Årets hidtil mest inspirerende historie…

Reklame for Tysk Turist Information

I disse tider er der jo forholdsvis stort fokus på at hylde stærke kvinder, hvilket leder mig til den historie, som jeg gerne vil dele med jer. 

I dag mødte jeg den nok mest inspirerende kvinde, jeg hidtil har mødt i år, med den nok mest fantastiske historie om et særegent forretningseventyr, der på alle måder er inspirerende for både mig og dig, der læser med (tør jeg godt antage). 

Hun hedder Angela. 

Hun er aldersmæssigt midt i livet og driver en virksomhed i Lübeck, der producerer tørrede og kandiserede blomster samt udsøgt, prisvindende chokolade. Virksomheden hedder Evers & Tochter. – Men lad os starte historien et sted, før hun begyndte på at lave chokolade. Chokoladen vender jeg tilbage til. 

Hendes daglige virke i virksomheden havde i længere tid bestået i at passe og pleje hendes blomsterhave, høste blomsterne, presse blomsterne, tørre dem, kandisere dem og afsætte blomsterne til diverse kunder – herunder hotelbranchen og detailbutikker. 

I den sammenhæng var hun naturligvis afhængig af en god ‘produktion’, eller skal vi kalde det høst, af smukke, friske blomster fra haven. Et forår for en håndfuld år siden sker der desværre det, at der går frost i blomsterne på et uhensigtsmæssigt tidspunkt, og hun ender derfor med at miste sin høst og kan derfor ikke tjene særligt mange penge det år.

Hun beslutter sig for, at hun nok hellere må udvide sit forretningseventyr med at producere chokolade, som hun kan afsætte til samme hoteller og detailbutikker. Med henblik på at sikre sig selv i pressede tider, som den hun nu stod i. Men hun ved intet om chokolade. Hun kan faktisk ikke lide chokolade, tror hun. 

Derfor besøger Angela alverdens fødevaremesser og chokoladefestivaller i sin søgen efter en chokolade, hun godt kan lide. Efter at have smagt sig igennem utallige varianter falder hun endelig over en fransk producent, der har lige præcis dén chokolade hun gerne vil arbejde med. Hun køber rettighederne til at anvende deres chokolade. Men hun ved stadig intet om at arbejde med chokolade. Intet. 

Og endnu værre. Hun har på daværende tidspunkt heller ingen penge til at kunne anskaffe sig det udstyr, der skal til for at kunne producere chokoladen.

Men hun lærer sig selv teknikkerne. Hun bruger lang tid på at lære at arbejde med chokolade. Men hun har stadig ikke råd til at købe udstyret. 

Så sender hun en bøn afsted til de højere magter. Hun beder om at hun får råd til at købe det udstyr, hun skal bruge, – udstyr, der koster rigtig mange penge. 

3 dage senere modtager hun et opkald. Det er Dior. Ja, dén Dior. Dior skal bruge tørrede, kandiserede blomster, det smager præcist som duften af en ny parfume, som skal lanceres…og Dior vil have Angela til at levere. Angela må derfor bestille blomster hjem fra Israel, fordi hun har slet ikke blomster nok selv. Blomsterne kommer hjem, hun går i gang med at tørre, presse, kandisere…men den er dér desværre ikke helt, og Dior er ikke tilfredse. Hun prøver igen. Og igen. Ved tredje forsøg lykkes det, og Angela leverer flere tusinde styk af de helt perfekte tørrede kandiserede blomster, der smager præcist som duften af den ny parfume – og kunden er glad! 

Den dag Angela sender sin faktura afsted til Dior er en stor dag. Det er den mest prestigiøse opgave hun har haft, og den største faktura hun har sendt afsted. 

Med pengene køber Angela udstyr til at producere chokolade.

Efter flere forsøg føler hun, at hun endelig har ramt en chokolade, som er udsøgt lækker. Den er med lys chokolade, trøffel og havsalt. Hun tror på sin chokolade og deltager ved det Europæiske chokolademesterskab. Hun vinder. Med sin første chokolade, nogensinde. Hun bliver indbudt til verdensmesterskabet og tager modvilligt med – for tag ikke fejl, Angela er en meget ydmyg kvinde, der ikke ‘larmer’ omkring sin succes. Hun vinder sølv med sin chokolade – 3 gange. 

Du kan læse mere, og købe chokoladen samt blomsterne her

I dag smagte Wicki og jeg Angeles chokolade. Vi smagte de tørrede, kandiserede blomster, og vi fik lov til selv at lege med ved bordet. 

Men det jeg tager med mig er meget større end en smagsprøve og lidt blomsterhygge. Jeg tager inspiration med mig hjem i rygsækken. Inspiration, som aldrig før. 

Jeg håber, du også føler dig inspireret. 

Du kan møde Angela i Lübeck, hvis du rejser på en lille smuttur til det nordtyske, som i øvrigt kan anbefales. I Lübeck kan du opleve alverdens fine og spændende ting, og ikke mindst nyde de fantastiske omgivelser i den yderst smukke hansestadt.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop