Advarsel: For mommies only!

annonce

(Hvis du ikke er mor eller ikke påtænker at blive det, så bare hop videre til næste blogpost. For nu vil jeg give et af mine bedste tips videre til alle jer “breast feeding mommies out there” 😉 )

Jeg har virkelig ammet meget. Ja nu lyder det måske lidt fjollet – og sådan lidt; “Jeg har haft brysterne oppe på bordet – everywhere I go”. Men sådan skal det ikke forståes.

Jeg har faktisk bare ammet meget. For med tre børn på cv’et og (nogenlunde) succesfuld amning ved alle tre, så har mine bryster været udsat for lidt af hvert. Enhver kvinde, der har prøvet det, ved hvad jeg mener. (right?) Her taler vi om alt fra sugemærker, sårskorper, brystbetændelse, svampeinfektioner, vabler osv. Sådan går det, når man ammer, og det er ikke altid så sjovt og nemt, som sundhedsplejersken, magasiner og andre medier kan få det til at se ud.

Trods smerter ved amning har jeg altid forsøgt at holde ved. Fordi jeg tror på at det gavner barnet og mig selv. Vi skal ikke tage den dér lange diskussion om, hvorvidt det er ok at vælge amning fra – for det er det! Jeg vil på ingen måde gøre mig klog på, hvad der virker for DIG! Men nu har amning virket for mig og mine børn, og derfor vil jeg hjertens gerne give mine tips og gode råd med på vejen til alle jer derude, der står midt i “projekt amning”, eller som har det lige om hjørnet.

Et af de produkter, som jeg har været utrolig positiv ved – og som er så godt, at jeg selv har efterspurgt dette samarbejde – er Mepilex® Transfer, som er et slags plaster af et skumlignende materiale, som man kan sætte på brystet. Det behandler og beskytter sår, revnet hud og ømhed. Og det virker. Det kan virkelig være med til at gøre amningen bedre i de sværeste perioder.

Netsundhedsplejersken skiver blandt andet: “Plastret ”Mepilex® Transfer” klæber med en særlig overflade, der kaldes Safetac®. Denne teknologi betyder, at plastret ikke hænger fast i huden og at det ikke gør ondt at tage på og af. Plastret, som føles lidt som skumgummi, har ingen sugeevne, men transporterer væsken (i dette tilfælde mælken) videre og ud i ammeindlægget. Mepilex® Transfer sættes direkte på brystet med et ammeindlæg uden på.”… læs videre her.

Så hvis du, som mig, også døjer med sår på babbelutterne (ja, det kaldte min mor dem, da jeg var barn..hah!) – så giv det her et forsøg.

img_0513

img_0519

img_0192

Det er faktisk meget rart at Luca også begynder at spise babymad nu, – så får mine bryster lige en chance. 🙂

2 reaktioner

 1. Hej Annemette.
  Tak for altid god inspiration.
  Jeg Bill høre dig om du laver kager på bestilling?
  Min datter fylder 3 år og normalt vil jeg lave en kage selv men jeg har mistet min mor i går aftes og jeg har lidt svært at over skue alt lige nu da jeg også har en baby på næsten 4 uger.
  Nok om mig men jeg ville som sagt høre om du laver kager til bestilling. Den skal bruges d. 19
  Hilsen Lene

  1. Kære Lene, jeg er desværre fuldt booket her i efteråret, så jeg kan ikke hjælpe dig. Men jeg ønsker dig under alle omstændigheder en dejlig fødselsdag for din datter.

   Kh
   Annemette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN