Madpakke idé: Havregrødsmuffins med kerner og banan

REKLAME – opskriften er udviklet for Lidl

Mit samarbejde med Lidl fortsætter hele 2018. Hvorfor, spørger I måske? Fordi jeg synes Lidl er fantastisk – butikkerne bugner af økologiske samt danske varer… og tilmed til discount priser. Jeg er allerede i fuld gang med at udvikle flere lækre opskrifter til jer. I kan roligt glæde jer!

Her er en alletiders madpakke idé! Når jeg nu selv skal sige det…

Leder du efter lidt sundere alternativer til dine børns madpakker, så var de her muffins måske en idé. Helt sunde er de altså ikke, det indrømmer jeg blankt, men der er tænkt gevaldigt over at fjerne størstedelen af sukkeret og få puttet en masse gode, sunde sager ned i de små kager. Og i øvrigt så har jeg lagt vægt på, at få så mange økologiske ingredienser med i opskriften, som overhovedet muligt.

De her muffins minder mest om en blanding mellem kerneboller og bananmuffins. Så lad os kalde disse muffins for et sundere alternativ til fredagsslikket eller til den dér kanelgiffel, der sniger sig ned i madpakken fra tid til anden 🙂

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-00-57

madpakke-ide-havregroedsmuffins-2

Havregrødsmuffins med banan og kerner

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 20 min
bagetid: ca. 35-40 min

Havregrød

120 g grovvalsede havregryn
3,5 dl koldt vand
8 g flagesalt, eller anden god havsalt
1 moden banan

Muffinsdej

1 portion havregrød, (ovenfor)
150 g blødt smør
50 g lyst rørsukker
4 øko æg, str M
1,5 dl kærmemælk
200 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
50 g solsikkekerner
35 g græskarkerner
30 g hørfrø
evt. 1/2 tsk kardemomme

Sådan laver du muffins:

Start med at koge havregrød: Kom havregryn, vand, salt og groft moset banan op i en gryde. Kog det op til vandet er fordampet og rør det sammen til en tyk, klistret grød. Lad det køle let af, mens du tilbereder resten.

Lav muffindejen: Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt lidt efter lidt havregrøden og rør det godt sammen. Tilsæt kærnemælken. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt alle kerner og evt. kardemomme, hvis du synes, og rør dejen godt sammen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca 35-40 min. til de er gyldne.

Opbevares tørt. Egner sig til at blive frosset.

Prøv også nogle af Lidls andre lækre opskrifter eller min opskrift på boller med manitobahvede og rugkerner (også gode til madpakker)

madpakke-ide-havregroedsmuffins-3

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

Salt
bagepulver
kardemomme
banan*
hvedemel*
smør*
kærnemælk*
grovvalsede havregryn*
lyst rørsukker*
æg*
solsikkekerner*
hørfrø*
græskarkerner*

* = økologisk

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-05

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-12

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-19

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-22

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-27

skaermbillede-2018-01-08-kl-09-01-31

 

4 reaktioner

  1. Kan man undlade kernerne, hvis man ikke er så meget til kerner og frø?

    Tak for en super blog ! 🙂

    1. Tja, de bliver nok til kedelige. Men teoretisk, så ja! Men så skal du nok tilføje lidt ekstra havregryn eller mel. Som kan suge lidt væde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN