprøde VaflerSprøde Vafler 6

Sprøde Vafler 2 Sprøde Vafler 3

4 reaktioner

  1. Super opskrift
    Har hyggebagt med ungerne efter en lang da på hospitalet. Det er intet børneliv, men at bage det kan vi lide.
    To glade børn og en mor – dejlig mætte ?

  2. Uhm det ser virkelig lækkert ud. Det må prøves.
    Herlige billeder af sønnen ??

    Tak for dine altid dejlige opskrifter ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop