Reklame – opskriften er udviklet for Lidl
Indeholder også reklamelinks markeret med *
Jeg har været på den igen. 🙂 Her kommer endnu en lækker opskrift, som jeg har udviklet for Lidl. Alle ingredienserne er naturligvis købt i Lidl, og jeg har som altid fokuseret på at handle økologiske råvarer. Hvis du ikke allerede vidste det, så har de hos Lidl et meget stort udvalg af både dansk producerede samt økologiske varer på hylderne, hvilket jeg er stor fan af.
Rigtig god bagelyst.
Lidl og Annemette
Bagetip: Du kan vælge at lave disse 6 muffins i en “Store muffins bageplade” eller bage 12 stk i en almindelig “Muffins bageplade“. Uanset, så smager de skønt. Bagetiden vil variere lidt – men det står i opskriften.
Disse muffins er karamelliserede og super sprøde på overfladen og lækre saftige indeni. En himmelsk kombination. Velbekomme.
Æblemuffins med kanelremonce – 6 store eller 12 almindelige
6 store / 12 almindelige muffins
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 minutter
Bagetid: 25-45 minutter, afhængigt af størrelsen
Opskriften på muffindej
130 g lyst rørsukker
1 vanillestang, kornene (eller 2 tsk vaniljesukker)
150 g blødt smør
2 æg, str M/L, stuetempererede
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint bordsalt
1½ dl kærnemælk
Æblefyld
2 små æbler
1 spsk hvedemel
Kanelremonce
60 g blødt smør
60 g lyst rørsukker
1,5 tsk kanel
Sådan laver du æblemuffins:
Muffindej: Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej. Fyld dejen i papirsklædte muffinsforme.
Æblefyld: Skær æblerne, med skræl, i små tern. Vend dem i hvedemel og fordel dem ovenpå de ubagte muffins. Tryk dem let ned i overfladen af dejen.
Kanelremonce: Pisk ingredienserne sammen til en luftig remonce. Fordel en klat remonce ovenpå hver muffin, – du kan evt. bruge en engangssprøjtepose til hjælp.
Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca 25-45 min – afhængigt af, hvor meget saft, der er i æblerne, og om du har valgt at bage 6 store eller 12 almindelige muffins.
Lad dem afkøle inden de evt. pyntes med et drys flormelis inden servering.
Her er din indkøbsliste:
Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.
Salt
bagepulver
kanel
vaniljestang eller vaniljesukker
æbler*
hvedemel*
smør*
kærnemælk*
lyst rørsukker*
æg*
* = økologisk
Prøv også min opskrift på en lidt sundere madpakke idé: havregrødmuffins med kerner og banan
Step-by-step guide i fotos
Mas vaniljekorn sammen med sukkerPisk smør, vaniljesukker og sukker lyst og luftigtPisk grundigt efter hvert ægSigt melet sammen med bagepulver og salt ned i dejen
Tilsæt kærnemælkFyld dejen i en sprøjtepose, hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selvKom hakkede æbler ovenpå dejen i formenKom remonce i en sprøjteposeFordel remoncen ovenpå kagerneBag kagerne ved 180 grader varmluft
Fotos: Kristina Christiansen
7 reaktioner
Tak!
Det er bestemt en opskrift der skal afprøves:)
Hej Annemette. Hvis ikke man lige pt. kan bage på varmluft, hvor mange grader, vil du så anbefale man bager på?
Hej Annemette
Kan man bage dem dagen før eller er de bedst den dag de bliver bagt?
Kan jeg bruge fortyndet yogurth i stedet for kærnemælk? har ikke lige kærnemælk her i huset i dag – har faktisk aldrig kærnemælk i huset!
Opskriften skal prøves, så der er riske muffins til børnebørnene, når de kommer fra skole i eftermiddag.
yes.
Kan jeg undgå kærnemælk i de lækre muffins ?
Evt . Helt udelade det, og måske komme noget andet i istedet. Eller gør kærnemælken noget specielt for dem – måske saftighed kunne jeg forestille mig.
Håber du kan hjælpe Annemette ????????
jeps, bare tilsæt noget sødmælk, creme fraiche eller lign 🙂