Kys dog de børn! På munden!

Hvad sker der lige for verden? For alle de komplet idiotiske mennesker (hvis jeg nu bare skal være ærlig), der mener, at man ikke må eller bør kysse sit barn på munden. Hvad er det for en mærkelig holdning og diskussion?

Jeg ved godt, at det følgende kan blive generaliserende, men det er nu blot et udtryk for min mening, så jeg håber ikke, at jeg støder nogen. Det er ikke min hensigt. 

Jeg spoler lige tiden tilbage… sidste uge var en yderst forfærdelig uge. På to måder.
1: Alt postyret over, at Victoria Beckham havde uploadet et billede til Instagram, hvor hun kysser sit barn, med teksten “We all love you so much”.
2: Terrorhandlingen i Nice, der kostede uskyldige mennesker livet.

Måske virker det lidt underligt at jeg sætter de to ting op mod hinanden – men det er da paradoksalt på alle måder. Det, og jeg mener DEN TING, som verden har for, er da kærlighed. På alle måder. Hvis ikke man må kysse sit barn på munden, så begynder det ligesom at sortne lidt for fremtiden, synes jeg. Thank God, at diskussionen i DK har gået mere på, hvorvidt pædagoger må kysse børn på munden. For helt ærligt, S E L V F Ø L G E L I G må en forælder kysse sit barn. Lige SMASK på munden, – med savl, gylp og åben mund – det hele, for that matter – så længe forælderen er rask i hovedet og det er et tegn på kærlighed. Så jeg kysser igennem, på munden! Og det gør Micky i øvrigt også. På alle vores tre børn – selvom han jo “kun” er biologisk far til den sidste i rækken. Men det er helt naturligt og vigtigt, synes jeg!

Og i min verden – og her er det da helt okay at være uenig – så må pædagoger også gerne kysse mine børn på munden. Hvis de holder så meget at mine poder, at de ligefrem har lyst at kysse dem – be my guest. Men jeg kan sagtens forstå, at der kan være delte meninger om dette. Det synes jeg er mere plausibelt at diskutere.

Jeg er SÅ stolt over at være dansker – på nogle helt særlige punkter (naturligvis ikke alle punkter – men det her er ikke en politisk debat). Jeg er stolt over at vi i Danmark kan sige og mene, hvad vi vil. At vi kvinder må ligge topløse på stranden, og gør det! At mødre må amme deres børn på restauranter og at vi må drikke øl på åben gade. Jeg er stolt over, at vi stoler nok på hinanden til at lade vores børn stå på gaden i barnevogn, og at vi kysser vores børn på munden. At vi bor i et land hvor mænd må kysse mænd, kvinder kysse kvinder – ja faktisk må vi kysse lige dem vi vil. I det hele taget må vi kysse når vi vil og hvor vi vil. Vi må ytre vores mening, og vi må tro på det vi ønsker. Jeg er stolt over at vores frie samfund tillader os at være uenige…uden at det koster liv.

Jeg skylder mine forældres generation en tak! En stor tak! For at have banet vejen for ligestilling, frigørelse og åbenhed. Jeg er stolt over at være kvinde i det samfund, vi lever i. Jeg synes, at vi danskere bør vise resten af verden, at vi ikke kun at vi er et miniput samfund der flager med dannebrog og spiser stegt flæsk mens vi sætter grænsebomme op – vi skylder at vise verden, at vi er et frit samfund, hvor der er en årsag til, at det er OK at kysse vores børn på munden. Årsagen er, at vi tror på det bedste i mennesker! Der findes nemlig kun én grund til, at det ikke skulle være ok at kysse sit barn på munden, og det skulle være fordi vi ikke længere stolede på det bedste, men derimod mistænkeliggjorde en mor i sin ellers kærlige handling. Og det er en vogn, jeg bare slet ikke vil være med på.

Kys fra mig til alle jer!

5 reaktioner

 1. Jeg forstår det altså heller ikke. Vi har lige netop som du skriver brug for meget mere kærlighed i verden!! Og hvad kommer der til at ske med vores børn, hvis de vokser op i en verden hvor man ikke kysser og krammer?! Og de pædagoger som vi er nødt til at efterlade vores poder hos 8 timer om dagen, skal da netop gøre det ud for os så vidt muligt. Mit hjerte knuses ved tanken om at min lille søn ikke må få en krammer og et kys på panden når han falder og slår sig rigtig slemt en dag i børnehaven. Han går i dagpleje hos verdens mest kærlige kvinde. Alle møsser og krammer. Ganske som det skal være. Når jeg skal ud og se på børnehaver til min søn, vil det blive et af mine første spørgsmål: Vil i gerne kramme og putte og gi min dreng et kys på kinden hvis han er ked af det? Hvis ikke, så skal mit barn ikke være der. Det er helt fint at man ikke møsser på munden, det kan jeg sagtens forstå er grænseoverskridende for nogen, men jeg kan ikke se hvad der er galt med kinden og panden. Mere kærlighed for dælen da, ellers går verden da først af lave…

 2. Hej Annemette

  Jeg har et kage spørgsmål og jeg ville egentlig have sendt dig en mail, men kan ikke umiddelbart finde en email adresse på dig.

  Jeg har fødselsdag på søndag og havde påtænkt mig at lave en red velvet kage og lave et flag indeni. Jeg har fundet en opskrift, som går igen på mange sider, så jeg tænker den er fin, mit spørgsmål går mere på frosting’en.
  Min mor har en gammel opskrift på en gulerodskage med creamcheesefrosting, som jeg synes er ret lækker. Der er ikke smør i, og jeg kan nogengange godt synes, at det kan blive lidt for vammelt , når der er smør i frostingen. Det klistrer ligesom på en lidt mere klæbende måde i munden, og det er ikke altid rart. Mit spørgsmål går nu på, om du tror en frosting lavet udelukkende på creamcheese, flormelis og citronsaft, kan bærer kagen (altså den øverste del; kagen er bare en almindelig str. springform) eller om jeg som minimum bare skal have halvdelen af den mængde smør en given opskrift foreskriver i? Måske en frosting udelukkende på creamcheese slet ikke passer på en red velvet kage?

  Jeg håber du finder tid til at svare – evt. bare på min mail.

  Kageknus Rikke

 3. Dejligt indlæg !! Som kommende pædagog bliver jeg glad når jeg oplever tillid til os der arbejder professionelt med børn og unge. På trods af at det er et erhverv hvor vi bruger os selv utrolig meget rent menneskeligt, så er vi samtidigt enormt bevidste om vores rolle og grænser i forhold til børnene. Vores kerneopgave er at yde omsorg for jeres børn, i de mange timer de er væk fra jer forældre i løbet af ugen. Jeg kysser ikke børnene jeg arbejder med på munden, men de får alle de kærlige kram og kys på panden/kinden som de har behov for. Husk på hvor stor en del af vores liv vi (pædagoger) tilbringer med jeres børn, det er derfor uundgåeligt at vi kommer til, at holde utroligt meget af dem 🙂

 4. Børn skal ikke kysses på munden. Hverken af forældre eller pædagoger osv..
  Min datter blir kysset på kinden.

 5. Selvfølgelig skal der kysses, kun hvis barnet eller modparten iøvrigt udviser ubehag, skal man holde sig tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN